Зареждане акумулатор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Зареждане акумулатор
Здравейте колеги, щастлива и безаварийна нова година от мен.
Имам питане : става въпрос за Е-39 525D смених акумулатора и когато го замерих показа зареждане със стойност 12,30 V / 12,40V, без значение дали са включени фарове, климатик, радио или каквото и да било. Замерих от пред на + при мотора и показа 14,20 V. Това нормално ли е?
Благодаря предварително!
Имам питане : става въпрос за Е-39 525D смених акумулатора и когато го замерих показа зареждане със стойност 12,30 V / 12,40V, без значение дали са включени фарове, климатик, радио или каквото и да било. Замерих от пред на + при мотора и показа 14,20 V. Това нормално ли е?
Благодаря предварително!
Re: Зареждане акумулатор
е ако си го замервал отзад на акумулатора при запалване е нормално да падне на 12 волта при старт,но после трябва да ги възстанови....я запали колата и тогава мери какво става на акумулатора.....не е нормално да са различни стойностите отпред и отзад,нека и някой специалист се изкаже де,че това е БМВ все пак,може пак да ме изненада 

Благодаря колега но става въпрос за работещ двигател, без значение дали е загрял или не това е стойността която показва.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
meha написа:е ако си го замервал отзад на акумулатора при запалване е нормално да падне на 12 волта при старт,но после трябва да ги възстанови....я запали колата и тогава мери какво става на акумулатора.....не е нормално да са различни стойностите отпред и отзад,нека и някой специалист се изкаже де,че това е БМВ все пак,може пак да ме изненада
Колега я не се прави че не ги разбираш нещата

Колегата с проблема, ще ти кажа едно нещо, което съм виждал от практиката. Такъв пад на напрежение е голям...Я хубаво си виж под колата ако ти се влиза, как е плюсовия кабел, намира се до скоростната кутия....Но ако така ти пали и всичко сутрин, не се занимавай......Ако обаче си с автомат, тогава може да почне да дава грешки в кутията и то именно от лоша маса, обикновено минуса е доста изгнил отдолу....
5 мнения
• Страница 1 от 1