Невероятен разход + изстиващ мотор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Andronoff
- триногата
-
Re: Невероятен разход + изстиващ мотор
никакви
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
дали е реална температурата на мотора ? на водата и на въздуха ?
аз на там си мисля ... тряаа да пробвам с диагноза ...

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Dafy написа:дали е реална температурата на мотора ? на водата и на въздуха ?
Колегата е написал че са я закачали на стенд, който е показал реалната темп. на водата.
И стига с тия нормални 20/100. Такъв разход може да даде ако се кара на по 1-2 км и колата е зверски студена постоянно, в противен случай никак не е нормално. 13-14/100 в тоя студ е нормално за тоя мотор и 10-12 лятото. Има проблем, но аз лично немога да дам компетентно мнение, след като толкова много неща са проверени.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
значи считам, че мотора ми харчи малко... защо... ми щото лятос харчи 9-10, зимата 10-11 градско... нямам сонда, и отдолу всичко е менте след колекторите
... значи това го броя нормално...
ненормалното е извънградското лятото и зимата... лятото 6-7, зимата отива към 9-10, почти колкото градското
друга много рязка граница има под и над 4к оборота... ако са отгоре разхода нараства много бързо... стигал съм до 17/100... отдавна само с лукойл карам

ненормалното е извънградското лятото и зимата... лятото 6-7, зимата отива към 9-10, почти колкото градското

друга много рязка граница има под и над 4к оборота... ако са отгоре разхода нараства много бързо... стигал съм до 17/100... отдавна само с лукойл карам
- Andronoff
- триногата
-
тия дни, живот и здраве, ще сменим компа, ламбдата и ще видим кво ще стане.. ако дотогава не ме разори 

- Dafy
- младши ентусиаст
-
не е от компа и аз имам няколко ...
сондата ... може ама ме самнява щото си имам Аир/фуел метер и показва, че работи
ще пробвам и с другя софтуер без сонда да видим кво ще покаже
мисля си за свещи ... щото аз откак ги смених /сложих бош платинум FR7DP/ и от отгава понагорява множко ... ама и от тогава е студено ...
ако се оправи с софтуера без сонда няма да я бутам повече ...
сондата ... може ама ме самнява щото си имам Аир/фуел метер и показва, че работи
ще пробвам и с другя софтуер без сонда да видим кво ще покаже
мисля си за свещи ... щото аз откак ги смених /сложих бош платинум FR7DP/ и от отгава понагорява множко ... ама и от тогава е студено ...
ако се оправи с софтуера без сонда няма да я бутам повече ...

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
като откриете защо бмв харчи много и намерите начин да се справите с проблема пишете на инжинерите от бмв и станете милионери.... 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Dafy
- младши ентусиаст
-
незнам ама току що сложих FR7CD+ /старите ми свещи/ и заглъхването в ниските изчезна ... за мен това е = по малък разход защото не натискам педала толкова много
ще кажа след като изгоря и тия 20 лв ... като километри ...

- E30_M_Tech_ll
-
-
еми то свещите не се купуват по външен вид
имат си топлинно число и така нататък... пък и не си мисли че като си казал ква кола караш са ти дали свещи точно като за нея 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Andronoff
- триногата
-
E30_M_Tech_ll написа:като откриете защо бмв харчи много и намерите начин да се справите с проблема пишете на инжинерите от бмв и станете милионери....
А ти вместо да се заяждаш, не можа ли да дадеш някакво ценно мнение?
О, да, сетих се - тук не става дума за м30, да кажеш колко е тежък и как за нищо не става!
Ти щом смяташ 20л/100км за нормален разход - карай си така, недей ми писа безмислени мнения в темата.
Dafy, тва със свещите също ще го пробвам.. кажи резултат!
- E30_M_Tech_ll
-
-
не ве човек ти мен не ме гледай.... аз карам на разстояния по 1-2 км само студена и давам всичката газ затова ми харчи толкова....
ама на това 2,8 зимата в тия минусовите температури колко мислиш му е нормалния разход? поне 15!!! и то бабешката ако караш
не искам да се заяждам то няма и за какво но в цялата кола има няколко неща които определят разхода и е писано за тях суамти пъти поразтърси се и ще разбереш кои са. после като ги провериш всичките все ще разбереш къде е проблема....
ама на това 2,8 зимата в тия минусовите температури колко мислиш му е нормалния разход? поне 15!!! и то бабешката ако караш
не искам да се заяждам то няма и за какво но в цялата кола има няколко неща които определят разхода и е писано за тях суамти пъти поразтърси се и ще разбереш кои са. после като ги провериш всичките все ще разбереш къде е проблема....
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка

- Dafy
- младши ентусиаст
-
определено със старите свещи нещата се подобриха ... динамична е и плавно се случва всичко без да глъхне.
снощи щях да ходя по карандила да покарам ама ми развалиха насторението ... и се отказах ...
малко лично отклонение към колегата E30_M_Tech_ll - пич ти има ли тема в която не се ядеш с хората ... знам кво е топлинно число ... и е съобразено - 7 ... ама незнам ти като идеш в магазина как поръчваш ... искам свещи за м40б18 и ти дават църковни и ти обясняват, че това не е мотор ... нали ...
Стига ръси мозък ... щом не караш м40 в момента и нямаш преки наблюдения !

снощи щях да ходя по карандила да покарам ама ми развалиха насторението ... и се отказах ...
малко лично отклонение към колегата E30_M_Tech_ll - пич ти има ли тема в която не се ядеш с хората ... знам кво е топлинно число ... и е съобразено - 7 ... ама незнам ти като идеш в магазина как поръчваш ... искам свещи за м40б18 и ти дават църковни и ти обясняват, че това не е мотор ... нали ...
Стига ръси мозък ... щом не караш м40 в момента и нямаш преки наблюдения !

- E30_M_Tech_ll
-
-
не се опитвам да се ям просто всичко го приемате много навътре...
щом тия новите ти свещи са за твоя мотор що със старите бачка по добре?

53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4