Виско БОШ ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Виско БОШ ?

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 0:14

Здравейте колеги,

И Честита Коледа първо :)

Онзи ден разбрах, че виското ми не работи.
Някой има ли идея дали има вискота на БОШ и евентуално дали може да ми даде номер от каталога на БОШ, защото аз неможах да намеря.Има един продукт в каталога им - "Мотор, вентилатор на радиатора" , дали не е това ?
Също използвам и темата да попитам дали на някой колега му се намира здрав дифузиор?
Мотора е М50Б20 150к. от 1990г. на е34 :)
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Виско БОШ ?

Мнение от BULL3T » 26 Дек 2010, 4:26

leTransporteur написа:Здравейте колеги,

И Честита Коледа първо :)

Онзи ден разбрах, че виското ми не работи.
Някой има ли идея дали има вискота на БОШ и евентуално дали може да ми даде номер от каталога на БОШ, защото аз неможах да намеря.Има един продукт в каталога им - "Мотор, вентилатор на радиатора" , дали не е това ?
Също използвам и темата да попитам дали на някой колега му се намира здрав дифузиор?
Мотора е М50Б20 150к. от 1990г. на е34 :)

Честита и на тебе,

повреда не коледа :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кажи ми само защо искаш виско на бош???
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 26 Дек 2010, 11:51

Весела Коледа и от мен :)

Тия от бош такива ментаци правят напоследък, че хич не си взимай от тях :no: . Онзи ден гледах някаква тяхна джунджурия и познай къде беше произведена................в КИТАЙ
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 13:17

имам роднина в представителството тук и мога да си взема частта на хубава цена, но каза че никога не е чувала за ...виско :Д затова питам дали има вискота на бош и да дам директно номера.
Само за виското питам.
Дуфузиор не тарса на бош а втора ръчичка
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2010, 13:21

A как разбрахте че виското не работи на тия зимно есенни температури :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 26 Дек 2010, 13:22

leTransporteur написа:имам роднина в представителството тук и мога да си взема частта на хубава цена, но каза че никога не е чувала за ...виско :Д затова питам дали има вискота на бош и да дам директно номера.
Само за виското питам.
Дуфузиор не тарса на бош а втора ръчичка

Виското и аз не съм чувал бош да правят. Бер правят, закс, мейле, ама бош...

Дифузиора гледай втора ръка,че аз с тая първа ръка се минах 70 лв дадох а после за 20 лв ми предлагаха...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2010, 13:26

BULL3T написа:Дифузиора гледай втора ръка,че аз с тая първа ръка се минах 70 лв дадох а после за 20 лв ми предлагаха...

А бе тия българските дилъри гледам много надуват цените за масовите автомобили.... :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 14:28

ами загряхме колата на 90 градуса, и даваики газ с 1 пръст спря перката, която всъщност се въртеше само на една страна. доколкото разбрах ако работи, 1во неможеш да спреш перката и 2ро обръща посоката на въртене. така се разбра че не работи виското.
Добре де а това " мотор вентилатор на радятора" не е ли точно виско ?, проблема е че ми трябва малко спешно за да мога утре сутрин да дам номера и да сменям.Иначе се надявам все пак и тия в бош да знаят кво продават и да кжат дали имат или не, но би било по хубаво ако мога да дам кат. номер директно
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2010, 15:30

Toва не е начин да се определи дали виското работи.
Обичайно виското сработва след продължително стоене на едно място...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 16:10

около половин час колата работеше на място, в затоврено помещение (гараж) с често подаване на газ и седене в обороти, би трябвало да е достатъчно за да се включи?
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2010, 16:40

leTransporteur написа:около половин час колата работеше на място, в затоврено помещение (гараж) с често подаване на газ и седене в обороти, би трябвало да е достатъчно за да се включи?

Пробвайте същото само че спрете парното - демек да духа студено и да затвори ел клапаните. :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 19:06

да да , мисля че на парното или духаше студено или беше изключено, ама все пак още търся отговор на въпроса дали двигател на перка на радиятора ще означава виско :) :help:
Карай бързо
Стигни 'пръв

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 26 Дек 2010, 20:10

leTransporteur написа:ами загряхме колата на 90 градуса, и даваики газ с 1 пръст спря перката, която всъщност се въртеше само на една страна. доколкото разбрах ако работи, 1во неможеш да спреш перката и 2ро обръща посоката на въртене. така се разбра че не работи виското.
Добре де а това " мотор вентилатор на радятора" не е ли точно виско ?, проблема е че ми трябва малко спешно за да мога утре сутрин да дам номера и да сменям.Иначе се надявам все пак и тия в бош да знаят кво продават и да кжат дали имат или не, но би било по хубаво ако мога да дам кат. номер директно
Някой май не е изтрезнял или са измислили ротационни водна помпа, валове и други подобни :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сериозно - не мисля, че описаната проверка е критерий за нормалната работа на виското. Моето, чисто ново Бер включваше само през лятото.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 26 Дек 2010, 20:14

1. Двигател си е двигател, съединител си е съединител. Нямат общо. Щом пише, че е двигател значи не е съединител.
2. В официания сайт на Бош има линк към е-каталога им с всичко, което предлагат за автомобилостроенето с картинки и ОЕМ номера.
3. Ако колата не ти прегрява, нямаш зор да сменяш виското сега. Ако имаш излишни пари, сигурен съм бързо ще им намериш друго приложение.

Поздрави,
Д

П.П.: Евтино, евтино, колко пък де е евтино това виско на Бош? И ако не работи добре, какво правим на лято? Айде още едно вече каквото трябва?!? Защо трябва да правиш една работа два пъти? Тоз мерак на хората да плуват срещу течението със съмнителен резултат не го вдявам...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Дек 2010, 23:14

не скачайте така бе хора :) Коледа е :)

така това за лятото е така и майстора си го каза, сега няма да имаш проблеми, но лятото може и да загрява така че по добре да го смениш, беше категоричен че виското не работи. Имам пълно доверие на тоя човек, така че не ме убеждавайте че не е прав. (сега не плюйте че само гледа как да ми земе парите, щото виското дет се вика и сам мога да го сменя)
Казвам че мога да го взема от бош с голяма отстъпка а, не че ще е евтино! давам пример мин. година взех акумулатор S5 не помня колко голям, за под 100лв, след което като си заварявах гаранцията в един сервиз на бош там цената му беше около 170лв. - за такива разлики говоря.
Карай бързо
Стигни 'пръв

Следваща

Назад към E34