Смяна на Е34 с Е39 дилема.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на Е34 с Е39 дилема.

Мнение от BMW M5 super » 23 Дек 2010, 21:05

ТЕмата рулира отвсякъде.Браво на автора ,че е я е отворил .
Мислил по този въпрос не часове ,а дни .И мога да пиша по темата доста обширно.
Карал съм и двата модела коли ,доста време .Е39 е по нов автомобил ,по съвременен естествено ,ПО УСТОИЧИВ !!!
НО сърцето ми е цялото пристрастранено само към Е34 !!!!Тука работата е следната с кое ще избираш с сърцето или разума .
Аз избрах със сърцето .За мене няма по хубав автомобил от е 34 .Единствения му минус ( които може да мине в плюс ) е ,че се чувстваш през цялото време
несигурно докато я караш ,в сравнение с е 39 .Но чувството ,че ако не внимаваш всеки един момент,може да стане белята ,те прави доста по предпазлив шофьор .Тръпката в Е34 е в пъти по голяма ,усещането на пътя ,стоиката и повече ми харесва .
Е39 ми стои много нежно ,мазно ,не е агресивно както Е 34 ,мисля тука всички ще се съгласят с мене .

Относно климатиак ,колко от Вас са пробвали даденото упражнение ,че така наплашихте момчето????
Аз на два поредни автомобила е 34 525 и слагам климатроник .
Последния го изкостих от 530 V8 ,за мое голямо учудване компресорите бяха даже същите .
Смених му даже и парното от 530 и му сложих новите врътки отпреде.

П.с. Ще следя темата с интерес ,Темата рулира .Може да се говори вечно по нея :bchug:
vvvvv

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 23 Дек 2010, 21:22

_65536_kb_sec_ написа:Пичове, не че нещо ама оригиналния климатик е в пъти по добър от т.нар. италиански, насаждан климатик :kuku: :kuku: :kuku:

М-м-м-м....какво имаш в предвид ?
Италианеца за духането духа , за червения дигитaлен дисплей , който перфектно се '' връзва '' с осветлението на таблото - ами ...никак не ми пречи , че не е с врътките :
ИзображениеИзображение
:smoke:
По темата :
1. Е34 е в пъти по-здрава и по - дуракоустойчива от към ходова част от Е39 .
2. Чакам в темата да се разпише един добре познат на повечето от нас човек , който навремето беше писал , че Е39 е едно от най-безличните БМВ-та слизали от конвейера .
3. Кажете честно , ако има спрени една до друга Е34 М5 и Е39 М5 и приемем , че и двете имат да речем еднакво добър външен вид и '' стойка ''.... по коя ще се загледате инстинктивно . Аз лично по Е34 . :dunno:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 23 Дек 2010, 23:35

3. Кажете честно , ако има спрени една до друга Е34 М5 и Е39 М5 и приемем , че и двете имат да речем еднакво добър външен вид и '' стойка ''.... по коя ще се загледате инстинктивно . Аз лично по Е34 .

Лично аз,като излезе Е39,спомням си първата мисъл ми беше-"Ебати тъжната предница.На една кола наложи ли се да и слагаш вежди за да изглежда намръщена....заеби :no:.Не ,че е важно...но за мен БМВ винаги си е било символ на агресивен дизайн,и излъчване.След е34..направо си ги "Успаха" моделите.Е39 изобщо не искам да го коментирам..нищо лошо-БМВ е,нищо лично към тези които ги карат.На мен,аз все пак съм копеле на 34г. по-ме кефи и винаги ще е така старата Петица,не ми влизат и подобни чудеса кати 1 серия,X3...и всякъкви подобни.Да...готена е,по новичка,модерна в сравнение с стария петак,Е39ката.Но просто едната вече за мен одавна е влязла в графа КЛАСИКА.
Аз лично смея да кажа ,че съм карал и сменил достатъчно коли,мога да кажа само едно-Поклон пред тая велика кола Е34,и инжинерите които са я създали!!! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 23 Дек 2010, 23:41

Пред Е34 единствено предпочитам Е38... някакси си е наследила линията в задната си част на Е32/34.... докато задницата на Е39 ми се вижда твърде заоблена и не ми харесва точно това :yes: Ако ще сменяма Е34-ката, то ще е определно с Е38 , но не и Е39 :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, Е39

Мнение от multi76 » 24 Дек 2010, 9:29

Благодаря на всички които се включиха по темата.
Та значи и намен по сърце ми е Е34 но единственият дерт ми е климатика така че явно ще си търся или друга Е 34 а може при по обедителни мнения и насоки да се опитам да си присадя климатик, защото настоящата кола която имам за 5 години немие е правила никакви проблеми и двигателят и е в добро сустояние.
Обичам да си карам BMW-то Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 24 Дек 2010, 11:23

multi76 написа:Благодаря на всички които се включиха по темата.
Та значи и намен по сърце ми е Е34 но единственият дерт ми е климатика така че явно ще си търся или друга Е 34 а може при по обедителни мнения и насоки да се опитам да си присадя климатик, защото настоящата кола която имам за 5 години немие е правила никакви проблеми и двигателят и е в добро сустояние.

то големият дерт.........един ден е работата да се сложи климатик. много ли е?

Потребител
Аватар
Кара: ми се Q7-V12 TDI
Мечтае да кара: на писта
Детайли за колата: R10

Мнение от wing 32 » 24 Дек 2010, 11:43

+:yes: за Е34 класика в жанра :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2010, 12:24

@2bar написа:

Че даже и важна тема има кое как изглежда и става :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от multi76 » 24 Дек 2010, 12:50

@2bar написа:

За дерт е защото незнам къде има добри майстори пък и немогах да намеря отзиви за такава трансплантация. Сигурно в Пловдив има такива професионалисти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2010, 12:59

multi76 написа:За дерт е защото незнам къде има добри майстори пък и немогах да намеря отзиви за такава трансплантация. Сигурно в Пловдив има такива професионалисти.

Колега прочети е тази тема аз съм писал повечето важна информация, и честно казано имам опит с климатроници и подобни. Така че седни и си намери климатроник/климатик и седни и си го монтирай.
Единственото което не е описано е как се монтира компресора, тръбите, радиатора и перката.
Ама това аджеба е повече от елементарно.
От там нататък следва окабеляване.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 24 Дек 2010, 13:23

multi76 написа:
@2bar написа:

За дерт е защото незнам къде има добри майстори пък и немогах да намеря отзиви за такава трансплантация. Сигурно в Пловдив има такива професионалисти.

от друга страна, ако въртиш само градско...по - добре си отваряй джамовете и си свиркай. градско с включен климатик по отношение на вървенето си е мъка. трябва поне 3 литра.

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 24 Дек 2010, 13:28

Карам ги и двете :driving:
Към автора на темата:
Кое харесваш повече - жените или бирата?
Ако си разбрал въпроса ми, значи си разбрал и отговора на твоя :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от multi76 » 24 Дек 2010, 14:15

gosho_d написа:Карам ги и двете :driving:
Към автора на темата:
Кое харесваш повече - жените или бирата?
Ако си разбрал въпроса ми, значи си разбрал и отговора на твоя :bchug:

Колега харесвам жените но бирата не мие по сърце.

До колегата _65536_kb_sec_ темата е много хубава но мисля че това упражнение няма да мога да се справя сам, и затова няма да откажа насоки за някой майстор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 24 Дек 2010, 15:10

JIKI_RACER написа:
Bogdan_Nikolov написа:
alchohol написа:Привет и от мен,
Е39 не е лош автомобил, по-нов, съвременна визия, с доста екстри, но Е34 си е класика. Според мен 34-ката е много по-здрава, особено на ламарина, а и частите са на прилични цени. За другата не знам какви са цените, но пък както каза един колега по-нагоре, те тепърва ще поевтиняват.
Ако ще я сменяш, гледай добре какво взимаш, че на тази сега поне и знаеш болките. Да не стане така, че да ти излезе златна.
Успех в избора :) :) :)

колега още не съм видял Е39 с ръжда все пак последното е 2003 ,а не 1996 ,колега ако имаш пара се мятай на Е39 фейс ако си приготжил до 6000 по добре някоя лачена Е34 като на жики видях че продава малко скъпо ама си е готина само ако няма крило:),но Е39 е в пъти по луксозен и съвременен от Е34 ,въпрос на вкус и най-вече гадните пари :bchug:

Ай сега и крилото не ми е хубаво ...

Аз ти казах за праговете и крилото :twisted:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 24 Дек 2010, 15:22

Според мен е
въпрос и на характер.

Имах е39 и за 1 месец ми омръзна. Суперсъстояние, фул екстри ...но няма ...ба.ли го какво няма ...
С максимален кеф вече 14-15 години карам Е34-ки ...В нея съм като... в кожата си!

Някои карат и патрул от първите, а даже и УАЗ-ки. Тези трябва да са доста корави мен-ове ... :smoke:

Жики ти си дал 15+ но поне си я направил ... И в моята има почти толкова но няма вида на твоята...
Крилото си екстра.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към E34