Проблем с запотяване на прозорци

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25

Проблем с запотяване на прозорци

Мнение от shopaza » 19 Дек 2010, 12:14

Имам един странен проблем с запотяването на прозорците на колата.Та на кратко колата е Е36 комби 320 с дигитален климатроник.Влизам в колата пускам да духа на предния джам обаче ми се струва че духа слабичко дори като е на най силно и плюс това много ми се запотяват и страничните и нещат да се изчистят дори като е загряла колата и като е пуснато топлото да духа .Сега сменил сам филтара много скоро защото мислех че е от него но явно не е .Тези дни ще гледам някаде да няма нещо откачено........Но някой ако се е зблъсквал с този проблем и го е решил може да сподели как го е решил. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS ; 32?
Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?

Re: Проблем с запотяване на прозорци

Мнение от TeodorKz » 19 Дек 2010, 12:19

като ти се запотят прозорците пусни климата за 3-4 мин и джамовете ще са ОК ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 19 Дек 2010, 12:43

клапата за въздух - вътре/вънка.
Стъклата се потят точно заради липсата на входящ въздух отвън
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 19 Дек 2010, 13:22

каде точно е тази клапа да я погледна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS ; 32?
Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?

Мнение от TeodorKz » 19 Дек 2010, 13:40

отпред в двигателния отсег до бушоните

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Дек 2010, 14:52

смени си филтъра на купето :idea:

в тая прах, дето е по улиците ни филтъра се задръства за няколко месеца :winky:

п.с. не видях, че си го сменявал скоро, сори :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 19 Дек 2010, 15:44

пусни го на 20-22 градуса да духа и трябва да стане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 19 Дек 2010, 15:56

значи преди малко го бях разкостил из под краката да видя че неми духаше хубаво там и не ми топлеше Жопанчетата хиихих :mhihi: та оня малоумник дето ми е слагал газовата и ми е прекарал копчето от към шофиорското място и ми беше разместил доло това за краката и беше откачена едната щипка и не духаше както трябва.та поразглобих стигнах до нея закачих всичко застопорих я с малко свински опашчици :lol: и на едно място пак видях да го ва в папагала тоя дето ми слага газовата беше натиснал там корпуса на парното и беше леко пукнато и изтърваше от там та го залепих направих го стана като оригинално.И сега ще видя днеска как ще са прозорците и ако не е от това ще сваля арматурното табло да видя по нагоре да няма нещо разместено а преди това отпред ще видя как е клапата въпреки че си хлопкат като пусна спра въздуха да влиза :bchug: Иначе проверих филтъра пак и си беше като чисто нов нямаше грам боклучета нито прах но за секи случай го тъпнах и го сложих пак както трябва :ok: Сега да видиме как е и ще пиша пак да видиме дали е имало резултат
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 19 Дек 2010, 21:24

приятели пак проблема си седи........значи забелязах много конденз сабира и искам да ви попитам как мога да почиста трабите дето изтича конденза от питата там ли от каде беше.........казаха че имало такова нещо ама аз пак да питам някой ако знае и е по вещ по това нещо да каже :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 19 Дек 2010, 23:25

От първия ти пост останах с впечатлението че духа слабо,казваш че си сменил филтъра,ми смени таралежа с читав от някой колега да видиш дали не е той.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 20 Дек 2010, 0:04

имам чувството дамо че духа слабо но след като оправих това с духалката в краката и това спуканото като чели се подобри всичко защото спуканото имаше дупка така дигара да влезне малко но сега всичко е ок.Само остава да оправя тея отливници ако са запушени да ги отпуша и да видя защо се запотяват джамовете толкова.Тази вечер направо вода имаше по тях а навсякаде колата е суха стелки мелки сичко сухо вода не влиза от никаде прегледах всичко........Одвратително е просто защото нищо не се виждаааа и постоянно трябва с парцал или къвпа да бърша се едно карам жигула подяволите супер досадно е
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 20 Дек 2010, 4:40

Тогава мини през някоя бензиностанция и си вземи един препарат против изпотяване на прозорци и може да помогне. Другото което е след мивка си почиствай стъклата с вестник и малко по-малко ще се потят.

П.С. от някоя девойка също може да се запотяват повечко :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 20 Дек 2010, 15:59

POYO написа:Тогава мини през някоя бензиностанция и си вземи един препарат против изпотяване на прозорци и може да помогне. Другото което е след мивка си почиствай стъклата с вестник и малко по-малко ще се потят.

П.С. от някоя девойка също може да се запотяват повечко :mhihi:

:mhihi: абе и аз така си мислех ама с девойката положението става много мокро :winky: :mhihi:
Незнам тези дни ще гледам да поразглобя да видя тея отливници как са да не са забатачени.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Дек 2010, 22:01

Колега , висчко хубаво , но на управлението има едно бутонче , което казва дали в купето да влиза въздух от вън или не .... както и колегата fedoracore ти каза .... Това бутонче (на дигиталния климатроник) има три стрелки , които описват окръжност и се "гонят" една друга .... Това бутонче трябва да е изключено , за да ти вкарва въздух от вън ..... При тебе изключено ли е БАШ това бутонче ? Защото ако свети , то от там ти е целия проблем !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shopaza » 20 Дек 2010, 22:13

metodi80 написа:Колега , висчко хубаво , но на управлението има едно бутонче , което казва дали в купето да влиза въздух от вън или не .... както и колегата fedoracore ти каза .... Това бутонче (на дигиталния климатроник) има три стрелки , които описват окръжност и се "гонят" една друга .... Това бутонче трябва да е изключено , за да ти вкарва въздух от вън ..... При тебе изключено ли е БАШ това бутонче ? Защото ако свети , то от там ти е целия проблем !

бе човек несам толкова невеж хайде сега........и да свети и да не свети се тая хлапата си хлопва като е натиснато и свети и има малко повече конденз отколкото като не е натиснато.......
Изображение

Следваща

Назад към E36