акумулатор???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
mittko написа:а оригиналния колко ампера е... понеже моя е 65Ah..
Ами моя беш 55А. Сега съм с 65А Монбат, но нищо не става от него. Зимата ми падна. А беше само на 1г.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Face написа:Аз изхвърлих стария,също оригинален(2002,80ач,650А стартов ток)миналата есен,вършеше си работата добре докато не сложих усилвател+15 инчов съб.
Та вече новият(варта силвър 100ач,стартов ток 830А)ще заключи почти година без никакви признаци на изтощение,като се има предвид,че го тествам редовно(слушане на музика продължително,оставям на габаритни светлини или аварийни с часове и т.н.т.)
цена 300лв. в БГ и ГР
http://pmd.varta-automotive.com/pmd2/showBatterieDetail.do?ArtikelNr=6004020833162
Колега 100Аh не е ли много за лека кола виждат ми се много най добре максимум 75-80 Ah за дизел
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Re: акумулатор???
аз съм с 320Д преди фейса, в един сервиз ми казаха че понеже акомулатора е отзад и има загуби по кабела за това трябвало да е минимум 88 АЧ
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- sokingr
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320Д
- Мечтае да кара: БМВ 330хд
колеги моите синове имат и двамата 320д и скоро се наложи да сменят акомулатори,та след обстоино търсене в нета се спряхме на следните модели и марки 1. за 320д-136коня-Бош S5 100Ach-пусков ток 830А и за320д-150 коня Бош S5-85Ach--пусков ток 800А. Първия е с цена 260лв а втория 228лв И от двата за момента са много доволни
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
аха значи правилно съм се насочил към по силен от моят който е 75
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
аз сам за варта
))винаги малко повече 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Моят си е оригиналният на БМВ и още държи без грешка.Зимата като беше -18 си палеше без проблеми.А иначе то с акумулаторите всичко си е късмет.На другата ми кола бях купил BOCSH SILVER и 2 месеца преди да му свърши гаранцията умря.Голям късмет беше, че още не беше изтекла гаранцията.На жена ми пък на колата е искра от пазарджик.Вече го караме 6г. и си пали без никакви проблеми.Но това е късмет.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз опрях до нов акумулатор... кажете струва ли си да взимам нещо от сорта на Бош или Варта, или да речем един български акумулатор ще ми свърши работа. Нямам и никаква представа как им вървят цените в момента...
Ампеража и стартовия ток ги знам колко трябва да са - чудя се каква да е марката...

Si non confectus, non reficiat.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Бош може би, щом няма да е оригинален. Но и цифрата е по-голяма.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Zagy написа:И аз опрях до нов акумулатор... кажете струва ли си да взимам нещо от сорта на Бош или Варта, или да речем един български акумулатор ще ми свърши работа. Нямам и никаква представа как им вървят цените в момента...Ампеража и стартовия ток ги знам колко трябва да са - чудя се каква да е марката...
Взимай си БОШ,поне и гаранцията му е 3 г.!Слагай си 100Ам.със стартов ток 830А!И при -20 -30 градуса със хубава нафта няма да имаш никакви грижи!Цената варира между 290-320лв

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Zagy написа:И аз опрях до нов акумулатор... кажете струва ли си да взимам нещо от сорта на Бош или Варта, или да речем един български акумулатор ще ми свърши работа. Нямам и никаква представа как им вървят цените в момента...Ампеража и стартовия ток ги знам колко трябва да са - чудя се каква да е марката...
Не се обърквай да вземаш Монбат например или Искра,Варта е добър вариант а Бош си е Бош ако е истински де

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Аз съм с ексайд 60Ач необслужваем на 1 г, понеже колата не я карам много и се случва да падне, зареждам го и си кара, но в интерес на истината на строто бмв карах с Искра като взех колата дори беше без електолит, долях дистилирана вода и в най-големите студове си палеше и не ми се е налагало да го зареждам, но все си мисля че геловите акумулатори са бъдещето. Взех на мотора си гелов не бях го палил два месеца и половина и сега в студовете реших да го махна и да го прибера в нас. Чукнах му стартера и запали веднага, измерих го 12,6В ми даде заредих го и чака до пролетта в нас
Че съвета ми е, ако не си карате редовно колите имайте в предвид, че алармите изтощават акумулатора и е хубаво да се включва зарядното, това удължава живота му.
А знаете ли основната причина за скапването на акумулатора: отделянето на оловен сулфид в клетките и той окъсява. Навремето такива акумулатори ги съживявахме като източвахме електорлита измивахме ги с разтвор от сода и вода с хубаво разклащане и му се даваше още известно време живот, но това само в краен случай за обслужваем акумулатор.

А знаете ли основната причина за скапването на акумулатора: отделянето на оловен сулфид в клетките и той окъсява. Навремето такива акумулатори ги съживявахме като източвахме електорлита измивахме ги с разтвор от сода и вода с хубаво разклащане и му се даваше още известно време живот, но това само в краен случай за обслужваем акумулатор.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Здравейте,
и аз съм с на Бош С6 мисля, 100ач 830ма стартов ток.Не знам кога е слаган,така си беше колата като я взех и досега нямам проблеми.Аз искам да попитам,накой ползвал ли е гаранция на акумулатор,аз лично не нямам такива познати,имам предвид зачитат ли ги,защото това е много относително дали е от "батерията" или "консуматора" говоря като цяло
и аз съм с на Бош С6 мисля, 100ач 830ма стартов ток.Не знам кога е слаган,така си беше колата като я взех и досега нямам проблеми.Аз искам да попитам,накой ползвал ли е гаранция на акумулатор,аз лично не нямам такива познати,имам предвид зачитат ли ги,защото това е много относително дали е от "батерията" или "консуматора" говоря като цяло

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Gqbriel написа:Здравейте,
зачитат ги, но към акумулатора има една книжка където всяка година трябва да ходиш да ти го замерват и подпечатват, при мен поне е с такава книжка ама не съм ходил на заверка... Иначе приятел си беше сменил така акумулаторите наскоро. На Монбат му бяха и то два смени, че им се разклащаха клемите и след като му я огледах видях, че няма планка за задържане и от вибрациите на двигателя ги късаше. Добре че от мястото за закупуване на акумулатора не бяха видяли причината, че едвали щяха да му ги сменят

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt