Дрифт без шпер

Как да използваме възможностите на един автомобил.

Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Дрифт без шпер

Мнение от Boyadjiev » 26 Ное 2010, 0:45

vicho написа:
Boyadjiev написа:Тука само ще кажа -> :mhihi:
BULL3T <- he saw the light, vicho -> it's your turn now :owned:
Накрая да не стане само - "верно, по-кофти е с отворен диференциал, не е като с шпер, ама си стават поднасянията г/д" :mhihi:
П.С. Сипвайте бензин карайте, само гуми да хвърчат и кеф да има! :bchug:
П.С.2 Вичо -> На мокро е най-кофти, съгласен съм...но ако имаш желание опитай на полигона на който караш да си поставиш един конус намисли си някаква плавна крива като конуса да е ейпекса и опитай с фейнт :yes: Трудно е - да, много нервна е - да, ама опитай ей така за спорта просто :bchug:
П.С.3 Поне от това което съм забелязал (поправете ме ако ми е грешно впечатлението) с отворения на мокро се губи скорост докато колата поднася много по-бързо от колкото с шпер, което е основния проблем. Другото което е че иска много по-голям ъгъл преди завоя ?

и кво... "СВЕТЛИНАТА" е отворения диф

успех колега! :mhihi:

Ммм не, не е така... Друго имах в предвид, зарежи....
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Ное 2010, 1:20

Boyadjiev написа:...

не бе, не се сърди, заяждам се просто :mhihi:

:bchug:

бтв. с 20-ската с отворен диф правех голям кръг на втора, а с шпер не ставаше на 2-ра --> НЯМА ПАЛАР! :dunno:
та с 320и и шпер --> тегавина, само първа и 2-ра на дълги завои и/или мокро :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 26 Ное 2010, 3:24

vicho написа:
Boyadjiev написа:...

не бе, не се сърди, заяждам се просто :mhihi:

:bchug:

бтв. с 20-ската с отворен диф правех голям кръг на втора, а с шпер не ставаше на 2-ра --> НЯМА ПАЛАР! :dunno:
та с 320и и шпер --> тегавина, само първа и 2-ра на дълги завои и/или мокро :banghead:

Абе аз защо си мисля,че тия отоврени дифове дето караме,един от тях не е читав и всички са пътници. По идея,отворения диф се слага на колите със задно,за да не занася,АМА ВЪОБЩЕ. Нали това все пак е идеята,да разпределя услието така че винаги да върти само едната повече,а не и двете еднакво.

Просто си мисля,че нещата не са така както си ги мислим.

п.п. Големия кръг с отворения диф го правих на 2ра с 2000 оборота,газта заварена на макс, и волана го въртя като пицар! :mhihi: от край до край...

Вичо а палар няма щото е двайска брат! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 26 Ное 2010, 10:02

BULL3T написа:п.п. Големия кръг с отворения диф го правих на 2ра с 2000 оборота,газта заварена на макс, и волана го въртя като пицар! :mhihi: от край до край...

бая читава е щом заваряваш газта на 2000 оборота :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 26 Ное 2010, 10:58

Ogi написа:
BULL3T написа:п.п. Големия кръг с отворения диф го правих на 2ра с 2000 оборота,газта заварена на макс, и волана го въртя като пицар! :mhihi: от край до край...

Това няма никакво значение,при положение че мотора не е ванос,е учудващо как даже това 2.5 дръжи и 2000 оборота на втора без да пада. Колегата който беше с мен с друга 25ца и щпер като удареше втора умираше.

Не ти разбрах ебавката Оги.
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 29 Ное 2010, 9:53

BULL3T написа:
Ogi написа:

Това няма никакво значение,при положение че мотора не е ванос,е учудващо как даже това 2.5 дръжи и 2000 оборота на втора без да пада. Колегата който беше с мен с друга 25ца и щпер като удареше втора умираше.

Не ти разбрах ебавката Оги.

не беше ебавка а закачка :D
попринцип аз като заваря газта на макс и ми седи на 6500 об/мин :mrgreen:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 29 Ное 2010, 9:57

И аз на ИС-а бях така :mhihi:
на първа ставаха, но биех ли втора газта до долу и... въртииииииииииии :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 03 Дек 2010, 18:24

напълно стокови http://www.vbox7.com/play:cce61b50
без шпер-сток на 17 джанти http://www.vbox7.com/play:c85df6e0 http://www.vbox7.com/play:4723e7e3
то щом една 20-ка на 400 000+ го може значи е възможно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Дек 2010, 18:50

kirililiev написа:напълно стокови http://www.vbox7.com/play:cce61b50
без шпер-сток на 17 джанти http://www.vbox7.com/play:c85df6e0 http://www.vbox7.com/play:4723e7e3

ти не си 'ора :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 04 Дек 2010, 0:06

kirililiev написа:напълно стокови http://www.vbox7.com/play:cce61b50

Ама аз как не мога да извадя клиповете от илиенци,да видите вие за кво иде реч. Имам само снимки във фейса, намерете ме вие двамата и гледайте! За вичо и за кирил говоря! http://www.facebook.com/profile.php?id=100001831680334
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Дек 2010, 0:15

От кога чакам Киро да се обади, да пусне няколко клипчета и да се осъзнаете малко... It's not the ride, it's the rider момчета ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BULL3T » 04 Дек 2010, 0:19

Boyadjiev написа:От кога чакам Киро да се обади, да пусне няколко клипчета и да се осъзнаете малко... It's not the ride, it's the rider момчета ;)

Е това беше ясно и преди Киро да се обади,а тия клипове ако не сте ги гледали преди,какви бмв-джии сте вие??!!! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Дек 2010, 13:05

BULL3T написа:
Boyadjiev написа:От кога чакам Киро да се обади, да пусне няколко клипчета и да се осъзнаете малко... It's not the ride, it's the rider момчета ;)

Е това беше ясно и преди Киро да се обади,а тия клипове ако не сте ги гледали преди,какви бмв-джии сте вие??!!! :mhihi:

Аз съм ги гледал още като излязоха преди поне 1 година..., ама 90% от коментаторите в тая тема не са :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е34 520i 24V
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: В перфектно състояние, всичко оригинално и без тунинг, както го е измислил германеца.

Мнение от Dragostiny » 27 Дек 2010, 1:48

Колеги извинявам се за богохулството ми в този храм да говорим за Опели
CuBG написа:Аз когато станах шофьор преди 2 години и половина карах един опел фронтера 2.0и ( жипчетата ) която на сухото хич я нямаше обаче започнеше ли да вали много интересни работи започнаха да се получават. Зимите като идваха заедно със снеговете само на задно си я карах и в началото се бордиурите целех ( добре че гумите бяха големи че да не кривя жанти ) обаче лека по лека взе да се получава. Предполагам имаше шпер защото не ми е отварял дифа в завоите никога или нещо подобно на шпер не ги разбирам много. След време практика започвах да събирам очите на хората по завоите ама уви я продавах. Като си взех 20ката си беше с нормален отворен диф и започнах тук таме завой като видя да се мъча да ги пързалям ама с отворения диф не става както трябва. По време на завоя като ми отвореше дифа и полудявах от нерви защото тамън да тръгне като хората и всичко се проваляше. Ама преди месец ми кипна чайника и отидох направо си заварих дифа. Е от тогава съм прероден :ok: Кеф ти завой кеф ти с вратите. Неприятното е когато правя маневри почти спрял ( примерно когато паркирам ) защото вътрешното колело почва да препоксува и темподобни. Иначе когато си я карам кротичко в градът нямам никакви ядове. Дори в завой на 2ра да подам повече газ не тръгва. Но когато влезе в обороти със шут на съеденителя стават чудеса. Така че ако някой няма толкова пари да даде за шпер както на мен не ми се даваха толкова пари варете да си заварите дифа ( ест трябва да знаече с него екстремното каране ще ви стане нормално, а нормалното каране екстремно ) Уловката е че не всеки знае как като хората да завари дифа и може да стане много неприятно. ИНАЧЕ ПЪК ФЪНА Е НА МАКС :ok:

Имам същото джипче колега, страшна забава е особено на сняг или кал, дори с включено 4H не ми се е махала усмивката от лицето като валя сняг последно. На 2H прави много опасни камшици ако си на скорост обаче, понеже е много тежък (а и със широки гуми) и трудно си връща сцеплението без помощ от предните колела. Иначе диф-а му е с блокировка и даже по мои наблюдения зацепва от 1 оборот. Та и това допринася за палавото му държание. Аз съм в планината и редовно си го разхождам на offroad.

Сега за любимата и дрифта. Ако си говорим за донъти моята баба с отворен диф не ги може, не я и карам, дори на тревата се излага и не иска дори да чуе. На мокро също и е тегаво но с повече инат и практика взима завоите с вратите. Според мен шпера не му е мястото в шосейна кола, която вози любимите ми хора, но това може би е защото имам лош опит. Щастливците със пригодени коли за дрифт да правят повече клипчета да можем и ние да се наслаждаваме на този красив спорт. А и ние можем от време на време да си погъделичкаме душата по-скромно през зимния сезон.

Хубава тема е отворил колегата Boyadjiev става дискусия.
П.С. а за да е и полезна, може ли по-печените събратя като колегата kirililiev да напишат 2-3 думи със съвети, как да се пазим когато колата ни изненада с камшик или друго неблагоприятно поведение.
Весели Празници.
Изображение

Here's my key philosophy. A freak like me just needs infinity

Потребител
Аватар

Мнение от buffman » 29 Дек 2010, 14:09

здравейте ...
скоро си взех едно bmw e36 320i 150кончета, от 1 седмица се мъча да завардя задницата на някой завой но повечето пъти се завърта колата...
гледам писали сте за дрифт трябва шпер, аз нямма но мисля да си купя! искам да попитам освем шпер друго трябва ли за да мога да правя дрифт?

благодаря предварително :)

ПредишнаСледваща

Назад към Майсторско шофиране