Питане относно БОРД компютъра?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Питане относно БОРД компютъра?!?
Здравейте, направи ми впечатление, че моята е39-ка и на първия разход(VERB1) и на втория(VERB2) ми дава еднакви стойности или с по една десета разлика(например: 10.1 / 10.2) защо е така и това нормално ли е? Ако не е какво трябва да направя, за да ми отчита правилно?
Благодаря Ви и Весели Празници!

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Питане относно БОРД компютъра?!?
chehut написа:Здравейте, направи ми впечатление, че моята е39-ка и на първия разход(VERB1) и на втория(VERB2) ми дава еднакви стойности или с по една десета разлика(например: 10.1 / 10.2) защо е така и това нормално ли е? Ако не е какво трябва да направя, за да ми отчита правилно?
Предполагам си занулил и 2та,например в градски условия

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Ами, аз мисля, че като натиснах "set" и занулява всичко и започва да си отчита, среден разход и моментен разход по отделно. 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Ами, аз мисля, че като натиснах "set" и занулява всичко и започва да си отчита, среден разход и моментен разход по отделно.
Ми като дадеш "Set"на "VERB1"-зануляваш само него..,Verb2 си показва стойности от друго отчитане.
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Nikolay86 написа:chehut написа:Ами, аз мисля, че като натиснах "set" и занулява всичко и започва да си отчита, среден разход и моментен разход по отделно.
Ми като дадеш "Set"на "VERB1"-зануляваш само него..,Verb2 си показва стойности от друго отчитане.
А можеш ли да ми кажеш дали е правилно, че първия статус е от момента на палене след зануляването, а втория е моментния разход?!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Nikolay86 написа:А можеш ли да ми кажеш дали е правилно, че първия статус е от момента на палене след зануляването, а втория е моментния разход?!
Първия е от момента,когато си го занулиш и втория така.Примерно единия аз си го занулявам за градско,а другия за извън градско.Моментния разход е при оборотомера отдолу,според мен

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Фактически, всеки път когато паля колата и искам да засеча какъв ми е разхода трябва да го занулявам?
Мислех, че за това е бордови да си отчита сам тези неща!?!

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Фактически, всеки път когато паля колата и искам да засеча какъв ми е разхода трябва да го занулявам?![]()
Отчита ги известно време,при зануляване..но да трябва се занулява при всяко ново отчитане

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Ок, но тогава защо има Verb1 и Verb2, щом аз трябва да си го занулявам, ще използвам само единия?!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Ок, но тогава защо има Verb1 и Verb2, щом аз трябва да си го занулявам, ще използвам само единия?!
..ами според мен е измислено примерно,ако искаш да си отчетеш 1 път градско,а с другия комбинирано или извън градско

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Nikolay86 написа:chehut написа:Ок, но тогава защо има Verb1 и Verb2, щом аз трябва да си го занулявам, ще използвам само единия?!
..ами според мен е измислено примерно,ако искаш да си отчетеш 1 път градско,а с другия комбинирано или извън градско
Точно

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Sesko написа:Nikolay86 написа:chehut написа:Ок, но тогава защо има Verb1 и Verb2, щом аз трябва да си го занулявам, ще използвам само единия?!
Точно
Ок, тогава се поражда следния въпрос. Примерно си засичам на първото градското и след това тръгна за провинцията на дълъг път и зануля второто, за да засеча извънградското. Тогава първото ще ми покаже среден разход, защото с изминаването на километрите и то ще се промени, нали?!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Значи първото ще ти засече градското или комбинирано,а втория извънградското... 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
А като натиснеш да ти показва колко километра остават и това не е мн вярно нали,защото като запаля и тръгна (с малко време 5 мин да загрее колата)сваля с 50 км напр.остават ми REICH 200 км паля тръгвам и остават 150 след 2 мин,и като карам на газ някой път пак ми намаля все едно си карам на бензин.И при вас ли е така 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
didite_bg написа:А като натиснеш да ти показва колко километра остават и това не е мн вярно нали,защото като запаля и тръгна (с малко време 5 мин да загрее колата)сваля с 50 км напр.остават ми REICH 200 км паля тръгвам и остават 150 след 2 мин,и като карам на газ някой път пак ми намаля все едно си карам на бензин.И при вас ли е така
и туй е нормално

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2