Леко тресене преди да спра
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Леко тресене преди да спра
да, тва имах предвид колега, тресе но по-слабо, защото не е откъм скоростите вече, а само мотора.
Хора, притеснен съм...
В петък ми предстои пътуване на далеч, а днес (сряда) колата ми Е46 2.0 Д - 136 к.с. направо ме изплаши...
Преди от време на време притрисаше така при спиране и точно тогава, когато стрелката на разходомера се "зануляваше", спираше.
Сега е същото, само че при всяко спиране и имам чувството, че ще ми се откачи двигателят отпред. При натискане на съединител в този момент нищо не се променя или поне не забележимо.
Тампоните, мисля, че са добре... поне при палене няма проблем, а при гасене един път спира без дори да се усети вътре в купето, а друг път леко "втриса".
Кажете ми какво да правя, защото утре (четвъртък) е последният работен ден и трябва ли да се страхувам за пътя ми в петък.
П.П.: вечерта беше много студено, възможно ли е да има връзка с това?
В петък ми предстои пътуване на далеч, а днес (сряда) колата ми Е46 2.0 Д - 136 к.с. направо ме изплаши...
Преди от време на време притрисаше така при спиране и точно тогава, когато стрелката на разходомера се "зануляваше", спираше.
Сега е същото, само че при всяко спиране и имам чувството, че ще ми се откачи двигателят отпред. При натискане на съединител в този момент нищо не се променя или поне не забележимо.
Тампоните, мисля, че са добре... поне при палене няма проблем, а при гасене един път спира без дори да се усети вътре в купето, а друг път леко "втриса".
Кажете ми какво да правя, защото утре (четвъртък) е последният работен ден и трябва ли да се страхувам за пътя ми в петък.
П.П.: вечерта беше много студено, възможно ли е да има връзка с това?
- qwerty12345
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 D 2001
Реших да споделя лично при мен решението на проблема, та каква беше причината - проблемът с тресенето при спиране на празен ход и при покой в първите 2,3 секунди беше породен от горивната помпа ГНП-то. Блокът за управление на ГНП-то ми правеше проблем, като в последтвие ми изгоря транзистор от него. Сле ремонта на блока тресенето изчезна и забелязваната от мен мъртва точка при подаване на газ на трета скорост изчезна.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не, не...бъркаш се - виж първата страница 5 човека ти казаха, че 100% е маховик

и аз да добавя едно интересно наблюдение -
Когато пусна парното, ми се пуска нафтовата печка. Тя започва да влияе на тока на цялата кола - лампите в купето играят, по таблото също. До момента в който смених маховика. Сега като се пусне печката осветлението не помрадва. Със същия акумулатор съм.
Изненадах се много. Не знам каква точно е причината. Чувал съм че има датчик на коляновия вал. Да не би поради развален маховик този датчик да се е бъркал нещо? И от там и да е тресяло.
И колеги, какво мислите - дали не може при някои от умна дюза да притриса, при други от повреден блок на помпа, при трети от маховик.
И последно - дали може нещо да е от задния висящ лагер на кардана - той да води до повреди в маховика, някак да влияе на зацепването при смяна на скорости и от там да се товари и поврежда пружината на маховика.
Кажете си коментарите както се казва
Когато пусна парното, ми се пуска нафтовата печка. Тя започва да влияе на тока на цялата кола - лампите в купето играят, по таблото също. До момента в който смених маховика. Сега като се пусне печката осветлението не помрадва. Със същия акумулатор съм.
Изненадах се много. Не знам каква точно е причината. Чувал съм че има датчик на коляновия вал. Да не би поради развален маховик този датчик да се е бъркал нещо? И от там и да е тресяло.
И колеги, какво мислите - дали не може при някои от умна дюза да притриса, при други от повреден блок на помпа, при трети от маховик.
И последно - дали може нещо да е от задния висящ лагер на кардана - той да води до повреди в маховика, някак да влияе на зацепването при смяна на скорости и от там да се товари и поврежда пружината на маховика.
Кажете си коментарите както се казва

Dimitroff написа:Не, не...бъркаш се - виж първата страница 5 човека ти казаха, че 100% е маховик![]()
Не казвай хоп преди да си скочил...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
v_V_v написа:Dimitroff написа:Не, не...бъркаш се - виж първата страница 5 човека ти казаха, че 100% е маховик![]()
Не казвай хоп преди да си скочил...

Ако можеше и да не казва всеки втори сервиз "маховик", преди да са 100% убедени (а и двамата знаем кога можеш да си 100% сигурен!)

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
на мен при спиране тресене не съм усетил но когато трагвам само на съединител без да давам газ а понякога дори като подавам цялата кола се тресе
някъкви предположения маховик ли ще е или някои тампон по мотора или кутията ?

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
колко пъти да се казва бе хора- МАХОВИК
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
katronski_br написа:колко пъти да се казва бе хора- МАХОВИК
Или демпферна шайба

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2