Невероятен разход + изстиващ мотор
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Andronoff
- триногата
-
Невероятен разход + изстиващ мотор
Та от известно време линейката ми прави бели - неще да загрее до средата, а ако пусна парното стои след първата черта.
Вчера сменихме 2-ри термостат, оказа се, че не е от него - колата загрява до 12 без 1, което според компютъра (беше закачена през цялото време) е 92-3 градуса.
В движение температурата пада до 89-90 градуса. Тук говорим при неработещо парно.
При парно, включено на 4, от 12 без 1, стрелката отива 3мм след първата черта и си стои там (на място), а в движение стрелката стои на милиметър след първата черта, компютърът показва 80-81 градуса.
Колата е с климатик и има бутон за циркулация на въздуха, който като е натиснат няма никаква промяна в работната температура на двигателя - все си е ниска.
Оказа се обаче, че едната от клапите не може да затвори добре, но и това не е проблем, понеже дори след ръчното й затваряне нямаше промяна.
Отворихме пластмасите около жабката и се виждаше, че клапата на радиатора за парно също работи, и просто нямаме повече идеи.
Обаждахме се на знайни и незнайни тунери и специалисти, един дори каза, че може моторът да е с по-къси мотовилки, съответно с по-ниска степен на сгъстяване и оттам по-малко топлоотделяне, но при мерене на компресията се изненадахме дори туй м40 какви приятни резултати даде, следователно и това не е.
Термостатът съответно отваря и затваря, усеща се по маркучите, а и сменихме 2, и е малко невероятно 2 неработещи термостата да сме уцелили.
В крайна сметка излиза, че не може и на мен и на колата да ни е топло, само на единия - в движение, без парно, стрелката сочи 12 без 2-3, а имайте предвид, че навън все още не е много студено.
Радиаторът си е нейният - малък, грозен, м40-ков радиатор.
Така, туй беше първият проблем, вторият е, че много гори (може да са навързани нещата..)
Вчера сменихме дебитомера и бензиновия филтър, проверихме ламбда сондата и се оказа, че работи, но колата гори адски много, и като казвам много, имам предвид над 20/100 извънградско.
Че я карам на къси разстояния - да - но вчера като я засякох и се оказа, че: след бръмченето на място, за да пробваме парното, колата беше загряла и лампата й тъкмо беше светнала - заредих 20 кинта на лукойл, тръгнах от си, минах 43км, докато се прибера, и тая сутрин като тръгнах за работа (5км) лампата пак светна - значи 20кинта - 48км, което е недопустимо много за м40б18.
Другото пък, е че като си напълня повече резервоара и почва да вони на бензин вътре, но това предполагам е някакъв запушен вентилационен отвор.
И преди съм карал кола с такъв мотор - старото ми кабрио - и смело мога да твърдя, че гореше 2 пъти по-малко от тази сегашната.
Вчера сменихме 2-ри термостат, оказа се, че не е от него - колата загрява до 12 без 1, което според компютъра (беше закачена през цялото време) е 92-3 градуса.
В движение температурата пада до 89-90 градуса. Тук говорим при неработещо парно.
При парно, включено на 4, от 12 без 1, стрелката отива 3мм след първата черта и си стои там (на място), а в движение стрелката стои на милиметър след първата черта, компютърът показва 80-81 градуса.
Колата е с климатик и има бутон за циркулация на въздуха, който като е натиснат няма никаква промяна в работната температура на двигателя - все си е ниска.
Оказа се обаче, че едната от клапите не може да затвори добре, но и това не е проблем, понеже дори след ръчното й затваряне нямаше промяна.
Отворихме пластмасите около жабката и се виждаше, че клапата на радиатора за парно също работи, и просто нямаме повече идеи.
Обаждахме се на знайни и незнайни тунери и специалисти, един дори каза, че може моторът да е с по-къси мотовилки, съответно с по-ниска степен на сгъстяване и оттам по-малко топлоотделяне, но при мерене на компресията се изненадахме дори туй м40 какви приятни резултати даде, следователно и това не е.
Термостатът съответно отваря и затваря, усеща се по маркучите, а и сменихме 2, и е малко невероятно 2 неработещи термостата да сме уцелили.
В крайна сметка излиза, че не може и на мен и на колата да ни е топло, само на единия - в движение, без парно, стрелката сочи 12 без 2-3, а имайте предвид, че навън все още не е много студено.
Радиаторът си е нейният - малък, грозен, м40-ков радиатор.
Така, туй беше първият проблем, вторият е, че много гори (може да са навързани нещата..)
Вчера сменихме дебитомера и бензиновия филтър, проверихме ламбда сондата и се оказа, че работи, но колата гори адски много, и като казвам много, имам предвид над 20/100 извънградско.
Че я карам на къси разстояния - да - но вчера като я засякох и се оказа, че: след бръмченето на място, за да пробваме парното, колата беше загряла и лампата й тъкмо беше светнала - заредих 20 кинта на лукойл, тръгнах от си, минах 43км, докато се прибера, и тая сутрин като тръгнах за работа (5км) лампата пак светна - значи 20кинта - 48км, което е недопустимо много за м40б18.
Другото пък, е че като си напълня повече резервоара и почва да вони на бензин вътре, но това предполагам е някакъв запушен вентилационен отвор.
И преди съм карал кола с такъв мотор - старото ми кабрио - и смело мога да твърдя, че гореше 2 пъти по-малко от тази сегашната.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- geletooo
- Потребител
-
- Кара: BMW e30
- Мечтае да кара: Plymouth Barracuda
Re: Невероятен разход + изстиващ мотор
Колега и аз съм на същото дередже с тази разлика че аз съм след основен ремонт на двигателя и когато я опъна на магистрала , мина ли 170 почва да загрява. Преди ремонта на мотора при такава скорост истиваше , което си мислех че е от термостата (и аз смених няколко). Средния разход в града на газ ми е 18 на магистрала 9 - 10 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
с бутона за циркулацията най-много да си запотиш стъклото сега...
що на 4 това парно... мойта най-много на 2, че като е на макс топлото и вътре става пещ
...
с термостатите работата не е добре и при мен... стрелката седи 2-3мм над чертата в средата на левия сектор... въпреки това както казах вътре е пещ...
по принцип не вярвам много на таблото, щот ми е трето
, ма при тебе има живи данни... лятос беше стрелката 2-3мм пред средата, а понякога и подскачаше наляво-надясно, но със сигурност не е гряна извънредно...
принципно термостата трябва да се грижи за тези работи... пипни си долния маркуч при работещо парно... ако е топъл 100% термостат... ако е студен, иска пържене тоз мотор
...
разхода може и да е следствие на това, че не може да загрее... но и при 80 градуса пак е много това...
що на 4 това парно... мойта най-много на 2, че като е на макс топлото и вътре става пещ

с термостатите работата не е добре и при мен... стрелката седи 2-3мм над чертата в средата на левия сектор... въпреки това както казах вътре е пещ...
по принцип не вярвам много на таблото, щот ми е трето

принципно термостата трябва да се грижи за тези работи... пипни си долния маркуч при работещо парно... ако е топъл 100% термостат... ако е студен, иска пържене тоз мотор

разхода може и да е следствие на това, че не може да загрее... но и при 80 градуса пак е много това...
Човек да се чуди умрелите М40ки къде го тъпчат тоя бензин.Щом ламбда/дебиЛомер са ок виж датчика на температурата за компа.Като ти мирише на бензин да не тече от някой маркуч или от самия резервоар някъде.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
то теча е на едно и също място обикновено... под колекторите нагнетателната линия... може и от там да мирише...
- Andronoff
- триногата
-
Мирише на бензин само, когато е по-пълен резервоарът и карам по някой проход, теч на бензин няма.
А парното дали ще е на 2, 3 или 4, тая температура не трябва да мърда, особено пък по тоя начин.
Компютърът показва спад на температурата със 10-11 градуса, в момента, в който се пусне парното, а това не е никак нормално.
А парното дали ще е на 2, 3 или 4, тая температура не трябва да мърда, особено пък по тоя начин.
Компютърът показва спад на температурата със 10-11 градуса, в момента, в който се пусне парното, а това не е никак нормално.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
абе честно да си призная и аз съм разочарован от мойто м40 като разход
и на мен ми даде 20 на 100 ... и си мисля какво ли не ... свещи смених /сложих Бош платинум/ и с тях по зле стана на газ ... на бензин идеално работи ама разхода е ужасен
с парното нямам проблеми чук е .. ама няма и виско /с ел перка съм и датчик от Голф 3-ка на горния маркуч на радиатора/ щом в големия студ успя да стопли че да вкл. перката значи работи добре ...
разхода го отдавам на некачествени горива ... няма кво да е друго ...
от 8.7/100 да скочи на 20/100 не може да е друго ... тва и на газ и на бензин !
дебитомера е чук щото е нов ...с стария си гореше 15 в квито и да е условия ама беше изтрит...
Сондата и при мен работи макар да е бавна /според мен/
ако намерите решение за тоя разход, ще се радвам да го чуя !
и на мен ми даде 20 на 100 ... и си мисля какво ли не ... свещи смених /сложих Бош платинум/ и с тях по зле стана на газ ... на бензин идеално работи ама разхода е ужасен
с парното нямам проблеми чук е .. ама няма и виско /с ел перка съм и датчик от Голф 3-ка на горния маркуч на радиатора/ щом в големия студ успя да стопли че да вкл. перката значи работи добре ...
разхода го отдавам на некачествени горива ... няма кво да е друго ...
от 8.7/100 да скочи на 20/100 не може да е друго ... тва и на газ и на бензин !
дебитомера е чук щото е нов ...с стария си гореше 15 в квито и да е условия ама беше изтрит...
Сондата и при мен работи макар да е бавна /според мен/
ако намерите решение за тоя разход, ще се радвам да го чуя !

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
добре дошли в клуба 10лв - 20км 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
Не чак толкова ... ама 100 км с 20 лв газ и 10 лв бензин и остана на сухо ...
тва си е депресия ... преди минаваше 160-180 км ... с тия пари ... разликата е огромна !
тва си е депресия ... преди минаваше 160-180 км ... с тия пари ... разликата е огромна !

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
И какво сега никой ли незнае ,защо му прави такива мизерии колата на колегата?
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
ми то не е само на колегата.... на половината от тоя подфорум ни горят толкова колите ама си мълчим.... явно не е мит че БМВ-тата харчат много
студеното време и карането на къси разстояния само допълнително влошават нещата и затова накрая като теглим чертата и излизат такива големи числа....като искате икономична кола си купете някой малък френски боклук дизел дето после като си сметнеш парите за ремонтите които ще си дал ти идват колкото разликата от горивото

студеното време и карането на къси разстояния само допълнително влошават нещата и затова накрая като теглим чертата и излизат такива големи числа....като искате икономична кола си купете някой малък френски боклук дизел дето после като си сметнеш парите за ремонтите които ще си дал ти идват колкото разликата от горивото

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Аз мойта зимата не я карам
прекалено много се върти ,а й с тоя лед по малките улички неможе да се спира,През лятото мисля че няма да ви трябва парно и ще ви се оправят всички проблеми 

- Andronoff
- триногата
-
Айде стига с тия глупости, всички знаем, че не трябва да е така!
Как да се примиря с 20+/100 ? Ми не става!
Ей сега тъкмо минах към 130км и 40 кинта заминаха!
Има й нещо и трябва да се разбере какво!
Аз да няма само за бензин да работя, бахти колата!
Как да се примиря с 20+/100 ? Ми не става!
Ей сега тъкмо минах към 130км и 40 кинта заминаха!
Има й нещо и трябва да се разбере какво!
Аз да няма само за бензин да работя, бахти колата!
- Andronoff
- триногата
-
А ти първото мнение прочете ли?

53 мнения