БМВ 520i -добра ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Bobi_IP
- Потребител
-
- Кара: 607 V6, Benz W211 V6
БМВ 520i -добра ли е?
Здравейте, колеги!
Весела Коледа на всички , много щастие и усмивки!
Решил съм да си сменям колата с баварец. Спрял съм се на 520i -дизел не искам
Та искам да ви попитам дали колата като цяло е сполучлив модел и по-точно двигателят!
И какво е vanus
Тепърва ще се запознавам с марката, така че не ми се смейте много
Поздрави!
Весела Коледа на всички , много щастие и усмивки!
Решил съм да си сменям колата с баварец. Спрял съм се на 520i -дизел не искам

Та искам да ви попитам дали колата като цяло е сполучлив модел и по-точно двигателят!
И какво е vanus

Тепърва ще се запознавам с марката, така че не ми се смейте много

Поздрави!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: БМВ 520i -добра ли е?
Здравей, колега, и добре дошъл в сектата
Ще ти кажа моето мнение, разбира се очаквам да ме оплюят, но все пак ще се изкажа
За мен дизелите на БМВ са проблемни, добре си се спрял на бензинка като начало. Оттам нататък изборът е голям, много двигатели има, виждам си се спрял на 520-ка. Аз карам същата, но въпреки това преценката ми е обективна. Ще ти кажа, че 150 коня не са малко като цяло, но за тази кола не са и много /не знам какво си карал преди/, защото колата е тон и половина. Не очаквай ракета като ускорение, но със сигурност гарантирам, че двигателите м52б20 /тоест 2 литра 150 коня - 520и/, са доста по-безпроблемни и надеждни от 530и и нагоре. За м52б20 съществува поговорката "върви малко - гори много", и това е вярно, но пък за мен това е жесток двигател и смятам че няма да имаш ядове /все пак зависи и какъв индивид ще закупиш/. Вярно е че с по-голям двигател ще имаш същия разход, а колата ще върви повече, но за мен този двигател е бетон
За ВАНОС-а какво да кажем - има си доста теми за него, общо взето валът на клапаните за впръскване на горивната смес и изкарване на изгорелите газове е с променлива геометрия в зависимост от предавката и оборотите, и е направено с цел оптимизиране на мощността - ето ти и уикипедия http://en.wikipedia.org/wiki/VANOS .
Общо взето темата за е39 е безкрайна и можем доста да ти говорим, но ще ти кажа че това е уникална кола, определено е много сполучлив модел. Разбира се, не е безпроблемен - като например този модел страда без изключение от рейка, водна помпа и други разни, за които си има теми и можеш да се запознаеш по-подробно във форума. Но ако си се качвал на такава кола няма как да не ти направи впечатление шумоизолацията и комфорта на возенето.
Според мен си направил правилния избор, дано си вземеш хубава и пазена бройка
Весели празници и всичко най-най ти пожелавам

Ще ти кажа моето мнение, разбира се очаквам да ме оплюят, но все пак ще се изкажа

Общо взето темата за е39 е безкрайна и можем доста да ти говорим, но ще ти кажа че това е уникална кола, определено е много сполучлив модел. Разбира се, не е безпроблемен - като например този модел страда без изключение от рейка, водна помпа и други разни, за които си има теми и можеш да се запознаеш по-подробно във форума. Но ако си се качвал на такава кола няма как да не ти направи впечатление шумоизолацията и комфорта на возенето.
Според мен си направил правилния избор, дано си вземеш хубава и пазена бройка

3 мнения
• Страница 1 от 1