Имам проблем с темпомата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Имам проблем с темпомата
Здравейте колеги, от скоро притежавам Е39 2003-та 525i, но имам проблем с темпомата. Колата е автоматик. Когато запаля колата и не пипам спирачка натискам копчето I/O (вкл./изкл) лампата на таблото светва (зеленто километражче) и в момента в който пипна спирачка това зелено километражче се изключва и след това по никакъв начин не реагира на командите от волана т.е не мога да го включа отново и съответно не работи и темпомата. Смених датчици за накладките защото от както ми светна лампата за накладките и от тогава темпомата не работи, но уви пак не работи. Още не съм ходил по сервиз за да диагностицират но е закачвана на компютърна диагностика и уж няма проблем. Вече се изчерпах и не знам какво да правя. Много ще съм доволен ако някой ми помогне.Четох че имало някакъв механизъм на педала на спирачката но според мен работи, след като като пипна спирачката се изключва.
- denis_dimirev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0i, E61 530xd
- Мечтае да кара: Турбо Комби :-)
Re: Имам проблем с темпомата
Здрасти колега,
Снощи си говорих с Явор по твоя въпрос
. Най вероятно стоп машинката на педала има някакъв проблем. Аз си купих нова преди време но така и не съм я слагал, понеже се оказа, че моя проблем не е от нея. Ако искаш можем да я пробваме, ако е същата, разбира се.
Поздрави
Денис
Снощи си говорих с Явор по твоя въпрос

Поздрави
Денис
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Съгласен съм само ,че нямам мн свободно време на работа съм
. Къде се намираш ?

- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
denis_dimirev написа:Здрасти колега,
Снощи си говорих с Явор по твоя въпрос. Най вероятно стоп машинката на педала има някакъв проблем. Аз си купих нова преди време но така и не съм я слагал, понеже се оказа, че моя проблем не е от нея. Ако искаш можем да я пробваме, ако е същата, разбира се.
Поздрави
Денис
Кажи кога? и Къде ?
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
ivo86 написа: ...................Смених датчици за накладките защото от както ми светна лампата за накладките и от тогава темпомата не работи, но уви пак не работи.......................
Това си е чисто съвпадение. Датчиците за накладките и темпомата нямат нищо общо. По-скоро както казва колегата, наистина машинката на педелала на спирачката може да прави проблем.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Днес си направих опит и какво установих, откачих цялата стоп машинка на педала (спирачката) и пробвах да пусна темпомата. Уви този път въобще не тръгна . Преполагам че наистина има проблем с тази машинка. Проверих в този сайт http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=20 , но не знам коя е от всичките машинки. Този парт номер който е за Съединитела преполагам ,че няма да ми е на мойта ,защотот нямам такъв. И остава трите варианта на :
09 STOP LIGHT SWITCH SCHWARZ/2-KANAL 1 09/1998 61316908787 ENDED
09 STOP LIGHT SWITCH 1 09/1998 10/2004 61316928031 ENDED
09 STOP LIGHT SWITCH 1 09/1998 61316957151 +core, ENDED
Защо всичките са Ended ???
Преполагам,че трябва да е този който е до 2004 година. но ще трябва да го поръчвам и да чакам ,а дали е от него мога само да гадая.
09 STOP LIGHT SWITCH SCHWARZ/2-KANAL 1 09/1998 61316908787 ENDED
09 STOP LIGHT SWITCH 1 09/1998 10/2004 61316928031 ENDED
09 STOP LIGHT SWITCH 1 09/1998 61316957151 +core, ENDED
Защо всичките са Ended ???
Преполагам,че трябва да е този който е до 2004 година. но ще трябва да го поръчвам и да чакам ,а дали е от него мога само да гадая.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Колега, без стоп машинка няма как да ти тръгне темпомата. Фактически когато натиснеш педала, управляващият ток през машинката спира и изключва темпомата. Вероятно се е прецакала нещо. Ако си я монтирал пак, пробвай да повдигнеш педала с крак до най-горната му позиция преди да включваш темпомата. Ако става така, значи е от педала, а не от машинката.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
bmw_n00b написа:Колега, без стоп машинка няма как да ти тръгне темпомата. Фактически когато натиснеш педала, управляващият ток през машинката спира и изключва темпомата. Вероятно се е прецакала нещо. Ако си я монтирал пак, пробвай да повдигнеш педала с крак до най-горната му позиция преди да включваш темпомата. Ако става така, значи е от педала, а не от машинката.
Пробвах го това но пак не иска. Сложих машинката и повдигнах с крак педала на спирачка отново не се включва но пак повтарям не се включва от момента в който натисна спирачката . Все си мисля ,че се е повредила нещо тази машинка. Явно ще трябва да се видим с колегата и да го пробваме неговата. Иначе изглежда така http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.4wheelsautoparts.com/images/bmw-parts/61316967601-OES.jpg&imgrefurl=http://www.4wheelsautoparts.com/bmw-part-61316967601-61-31-6-967-601-stop-light-switch-p-67.html&usg=__H0FilVhKAYTbdiXq9vVIMhClKQM=&h=340&w=420&sz=17&hl=bg&start=3&zoom=0&um=1&itbs=1&tbnid=uIijuRD9DDEG_M:&tbnh=101&tbnw=125&prev=/images%3Fq%3D61316928031%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес си купих нова машинка от Дару Кар. Сложих я но уви проблема си остана. След като натисна спирачката няма как да включа темпомата. Днес също се реших и направих следният номер в движение изключих от контакт оставих я на директна и дадох пак контакт, без да пипам спираката и познайте какво стана... Ами темпомата си работи т.е всичките бутони, до момента в който пипнах спирачката и естественно проблема пак се появява докъто отново не изключа от контакт. Колеги светнаха ме ,че захранването на бутоните идвало от кабела за датчика за маслото и по принцип този кабел се протривал и давал на маса някой да знае такова нещо???.. Ако някой също има идеи.. да казва... Стигнах до задънена улица...
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Имаш проблем по масата някъде. Когато сигналите от стопмашинката не отговарят на зададената таблица се записва грешка в ДМЕ и се забранява ползването на темпомата. Покажи тази снимка на някой свестен електричар, трябва да вдене. Важното е да разбере това най-горе, което пише.
ПП А, забравих... След запалване и натискане на спирачката трябва да се направи диагностиката, без да се гаси колата. Тогава ще я има грешката изписана най-вероятно. Успех!
ПП2 Най-вероятно в сервиза нещо са разбутали или вързали не където трябва, така че не е съвпадение
ПП А, забравих... След запалване и натискане на спирачката трябва да се направи диагностиката, без да се гаси колата. Тогава ще я има грешката изписана най-вероятно. Успех!
ПП2 Най-вероятно в сервиза нещо са разбутали или вързали не където трябва, така че не е съвпадение

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти отново. Днес направих диагностика на колата така както ти си описал но така като гледам нямам нищо ново като грешки. Можеш да видиш какви грешки имам. В сервиз не съм ходил аз си ровя по колата.Така я купих проблема е че автопилота се развали по време на път. Т.е няма намеса на външни хора. Само аз съм сменил датчика. Днес рових в това ТИС там намерих описание което гласи, че стоп машинката трябва да е на 0,7мм от педала определено не съм го направил на 0,7 днес смятам да го направя но не мисля,че там е проблема. Колега ако си от София и искаш да ми отделиш (ако можеш) малко време да ми помогнеш. Нямам доверие на хората по сервизи, а ми се иска някой който му е благо да работи по БМВ, хехе и съответно да гледам какво прави....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги.
Просто за ваша информация колкото и смешно да звучи проблем на темпомата ми се оказа в Дебитомера. Благодарение на колегата Napster, скоро 1-2 докъто ми дойде дебитомера ще се радвам на темпомат.
Благодаря на всички колеги за помоща.
Просто за ваша информация колкото и смешно да звучи проблем на темпомата ми се оказа в Дебитомера. Благодарение на колегата Napster, скоро 1-2 докъто ми дойде дебитомера ще се радвам на темпомат.
Благодаря на всички колеги за помоща.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Ами защо да е смешно... Сега като е изяснено си изглежда доста логично, като излезе от стойност съпротивлението на тока, който върви към дебитомера си е все едно късо съединение или прекъсната верига. Радвам се, че се разреши проблема, а за NAPSTERS ти казах, че си разбира момчето. Ако се беше представил по скайп, че си от форума, щеше да имаш темпомат преди месеци още 

- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Така е прав си. Днес си купих VDO Siemens дебитомер. Утре ще го сложа и ще изтрия грешката и ще пробвам пак. Тъпото е че преди 2 часа ме удари един грък и ми огъна малко шофъорската врата и сега пак без кола 2 дни.
14 мнения
• Страница 1 от 1