Външно огледало от англичанка на нашенка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Външно огледало от англичанка на нашенка
Здравейте колеги, знае ли някой дали става пасажерско огледало от англичанка да се сложи за шофьорско на нашенка. Знам че ъгъла е различен, има ли начин да се оправи положението? Някой правил ли е интервенцията?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Външно огледало от англичанка на нашенка
Цялото или само стъклото? Ако е цялото, ще имаш ядове и няма да виждаш бордюрите (не може да се завърти толкова към колата).
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега не става !!! Аз преди продавах за приятел една е34 и една е39 за части, хем писах че са англичанки, и хората по телефона доста питаха за тези огледала, но се оказаха че не стават, точно както Преслав каза...
Не знам вече ако се преработи някак си, но не виждал смисъл от толкоз зор, след като има нормални.
Не знам вече ако се преработи някак си, но не виждал смисъл от толкоз зор, след като има нормални.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
sadex5 написа:Не знам вече ако се преработи някак си, но не виждал смисъл от толкоз зор, след като има нормални.
Преработката се състои в леко извиване на цялото огледало към колата, но това е докато някой не го пипне леко или не го духне вятъра да се върне в естественото си положение

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
spacepl написа:Здравейте колеги, знае ли някой дали става пасажерско огледало от англичанка да се сложи за шофьорско на нашенка. Знам че ъгъла е различен, има ли начин да се оправи положението? Някой правил ли е интервенцията?
аз съм слагал и двете и шофьорското и пасажерско,едното буташ напред другото назад.....кофти,на всичко отгоре и стъклата са различни ,само капаците са еднакви ,но те са няколко вида

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона
ПС: огледалата които поръчах са със моторче за прибиране, освен управлението на шофьорската врата ще ми трябва ли още нещо за да ги направя да се прибират. Мен ме интересува да се сгъват и разгъват само от дистанционното на ключа.

ПС: огледалата които поръчах са със моторче за прибиране, освен управлението на шофьорската врата ще ми трябва ли още нещо за да ги направя да се прибират. Мен ме интересува да се сгъват и разгъват само от дистанционното на ключа.
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Мисля че имаше някъкво модулче за прибирането, което трябва да донадиш.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
spacepl написа:Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона![]()
внимавай с стъклата че са различни ,сравнявал съм ги с други на ''нормална'' кола пиновете за подгрева са в другата страна ,иначе стават на моторчето и нямат ляво дясно ,въпреки по спомен първите ми оригинални стъкла бяха различни едното май показваше по близко

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
spacepl написа:Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона![]()
Трябва ти и модула който стои в дясната врата. А това от ключа да се сгъват огледалата,по всяка вероятност няма да успееш да го подкараш.Аз успях да го направя до някъде,но имаше странични ефекти и се отказах.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Благодаря. Така ли изглежда модула?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
spacepl написа:Благодаря. Така ли изглежда модула?

11 мнения
• Страница 1 от 1