Проблем с разхода
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с разхода
Здравейте от скоро имам бмв 520 13.12.1990г. двигателя е м50б20 колата има дребни забележки за който ще ви помоля да ми кажете как да ги отстраня :
1 диспея дето показва пробега ,показва някакви странни работи
2 часовника който показва колко бензин има,винаги показва че няма бензин, слагал съм по 20лв,30лв и не помръдва
3 часовника който показва температурата, много бавно минава синята зона и след 30-40 мин. застава на средата
4 разходана на бензин е доста голям според мен,защото сложих за 10 лв бензин и след каране не повече от 20км бензина свърши и колата почна да придърпва (карам нормално сменям предавки между 1500 и 2500 об/м.)
1 диспея дето показва пробега ,показва някакви странни работи
2 часовника който показва колко бензин има,винаги показва че няма бензин, слагал съм по 20лв,30лв и не помръдва
3 часовника който показва температурата, много бавно минава синята зона и след 30-40 мин. застава на средата
4 разходана на бензин е доста голям според мен,защото сложих за 10 лв бензин и след каране не повече от 20км бензина свърши и колата почна да придърпва (карам нормално сменям предавки между 1500 и 2500 об/м.)
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Проблем с разхода
Като за начало, явно имаш проблем с термостата, вследствие на което трудно достига нормална работна температура мотора... от там и високия ти разход.
За странните неща на дисплея има цяла тема... проблема е в лентовия му кабел и има момче тук във форума което ги оправя... мисля че ника му беше МадПресли...
За странните неща на дисплея има цяла тема... проблема е в лентовия му кабел и има момче тук във форума което ги оправя... мисля че ника му беше МадПресли...
проблем 1 - лентов кабел
проблем 2 - При всички е така Е34 под 20 литра не показва коректно "часовника"
проблем 3 - Трябва да си смениш термостата
проблем 4 - Като се справиш с проблем 3 ще ти падне разхода с около 2 кила на сто
успех
проблем 4 - Като се справиш с проблем 3 ще ти падне разхода с около 2 кила на сто
успех

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ненко Вранков написа:Като за начало, явно имаш проблем с термостата, вследствие на което трудно достига нормална работна температура мотора... от там и високия ти разход.
Всичко вярно, с допълнението че има и още един човек който прави и е34-те табла, на лично за контакти

tisho_ написа:проблем 1 - лентов кабел
успех
Проблем 2 - не е при всички е34-ки така, но проблема е един - поплавъка в резервоара

Проблем 4 - и аз съм на подобно дередже в момента и разхода е доста повече от 2 литра нагоре, щото като караш студена дълго време, ЕКУ-то почва да се чуди да го еба защо подяволите тая кола не загрява и минава в авариен режим и от там нататък ти е ясно

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
след като си оправиш таблото, ако пак не отчита коректно бензина, тогава сменяй поплавъка в резервоара!
а някой може ли да каже защо като колата е загряла и пусна парното ,стрелката пада до синьото почти
иначе парното си духа топло няма проблеми

Оффф. Я пробвай да не пускаш парното а да караш извън градско с 80 км на 5-та 10 мин и ми кажи дали пак стрелката отива до синьото.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
ianko_clk написа:а някой може ли да каже защо като колата е загряла и пусна парното ,стрелката пада до синьото почтииначе парното си духа топло няма проблеми
Колега, както ти казаха колегите по-горе термостата е за смяна.
А колегата tisho_ иска да ти подскаже, че ще е голям зор зимата без термостат.
Аз ще добавя, че освен повишения разход колата на студено няма добро горене и мазане.
С други думи спестяването на 100-тина лв сега може да ти доведе до по-големи разходи в бъдеще.
Ако караш колата постоянно ще ти е доста неприятно - хем гори, хем не върви, хем студено в колата...
Другите ти проблеми не са болка за умирачка и считам, че търпят отлагане, но термостата...
Поздрави,
Д

Уговорих се с колега от форума който има термостат на 1 седмица и ще го смениме като минат празниците,
А незнам дали ще помогне но отзад колата изкарва някаква миризма на неизгорял бензин
А незнам дали ще помогне но отзад колата изкарва някаква миризма на неизгорял бензин

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
ianko_clk написа:Уговорих се с колега от форума който има термостат на 1 седмица и ще го смениме като минат празниците,
Напълно нормално, след като двигателя не може да стигне нормална работна температура, чрез датчиците компютъра убогатява сместа все едно че току-що си я запалил

Също те съветвам да видиш датчика на дросела какви показания дава на мултицета

Включваш го да мериш съпротивление, гасиш колата, откачаш буксата на датчика на дросела, и търсиш номерацията на пиновете.
От там слагаш слагаш кабелите на мултицет-а на 1-и и 2-ри пин на буксата на датчика и гледаш какво ти изкарва мултицет-а.
Ето ти стойностите които трябва да показва:
- Код: Избери целия код
ПИНОВЕ СЪСТОЯНИЕ СЪПРОТИВЛЕНИЕ
1&2 дросел напълно затворен 1000-2000 ома
1&2 дросел напълно отворен 3500-5000 ома
Също провери как се променя съпротивлението когато отваряш/затваряш дросела, трябва да става плавно

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
А, Весо туй що не си го казвал до сега?
Ей ся пак се филмирах - ще бягам да меря
То аз си мислех, че всичко съм измерил, пък то още имало
Ей ся пак се филмирах - ще бягам да меря

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:А, Весо туй що не си го казвал до сега?
Ей ся пак се филмирах - ще бягам да меря![]()
Аз сега като пак се разрових в нещата дето могат да се мерят намерих някакъв клапан дето идея си нямам къде се намира дори

Иначе не е ставало дума явно

Иначе то за 206S1 и 206S2 моторите има разлики в датчика и съответно стойностите

Дадените по-горе са за S1-та, демек за М50 БЕЗ Ванос

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Колега, за 10лв бензин... няма и какво да очакваш... аз съм на газ и като сипя за 10лв... си е нищо... а на бензин не ми се мисли... ... и не оставяй помпата на сухо....
За парното... при ниска външна температура (-10 -15 градуса) и напълно изряден термостат (какъвто си ми бе и стария
) при каране на ниски обороти (под 2К) на 5-та се връща стрелката... просто има много голямо отдаване на топлина в студеното купе, а на теб щом не загрява... наистина както колегите са казали по-горе... самият термостат бер или валер е 20-25лв в зависимост отде го взимаш и с какви отстъпки....
ПС: къде е точно този датчик на дросела и за S2 какви трябва да са стойностите
За парното... при ниска външна температура (-10 -15 градуса) и напълно изряден термостат (какъвто си ми бе и стария

ПС: къде е точно този датчик на дросела и за S2 какви трябва да са стойностите

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2