за ключ моля.благодаря на всички.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: почистване на дюзи на ултразвук
pgv64 написа:vankatagsi написа:Човека попита къде в София чистят дюзи, а не "Колата ми не работи добре, от какво може да е"?
Съгласен! Но ,ако не е сменил филтър, при тая гняс дето казва ,че е изкарал от резервоара и помпата, ще пусне бензин ,ама на куково лято!Вместо филтър има тапа! А и филтъра е по- евтин от почистване на дюзи!
Апропо ,имаш ли газ?
не никога не е била с газ!
ще опитам с някоя добавка,само да я съберем.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ако си махал реиката
смени маркучетата на самата реика... късите
и ги стегни добре ...
че понякога от там изпуска а смяната е голяма разправия
поне сега си свалил реиката
и ги стегни добре ...
ares2 написа:ако си махал реиката
и ги стегни добре ...

колеги дайте идеи какво да правя почистихме както писах резервуар,нов горивен филтер,
горивната рейка и дюзите.но колата не може да се изфорсира и повече от 2000 оборота не вдига.майстора казва ,че можеби е софтуера и че му показвало че веригата е разтегната и ли оптегача защото му давало че с 22градоса е размината центровката. ама много не ми се вярва.помагайте някои ако има запознат!!!
горивната рейка и дюзите.но колата не може да се изфорсира и повече от 2000 оборота не вдига.майстора казва ,че можеби е софтуера и че му показвало че веригата е разтегната и ли оптегача защото му давало че с 22градоса е размината центровката. ама много не ми се вярва.помагайте някои ако има запознат!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
мислиш ли че може и да не е горивната система?
има и други проблеми ... от които не може д ан есе форсираш
не видях обаче никъде за кои мотор става дума
даи малко инфо и ще предложим още варянти ..
поне три неща се сещам от които може да не се форсираш
има и други проблеми ... от които не може д ан есе форсираш
не видях обаче никъде за кои мотор става дума
даи малко инфо и ще предложим още варянти ..

поне три неща се сещам от които може да не се форсираш
Кви 22 градуса бе приятелю и ти кво му каза на тоз момък майстора. Без да съм правил ремонти по двигател и да съм му виждал вътрешностите тея " градуси " са хипер много , има няма поне три зъба ще е разминаването и от обща култура ще се сетиш ,че няма да откъне един зъб да е разцентровано па камо ли 22 градуса. И не знам при бензинките как е ама аз за 30минути на ТДС-а си я проверявам и променям ако има нужда ( центровката ). Та ако излиза наистина нещо подобно на диагностика , което ми звучи фантастично , ми вземете и го центровайте това зацепване та да си сигурен поне затова. В рамките на 2-3 градуса е може би нормално ама ти разтегната верига как го разбираш ми тя отдавна да е фанала пътя ако е дало такова невъзможно отклонение. Лошото е че не мога да дам съвет ама тва за центровката със сигурност няма да запалиш това първо и второ дори и да има малка промяна ще го усещаш и в ниски обороти иначе за мощността гледай дебитомер или загуба на херметичност след дебитомера и така да дава едни данни а да засмуква допълнителен въздух и така се бърка горенето. Успех. ПС: и как преди не даваше никви проблеми освен с дюзите пък после изникнаха тия 22градуса загуба центровка и като чистите горивната система проверявате ли аджеба колко реално подкачва помпата и въбще дебит засичали ли сте па така се фаща и евентуално запушване по тръбички и мъркучлета. 

колата е м43б16.за колегата арес.а за по долния колега,и аз вече незнам какво да мисля.
за дебита го гледахме 1,7л зо 30секунди.помпата надува малко по-малко от 3 бара.
вече месля ,че тоя майстор е направил нещо за да ни клати за пари.иначе на диягностиката дава ,че дебитомер работи,маншона след него е здрав.давайте някви идей,тоя майстор ни развали празниците
за дебита го гледахме 1,7л зо 30секунди.помпата надува малко по-малко от 3 бара.
вече месля ,че тоя майстор е направил нещо за да ни клати за пари.иначе на диягностиката дава ,че дебитомер работи,маншона след него е здрав.давайте някви идей,тоя майстор ни развали празниците

- ares2
- старши ентусиаст
-
borcho6 написа:колата е м43б16.за колегата арес.а за по долния колега,и аз вече незнам какво да мисля.
така...
това няма да ме изненада ... тук имам всякакви които се опитват да правят автомобили..
1. изключи горивната система като варянт. ако си уверен че реиката се пълни с добро налягане, че онзи регулатор отпред е ок, че самите дюзи пръскат както трябва, че си с нов филтер явно не от там.
2. помисли за ламбдата.. както ти е известно предполагам това е доста деликатен компонент и тя може да ти позабавя някои показатели да обърква подаването на горивната смес...
3. измери чисто механически тоя мотор какво затваря и какви компресии правят цилиндрите
4. дебитомер ( тестваш с друг за да си по сигурен )
5. всички датчици по темература и тн...
Честита коледа колега , първо трябваше да смениш майстора в момента в който ти каза помпата била много затлачена апосле били дюзи ама била рейка ама била на майка му у аспуха ,второ силно се надявам да не си давал пари до тук щото тоа боклук може да те накара да смениш половината кола и пак да не тръгне и трето ако се прави на главен ония с ' рк' номерата са го казали че пред винкело сите са равни .Иначе успех и да пишеш какво и е било 

BMW не е страст , BMW е диагноза !
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Помпата ти не прави достатъчно налягане,3 бара трябва да подържа клапана на рейката,при 3 на помпата представи си какво става когато форсираш...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
колега,ния премерхме налягането на винтилчето на реката и 2.8
за 2 десети не вярвам да не иска да се изфорсира.вече незнам какво да мисля!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
borcho6 написа:колега,ния премерхме налягането на винтилчето на реката и 2.8
Това е друго нещо,на запален мотор ли го мерихте все пак?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3