проблем със задна чистачка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- AQUILA1001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
проблем със задна чистачка
Колеги здравейте,
от скоро спре да ми работи задната чистачка. Четох доста теми във форума, но при мен е интересно, че предните чискачки си работят, но задната въобще не тръгва. Гледах бушоните, ама така и не видях да има някой изгорял. Моля ви дайте ми идея къде може да е проблема.............
от скоро спре да ми работи задната чистачка. Четох доста теми във форума, но при мен е интересно, че предните чискачки си работят, но задната въобще не тръгва. Гледах бушоните, ама така и не видях да има някой изгорял. Моля ви дайте ми идея къде може да е проблема.............

AQUILA1001
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Re: проблем със задна чистачка
разглоби машинката на чистачката и виж положението на(зьбното колело)износват се

А като я пуснеш чува ли се някякъв звук? Ако не, може да не достига ток дотам. Имах същия проблем и се оказа, че буксата за задната врата е клеясала от капала върху нея течност за чистачки.
- AQUILA1001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Оказа се, че чистачката работи като се стопли времето /поне така си мисля/. Иначе колкото и да натискам нито звук нито наченки за движение.
AQUILA1001
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
AQUILA1001 написа:Оказа се, че чистачката работи като се стопли времето /поне така си мисля/. Иначе колкото и да натискам нито звук нито наченки за движение.
Колега ,звали си мотора на задната чистачка ,барабар с редуктора и на него ще видиш един малък блок за управление покрит с капаче в него има реленца и полупроводникови елементи на една платка. Там има едни клеми,които клеасват,и като го разглобиш всичкото това нещо,ще почистиш , ще пръснеш с контактен спрей или вд-40 и ако не е прекъснат някой кабел и мотора е здрав,чистачката ще тръгне. Но на 3 комбита с неработеща чистачка съм я правил тази процедура и си работят до ден днешен.
Просто свали мотора и ще ти стане ясно ,успех

п.п.Преди да сваляш всичко,можеш с мултицет да провериш дали изобщо стига ток до клемите и ако няма ,тогава търсиш проблема в инсталация,бушони или лостчето на конзолата на волана .То друго звено по трасето,за да се включи, няма

5 мнения
• Страница 1 от 1