Лампа на акомулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Лампа на акомулатор

Мнение от adko001 » 26 Дек 2010, 13:12

Колеги от днес сутринта ми светна лампата на акомулатора... От доста време насам ми прави впечатление, че когато са пуснати фаровете/парното и още нещо да кажем сд-то, светлината по бутоните за управление ту отслабва, ту се усилва, най-добре се забелязва по дисплейчето на сд-то... Възможно ли е да са си отишли четчиците на алтернатора и да не мята нужно електричество, необходимо за нормално захранване на всичко.? Някой ако знае читав-майстор в района на София да обади??? :help:
Последна промяна adko001 на 26 Дек 2010, 14:50, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Лампа на акомулатор

Мнение от VRPerformance » 26 Дек 2010, 13:14

Възможно е да са четките,както е възможно да е реле и още една камара други неща :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 28 Дек 2010, 15:17

adko001 написа:Колеги от днес сутринта ми светна лампата на акомулатора... От доста време насам ми прави впечатление, че когато са пуснати фаровете/парното и още нещо да кажем сд-то, светлината по бутоните за управление ту отслабва, ту се усилва, най-добре се забелязва по дисплейчето на сд-то... Възможно ли е да са си отишли четчиците на алтернатора и да не мята нужно електричество, необходимо за нормално захранване на всичко.? Някой ако знае читав-майстор в района на София да обади??? :help:

Колега, светлината на бутоните и ЦД-то не могат да ти бъдат ориентир - да не забравяме, че колите ни имат фотоклетка която регулира просветката според светлината в купето. Виж си акумулатора най-напред - клеми, клетки, ток и чак тогава дай нататък по веригата ...

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 28 Дек 2010, 15:36

Замери с мултицед колко волта ти зарежда акумулатора и сподели в темата какъв е резултата.

Потребител
Аватар
Кара: Трамвай №5

Мнение от Shef4e » 28 Дек 2010, 15:43

Колега миналата седмица имах същия проблем!Оказа се алтернатора!Както колата си беше супер и изведнъж ми светна лампата на таблото!Аз ходих при едно момче от Горна Баня,разбира си от работата!Ремонта струва около 200лв!На мен ми смениха(отремонтираха)релерегулатор,диоден блок,колектор и един лагер!
Ако се интересуваш пиши един Л.С. да ти дам кординатите на момчето!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 28 Дек 2010, 17:38

Дано са само хлабави клеми,че аз сменях и ротор даже :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от adko001 » 29 Дек 2010, 13:15

ами, вчера направихме замерване и се оказа че динамото не зарежда, но понеже майстора иска да му го сваля и направо да му го дам за ремонт, се налага аз да си го сваля и от днес се заемам, ще пиша като разбера какво му е имало на генераторчето.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 29 Дек 2010, 13:50

Колега, най- вероятно са заминали четките на алтернатора /все пак те са си консумтаив/. Аз дори не бих си оставял колата някъде, че да ми кажат: Абе не са само четките, а и ротор и т.н... Сваляш алтернатора сам, взимаш пластмасата, на която се държат четките и я носиш да ти ги сменят /10 лева със смяната/.
Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от adko001 » 29 Дек 2010, 14:26

ckrumov написа:Колега, най- вероятно са заминали четките на алтернатора /все пак те са си консумтаив/. Аз дори не бих си оставял колата някъде, че да ми кажат: Абе не са само четките, а и ротор и т.н... Сваляш алтернатора сам, взимаш пластмасата, на която се държат четките и я носиш да ти ги сменят /10 лева със смяната/.
Успех.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 29 Дек 2010, 15:21

Колеги, искам да използвам темата да попитам нещо и за моя алтернатор. Колата като работи се чува едно жужене/зъзнене/триене - зззззззз е такова. Осеща се и лека странна миризма и има от време на време, особено 5-6 сек след запалване лека промяна в силата на фаровете. Мислите ли че и аз трябва да направя това с четките дето посъветвахте колегата?

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 29 Дек 2010, 19:20

реле-регулатора със четките и изправителният блок са в една и съща джаджа която се заменя и не е много скъпо-моята я смених прди месец точно заради въпросната лампа
от БМВ са го измислили с един куршум- няколко заека
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 30 Дек 2010, 12:00

mistyrain написа:Колеги, искам да използвам темата да попитам нещо и за моя алтернатор. Колата като работи се чува едно жужене/зъзнене/триене - зззззззз е такова. Осеща се и лека странна миризма и има от време на време, особено 5-6 сек след запалване лека промяна в силата на фаровете. Мислите ли че и аз трябва да направя това с четките дето посъветвахте колегата?

А зарежда ли си правилно алтернатора,гледахте ли го с мултицета?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 30 Дек 2010, 15:28

Още не съм го правил това понеже сега съм запразнил яко :) иначе е факт че до момента никога не съм имал проблем с тока. Само да се прибера в София и ще го измера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от adko001 » 03 Яну 2011, 18:16

Така да споделя малко впечатления... Днес отремонтирахме моя алтернатор, проблема беше - свършили четки + колектора на динамото, та динамото аз си го свалих, с малко помощ, значи описвам как АЗ го демонтирах и смятам, че е най-лесно и бързо - махане на корите върху двигателя, махане на пистовия ремък, махане на ролката, която е монтирана на сервото, махане на сервото, но не изцяло, а само отвихме казанчето, да го преместим, за да може да излезе динамото напред и нагоре...голям филм...Динамото се държи на 2 болта, букса и на няколко места е хваната маса със жици, махнахме всичко и изскочи бързо, това е лесната част. Когато майстора отвори динамото, беше много изненадан, защото от него изпадна нещо като гарнитурка, която при мен изпадна на части, та както и да е подменихме му консумативите, но срещнахме голям проблем при центроването, защото няма ли я тая въпросната гарнитурка, ротора или статора(не съм сигурен кое от двете) играе и стърже... Ползвахме силикон на Виктор Рейнц(бързо стягащ) Уж заспа, но не съм мн доволен като цяло, надявам се да изкара така дълго време, но прецака ли се ще си взема нов алтернатор... След това по обратния ред всичко се прибира и лампата-акомулаторче изгасва, а мултицета показва 14.1В зареждане и всичко е наред... Четките са 7 лева, колектора - 15лв и за труд 25лв, ремонта ми излезе 50-тина лева. Надявам се да сме закрепили положението и темата да е полезна... Това е инфо за 320д 150к.с. фейслифт
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Мнение от IceMan_SF » 31 Яну 2011, 23:51

Извинявам се на колегата, че пиша в темата му, но мисля, че е по-добре да питам тук, отколкото да пускам нова тема.
Та при мен се случи следното: в събота тръгвам аз, всичко си е ОК, както си карам след около 1 мин ми светна лампата на акумолатора. Веднага спрях, загасих колата, след малко запалих пак - нищо не светеше. Потеглих, след няколко секунди пак светна... Реших, че няма да карам така и тръгнах обратно към гаража и след малко лампата изгасна! Отново изгасих колата, запалих пак и тръгнах и не светна повече! Така цял ден, имах работа из града и доста пъти палих и гасих и не светна.
Днес тръгвам аз да изкарвам колата от гаража, паля, всичко е ОК, докато я изкарах затварям вратата на гаража и пак светна тая лампа..... Както работеше на място не повече от 2 мин, изгасна и не светна повече....
Кажете от какво е това, защото няма да се разберем така...
Изображение

Следваща

Назад към E46