Странен проблем, с колата.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Странен проблем, с колата.
Значи, тази вечер как си карах колата, и забелязах че на втора скорост без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газ, и разходомера при свободен ход на колата не се враща до край стрелката. Та това са тези два проблема който ми направи впечатление.
Колата е е39 2001д комон реал седан,ръчна скоростна кутия.
Колата е е39 2001д комон реал седан,ръчна скоростна кутия.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Странен проблем, с колата.
Ilko Ivanov написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=214256&hilit=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B0%D0%B7
И аз го видях това колега, но колата не се форсира, това го прави само на втора предавка няма форсиране стой си в нормални обороти все едно е изключена от скорост.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
А направи ли си труда да прочетеш какво е решението на тези проблеми ?
Ако го беше направил щеше да разбереш за какво става дума.
С 4 еднакви по размер гуми ли ти е колата ?
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:А направи ли си труда да прочетеш какво е решението на тези проблеми ?
Да с 4 еднакви гуми е. И като изключа колата от скорост разходомера не се враща до края стой на първата или втората черта.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vladypetrov написа: без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газ
vladypetrov написа: но колата не се форсира
Нещо си противоречиш сам и не мога да те разбера......

Последно подава ли си сама газ или не ???
vladypetrov написа:И като изключа колата от скорост разходомера не се враща до края стой на първата или втората черта.
Това е нормално,не се безпокой,и преди е било така само дето не си му обърнал внимание.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:vladypetrov написа: без да пипам нито газта на колата нито нищо колата сама си подава газvladypetrov написа: но колата не се форсира
Нещо си противоречиш сам и не мога да те разбера......
Последно подава ли си сама газ или не ???
Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vladypetrov написа:Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.
Е,ти какво очакваш да изгасне мотора и да спре ли ?
Много ясно ,че ако я оставиш да си върви с 20км/ч на втора скорост без да й подаваш газ ще си върви така........ Все пак е дизел

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:vladypetrov написа:Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.
Много ясно ,че ако я оставиш да си върви с 20км/ч на втора скорост без да й подаваш газ ще си върви така........ Все пак е дизел
Значи да разборам че това не е проблем така ли? А е нормално? Все пак ми е странно ако е така.

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:vladypetrov написа:Имам предвид че няма форс, стои си в нормално обороти говора нормални обороти както когато работи на място просто на втора сама си върви разбираш ли оборотите не мардат от номрланото.
И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
vladypetrov написа:И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???
От там се запаметява налягането на гумите и когато в някоя от гумите намалее налягането ще ти изпише на борда.
Няма да е зле да разгледаш подробно тази тема : viewtopic.php?f=35&t=13124
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:vladypetrov написа:И да те питам още нещо, имам едно копче което се намира между волана и навигацията, нарисувано е нещо като гума с удивителен, и като е изгасена колата на контакт, и го задаржа , се изпалват звездички на таблото. това за какво е ???
От там се запаметява налягането на гумите и когато в някоя от гумите намалее налягането ще ти изпише на борда.
Няма да е зле да разгледаш подробно тази тема : viewtopic.php?f=35&t=13124
Ами колега мисля че много ми помогна, и мерси за обърнатото внимание!

12 мнения
• Страница 1 от 1