проблем с отчитането на горивото
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
проблем с отчитането на горивото
здравейте колеги , значи имам следния проблем карам е34 524 ТД 90 год . когато има над 20 литра нафта си показва реално смисал ако имам 25 си показва там някаде когато имам 30 пак си показва вярно но падне ли под 20 и почва да си показва квот си иска ту че е в резервата ту че има кам 20 и искам да попитам от какво идва този проблем и каде и как мога да го оправя и колко ще ми струва много ви благодаря предварително , се пак от скоро карам бмв и не съм много запознат с нещата за това ми е нужна вашата помощ
Бог прощава притежателите на БМВ не
- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
Re: проблем с отчитането на горивото
И при мен е горе-долу така колега. Дори като постои колата малко наклонена на дясно после показва над 20 литра. Като покарам малко пак пада под 20л.
Или като е светнала лампата наливам 10-15л. паля лампата продалжава да свети,гася,паля и се оправя.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65

скици

Е колко да показва, бе колеги ?

резервоара ти е 80 л хоризонтален. 20л в този резервоар са 16% от обема му.
По друг начин казано това са 2-3 пръста на дъното

Вземи една голяма тава за баница, налей вътре 1 пръст вода и тръгни да я носиш от кухнята към хола. Гледай какво се случва с водата

Бензиномера е поплавък в най-прост вид - една пластмасова капачка се движи в една пластмасова тръбичка по една шпилка и две жички. При всяко плискане на горивото поплавъка си щъка нагоре надолу

Ако набиеш рязко спирачката мъжката от 100 до 0 км/ч ще вдигнеш стрелката на таблото до средата

Ай със здраве

Пълнете си колите поне до средата и си карайте с кеф

Поздрави,
Д

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
'сичко си и е ок, колега. нормално е. сипвай повече нафта и стъпвай смело връз десния педал 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
ddddk написа::mhihi:
скици![]()
Е колко да показва, бе колеги ?![]()
резервоара ти е 80 л хоризонтален. 20л в този резервоар са 16% от обема му.
По друг начин казано това са 2-3 пръста на дъното![]()
Вземи една голяма тава за баница, налей вътре 1 пръст вода и тръгни да я носиш от кухнята към хола. Гледай какво се случва с водататочно това се случва и с 20 л гориво в твоя резервоар
![]()
Бензиномера е поплавък в най-прост вид - една пластмасова капачка се движи в една пластмасова тръбичка по една шпилка и две жички. При всяко плискане на горивото поплавъка си щъка нагоре надолу![]()
Ако набиеш рязко спирачката мъжката от 100 до 0 км/ч ще вдигнеш стрелката на таблото до средата![]()
![]()
![]()
Ай със здраве![]()
Пълнете си колите поне до средата и си карайте с кеф![]()
Поздрави,
Д
Само дето поплавака не взема моментни данни защото тогава стрелката ти щеше да се движи като иглата на полиграфа, на всичкото отгоре в резервоара има успокоители никой няма да ти остави гол резервоар и бензина да се плиска като дунавски вълни.Когато колата е наклонена за по дълго време на някой прост завой или нещо друго тогава да променя си показанията ама да кажеш че на спирачка ще стигне стрелката до средата

- ddddk
- ентусиаст
-
Айде поредния разбирач с нагласа за спор...
Правете каквото искате.
Ако щете за 1 лев гориво слагайте и си пишете фантасмагории... И нови бензиномери си купете (680 лв.) и ремонти си правете като щете и колкото щете... И те така...
Ай със здраве!
Правете каквото искате.
Ако щете за 1 лев гориво слагайте и си пишете фантасмагории... И нови бензиномери си купете (680 лв.) и ремонти си правете като щете и колкото щете... И те така...
Ай със здраве!

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ddddk написа:Айде поредния разбирач с нагласа за спор...
Правете каквото искате.
Ай със здраве!

Ще се местиш отатьк маи

Кьм колегата с темата ddddk,ти подсказва че имат проблем с поплавька.Ама аз пьк зная че Е34 имат проблем с отчитането в тоя диапазон вследствие повреда на някакьв ел.компонент в таблото.Пробваи с размяна на таблото с друг колега .
Поогледаи се маи имаше такава тема.Успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
ddddk написа:Айде поредния разбирач с нагласа за спор...
Правете каквото искате.
Ай със здраве!
Не съм искал да споря просто си изказах мнението, извинявай но ми е трудно да повярвам че ако набия спирачка от 100 до нула и ще ми скочи стрелката.
- Dragostiny
- Потребител
-
- Кара: Е34 520i 24V
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: В перфектно състояние, всичко оригинално и без тунинг, както го е измислил германеца.
И при мен прави такива номера когато стигне 20-тия литър. Сипвайте повечко и не му мислете.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Bavariqtamniska написа:ddddk написа:Айде поредния разбирач с нагласа за спор...
Правете каквото искате.
Ай със здраве!
Не съм искал да споря просто си изказах мнението, извинявай но ми е трудно да повярвам че ако набия спирачка от 100 до нула и ще ми скочи стрелката.
Би ли споделил как според теб точно поплавъка взима "не моментни стойности" като е аналогов уред?
Сигнала от сондата се филтрира с РЦ, но това е друга тема, а колегата е прав за спирачката, е не до средата но при всички случай се вдигат показанията с около 5 литра

- ddddk
- ентусиаст
-
Bavariqtamniska написа:ddddk написа:Айде поредния разбирач с нагласа за спор...
Правете каквото искате.
Ай със здраве!
Колега, на всички е ясно, че превеличавам с цел да стане по-комично, но ти в желанието си да се разпишеш в тази тема решаваш да се хванеш за думата.
Тази ти пунктоалност ме раздразни.
Няма да се обяснявам повече.
Поздрави,
Д

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
хей не се караите просто исках да разбера дали не е нещо от самата кола но ясно е от какво иска повечко гориво и каране благодаря на всички за саветите и весели празници 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
По-комично от това няма накъде, моля повече не ми давайте оценки какво съм искал да кажа, колко съм бързал да се запиша или колко съм пунктуативен.
Колега, по моите наблюденя всички са така. Не се притеснявай, а карай с повече от половината по две причини:
1. Помпата е потопяема
2. Като ти показва едно известно време 20л. и не засичаш, ще се получи много забавният момент "Що спрях?"
1. Помпата е потопяема
2. Като ти показва едно известно време 20л. и не засичаш, ще се получи много забавният момент "Що спрях?"
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
добре значи това означава че под 20 литра не отчита така ли а и на мен лампа не ми свети но явно ще трябва да отида на чичо доктор да я погледне 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2