аларма е39 помош моля
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
аларма е39 помош моля
имам проблем с алармата излиза грешка 148 LED für Diebstahlwarnanlage U unterbrechung
даите съвет какво може да е и дали може да се ремонтира алармата е оригинална с датчик против вдигане .
даите съвет какво може да е и дали може да се ремонтира алармата е оригинална с датчик против вдигане .

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: аларма е39 помош моля
Нито едното нито другото, това показва че диода на огледалото за състоянието на алармата не работи. А той не работи ако има прекъсване на захранването към алармата. Или обемния датчик не работи. Първо я си провери предпазителите, те са 3, съответно номера 11, 38, 48.
Според мен не си с оригиналната аларма......... А и този дето ти е казал за датчик за наклона, му кажи че е от датчика на тавана, обемния по вероятно....
Според мен не си с оригиналната аларма......... А и този дето ти е казал за датчик за наклона, му кажи че е от датчика на тавана, обемния по вероятно....
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
нямаш аларма, някой я е активирал за да мигат мигачите при заключване и забива грешка
- nikol78
-
-
sadex5 написа:Нито едното нито другото, това показва че диода на огледалото за състоянието на алармата не работи. А той не работи ако има прекъсване на захранването към алармата. Или обемния датчик не работи. Първо я си провери предпазителите, те са 3, съответно номера 11, 38, 48.
не колега оригинална е никои не ми е казал че е от датчика просто алармата не работи диода наистина не свети алармата не свири изобщо само понякого светят аварините без пречино от какво може да е

- nikol78
-
-
racing_team_vidin написа:нямаш аларма, някой я е активирал за да мигат мигачите при заключване и забива грешка
в момента може да няма но преди имаше свиреше при удар но в момента като я заклуча след време може да почне да мига но без да свири .

- sadex5
- ентусиаст
-
racing_team_vidin написа:нямаш аларма, някой я е активирал за да мигат мигачите при заключване и забива грешка
И от това дава тази грешка

Тази грешка е тип отворена верига, междудругото виж дали не ти дава сигнал за някоя врата отворена багажник, или копчето на предния капак, до въздушния филтър...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
sadex5 написа:И от това дава тази грешкаКолега недей така поне го обърква.
Тази грешка е тип отворена верига, междудругото виж дали не ти дава сигнал за някоя врата отворена багажник, или копчето на предния капак, до въздушния филтър...
@racing_team_vidin е прав. Точно такава грешка дава, когато се активират мигачите да мигат, а колата няма аларма.
За да мигат мигачите, трябва да се кодира колата все едно има аларма и понеже колата няма аларма, дава грешка в диода на огледалото, че му е прекъснат кабела.
Ако колата е с оригинална аларма (лесно се разбира, ако имаш червен диод на огледалото, който мига като заключиш колата) и дава тази грешка, тогава вече трябва да се търси проблема.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Когато няма червен диод на огледалото, значи алармата не е оригинална, така ли?
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Воденичаров написа:Когато няма червен диод на огледалото, значи алармата не е оригинална, така ли?
да
ето, менюто вдясно където се активира алармата(DWA)

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- sadex5
- ентусиаст
-
Tова исках да зная и аз и го попитах същото, но колегата казва че е с оригинална. Не знам, но два пъти от жега или от не знам си какво при дефектирал обемен датчик съм виждал да дава същата грешка...
Междрудругото съм виждал Х5 със врътки на климатроника
и с аларма, но без индикатор на огледалото. Пак заводска. Не знам дали има е39 така....
Междрудругото съм виждал Х5 със врътки на климатроника

- nikol78
-
-
колеги имам и червен диод на огледалото имам и обемен датчик алармата ми е оригинална до скоро работеше на диагностика на ДИС показа грешка 148 LED für Diebstahlwarnanlage U unterbrechung
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Щом не свети диода, значи или е изгорял или жиците му са прекъснати. Свали огледалото и му подай някакъв смешен ток с батерийка да го пробваш.
Пин 9 +
Пин 10 -
Пин 9 +
Пин 10 -
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Италианка е. Има такъв диод, но е долу над поставките за чаши. На един приятел, също италианка, е по същия начин. В коша има няква кутийка, на която пише БМВ Италия, предполагам, че е сирената. Като я заключа мигат мигачите, издава звук и т.н.
- nikol78
-
-
оправи се момчета благодаря на всички просто искарах първата букса от модула колата започна да пищи закачих я пак и всичко е наред.
15 мнения
• Страница 1 от 1