проблем с отчитането на горивото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320
Мечтае да кара: m5 e60 edition race
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

проблем с отчитането на горивото

Мнение от niki_524TD » 21 Дек 2010, 12:44

здравейте колеги , значи имам следния проблем карам е34 524 ТД 90 год . когато има над 20 литра нафта си показва реално смисал ако имам 25 си показва там някаде когато имам 30 пак си показва вярно но падне ли под 20 и почва да си показва квот си иска ту че е в резервата ту че има кам 20 и искам да попитам от какво идва този проблем и каде и как мога да го оправя и колко ще ми струва много ви благодаря предварително , се пак от скоро карам бмв и не съм много запознат с нещата за това ми е нужна вашата помощ
Бог прощава притежателите на БМВ не

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-34 tds комби

Re: проблем с отчитането на горивото

Мнение от evga » 21 Дек 2010, 13:36

И при мен е горе-долу така колега. Дори като постои колата малко наклонена на дясно после показва над 20 литра. Като покарам малко пак пада под 20л. :dunno: Или като е светнала лампата наливам 10-15л. паля лампата продалжава да свети,гася,паля и се оправя.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 21 Дек 2010, 14:11

:mhihi:

скици :mhihi:

Е колко да показва, бе колеги ? :mhihi:

резервоара ти е 80 л хоризонтален. 20л в този резервоар са 16% от обема му.
По друг начин казано това са 2-3 пръста на дъното :mhihi:

Вземи една голяма тава за баница, налей вътре 1 пръст вода и тръгни да я носиш от кухнята към хола. Гледай какво се случва с водата :mhihi: точно това се случва и с 20 л гориво в твоя резервоар :mhihi:
Бензиномера е поплавък в най-прост вид - една пластмасова капачка се движи в една пластмасова тръбичка по една шпилка и две жички. При всяко плискане на горивото поплавъка си щъка нагоре надолу :mhihi:
Ако набиеш рязко спирачката мъжката от 100 до 0 км/ч ще вдигнеш стрелката на таблото до средата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ай със здраве :bchug:
Пълнете си колите поне до средата и си карайте с кеф :driving:

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 21 Дек 2010, 17:50

'сичко си и е ок, колега. нормално е. сипвай повече нафта и стъпвай смело връз десния педал :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 21 Дек 2010, 18:57

ddddk написа::mhihi:

скици :mhihi:

Е колко да показва, бе колеги ? :mhihi:

резервоара ти е 80 л хоризонтален. 20л в този резервоар са 16% от обема му.
По друг начин казано това са 2-3 пръста на дъното :mhihi:

Вземи една голяма тава за баница, налей вътре 1 пръст вода и тръгни да я носиш от кухнята към хола. Гледай какво се случва с водата :mhihi: точно това се случва и с 20 л гориво в твоя резервоар :mhihi:
Бензиномера е поплавък в най-прост вид - една пластмасова капачка се движи в една пластмасова тръбичка по една шпилка и две жички. При всяко плискане на горивото поплавъка си щъка нагоре надолу :mhihi:
Ако набиеш рязко спирачката мъжката от 100 до 0 км/ч ще вдигнеш стрелката на таблото до средата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ай със здраве :bchug:
Пълнете си колите поне до средата и си карайте с кеф :driving:

Поздрави,
Д

Само дето поплавака не взема моментни данни защото тогава стрелката ти щеше да се движи като иглата на полиграфа, на всичкото отгоре в резервоара има успокоители никой няма да ти остави гол резервоар и бензина да се плиска като дунавски вълни.Когато колата е наклонена за по дълго време на някой прост завой или нещо друго тогава да променя си показанията ама да кажеш че на спирачка ще стигне стрелката до средата :yes:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 21 Дек 2010, 20:36

Айде поредния разбирач с нагласа за спор...

Правете каквото искате.
Ако щете за 1 лев гориво слагайте и си пишете фантасмагории... И нови бензиномери си купете (680 лв.) и ремонти си правете като щете и колкото щете... И те така...

Ай със здраве!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 21 Дек 2010, 21:12

ddddk написа:Айде поредния разбирач с нагласа за спор...

Правете каквото искате.
Ако щете за 1 лев гориво слагайте и си пишете фантасмагории... И нови бензиномери си купете (680 лв.) и ремонти си правете като щете и колкото щете... И те така...

Ай със здраве!

:mhihi:
Ще се местиш отатьк маи :winky:
Кьм колегата с темата ddddk,ти подсказва че имат проблем с поплавька.Ама аз пьк зная че Е34 имат проблем с отчитането в тоя диапазон вследствие повреда на някакьв ел.компонент в таблото.Пробваи с размяна на таблото с друг колега .
Поогледаи се маи имаше такава тема.Успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 21 Дек 2010, 22:35

Правете каквото искате.

Ай със здраве!

Не съм искал да споря просто си изказах мнението, извинявай но ми е трудно да повярвам че ако набия спирачка от 100 до нула и ще ми скочи стрелката.

Потребител
Аватар
Кара: Е34 520i 24V
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: В перфектно състояние, всичко оригинално и без тунинг, както го е измислил германеца.

Мнение от Dragostiny » 21 Дек 2010, 22:43

И при мен прави такива номера когато стигне 20-тия литър. Сипвайте повечко и не му мислете.
Изображение

Here's my key philosophy. A freak like me just needs infinity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Дек 2010, 23:14

Bavariqtamniska написа:

Правете каквото искате.

Ай със здраве!

Не съм искал да споря просто си изказах мнението, извинявай но ми е трудно да повярвам че ако набия спирачка от 100 до нула и ще ми скочи стрелката.

Би ли споделил как според теб точно поплавъка взима "не моментни стойности" като е аналогов уред?
Сигнала от сондата се филтрира с РЦ, но това е друга тема, а колегата е прав за спирачката, е не до средата но при всички случай се вдигат показанията с около 5 литра ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 21 Дек 2010, 23:18

Bavariqtamniska написа:

Правете каквото искате.

Ай със здраве!

Колега, на всички е ясно, че превеличавам с цел да стане по-комично, но ти в желанието си да се разпишеш в тази тема решаваш да се хванеш за думата.
Тази ти пунктоалност ме раздразни.
Няма да се обяснявам повече.

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

Мнение от niki_524TD » 21 Дек 2010, 23:31

хей не се караите просто исках да разбера дали не е нещо от самата кола но ясно е от какво иска повечко гориво и каране благодаря на всички за саветите и весели празници :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 22 Дек 2010, 14:44

По-комично от това няма накъде, моля повече не ми давайте оценки какво съм искал да кажа, колко съм бързал да се запиша или колко съм пунктуативен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 22 Дек 2010, 19:27

Колега, по моите наблюденя всички са така. Не се притеснявай, а карай с повече от половината по две причини:
1. Помпата е потопяема
2. Като ти показва едно известно време 20л. и не засичаш, ще се получи много забавният момент "Що спрях?"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_524TD » 23 Дек 2010, 1:40

добре значи това означава че под 20 литра не отчита така ли а и на мен лампа не ми свети но явно ще трябва да отида на чичо доктор да я погледне :D

Следваща

Назад към E34