Залеждане..
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Залеждане..
Една доста неприятна новина ... БМВ-то от некаране и стоене пред вкъщи се заледи ... защото беше с вода ...
Та въпроса ми някакви идеи за размразяване .. и какви последствия можи да има от залеждането ..
Та въпроса ми някакви идеи за размразяване .. и какви последствия можи да има от залеждането ..
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Залеждане..
Колега, това което ти се е случило е доста неприятно. Тия дни го дават да се позатопли до 5-6 градуса над нулата, така че тя сама ще се размрази.
След което хубаво огледай радиатора дали не си е променил формата и дали не капе от някъде, провери всички меки връзки за спуквания, както и разширителното казанче. Радиаторчето на парното също може да е пострадало.
Успех и дано да няма щети, или поне не сериозни.
След което хубаво огледай радиатора дали не си е променил формата и дали не капе от някъде, провери всички меки връзки за спуквания, както и разширителното казанче. Радиаторчето на парното също може да е пострадало.
Успех и дано да няма щети, или поне не сериозни.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Някой от Хасково да ме орентира към някой сервиз за центриране замерване и т.н за двигателя ...
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
може да огледаш блока и тапите му а след размразяването му за визуални течове на студен двигател
Хрумна ми 1 идея и искам да се консултирам с вас .. Ще сложа 3 4 печици (духалки) и ще го затопля докато се разледи 5 6 7 8 часа колкото е необходимо ... гадното е ,че нямам гараж и ще стане по бавно...
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Че защо са ти печки? Просто запали колата за малко. След това провери хвърля ли вода от някъде и как е маслото. На мен ми се е случвало два пъти подобно нещо. Първият път изби тапата на блока, не е някъв голам проблем. Вторият път се отървах,, просто запали колата, ако може разбира се. Палиш за 10 сек, после гасиш, да видиш кво ще стане. После за минута, после за 3 и така.... При мене се получи. От затоплянето но двигателя се размрази радиатора. После- едно прахче, да спре да сълзи/съжалих, че го сложих де/ и само напред. Пробвай, но не я дръж много на оборот, защото загрява. Поне при мене бе така. Колата бе бензинов Фиат. Успех.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Абе това с паленето не е добра идея.Ако е замръзнала водната помпа ще стане беля,не че вече не е станала.
До колко минус пада темп. при вас?
Само вода ли имаше в колата?
Защото ако е била само с вода и температурата е била по-ниска от -5 град. ще има сериозни щети по мотора и радиатора.
До колко минус пада темп. при вас?
Само вода ли имаше в колата?
Защото ако е била само с вода и температурата е била по-ниска от -5 град. ще има сериозни щети по мотора и радиатора.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Колега,
В нашия регион има една фирма дето решава такива проблеми... Металекс5 се казва...
При вас сигурен съм също има скрапери...
В нашия регион има една фирма дето решава такива проблеми... Металекс5 се казва...

При вас сигурен съм също има скрапери...

Ами от Хасково съм до колко са падали незнам, но имам и резервен блок защото сменях 1 път двигател :Д
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Декември месец с вода не е от некаране, а е от немислене...
Беше доста топло до сега, ако не е родила колата, вземи за 5 лв. концентрат и сипи, пък нека си стои и 5 години...

Беше доста топло до сега, ако не е родила колата, вземи за 5 лв. концентрат и сипи, пък нека си стои и 5 години...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Последствията може да са много сериозни. Огледай добре навсякъде - маркучите, около разширителния съд на радиатора. Дано всичко е ок, че кофти...
11 мнения
• Страница 1 от 1