Външно огледало от англичанка на нашенка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Външно огледало от англичанка на нашенка

Мнение от spacepl » 15 Дек 2010, 21:30

Здравейте колеги, знае ли някой дали става пасажерско огледало от англичанка да се сложи за шофьорско на нашенка. Знам че ъгъла е различен, има ли начин да се оправи положението? Някой правил ли е интервенцията?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Външно огледало от англичанка на нашенка

Мнение от mad_presley » 15 Дек 2010, 22:32

Цялото или само стъклото? Ако е цялото, ще имаш ядове и няма да виждаш бордюрите (не може да се завърти толкова към колата).

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 15 Дек 2010, 22:57

Колега не става !!! Аз преди продавах за приятел една е34 и една е39 за части, хем писах че са англичанки, и хората по телефона доста питаха за тези огледала, но се оказаха че не стават, точно както Преслав каза...
Не знам вече ако се преработи някак си, но не виждал смисъл от толкоз зор, след като има нормални.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 15 Дек 2010, 23:01

sadex5 написа:Не знам вече ако се преработи някак си, но не виждал смисъл от толкоз зор, след като има нормални.

Преработката се състои в леко извиване на цялото огледало към колата, но това е докато някой не го пипне леко или не го духне вятъра да се върне в естественото си положение :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 17 Дек 2010, 22:11

spacepl написа:Здравейте колеги, знае ли някой дали става пасажерско огледало от англичанка да се сложи за шофьорско на нашенка. Знам че ъгъла е различен, има ли начин да се оправи положението? Някой правил ли е интервенцията?

аз съм слагал и двете и шофьорското и пасажерско,едното буташ напред другото назад.....кофти,на всичко отгоре и стъклата са различни ,само капаците са еднакви ,но те са няколко вида :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 18 Дек 2010, 15:15

Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона :)

ПС: огледалата които поръчах са със моторче за прибиране, освен управлението на шофьорската врата ще ми трябва ли още нещо за да ги направя да се прибират. Мен ме интересува да се сгъват и разгъват само от дистанционното на ключа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 18 Дек 2010, 15:23

Мисля че имаше някъкво модулче за прибирането, което трябва да донадиш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 18 Дек 2010, 20:50

spacepl написа:Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона :)

ПС: огледалата които поръчах са със моторче за прибиране, освен управлението на шофьорската врата ще ми трябва ли още нещо за да ги направя да се прибират. Мен ме интересува да се сгъват и разгъват само от дистанционното на ключа.

внимавай с стъклата че са различни ,сравнявал съм ги с други на ''нормална'' кола пиновете за подгрева са в другата страна ,иначе стават на моторчето и нямат ляво дясно ,въпреки по спомен първите ми оригинални стъкла бяха различни едното май показваше по близко :dunno:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 18 Дек 2010, 22:24

spacepl написа:Такаа, става. Става, но трябва да се разглоби цялото огледало, механизма който държи стъклото и го шава по хоризонтала и вертикала се държи на три болчета, просто се подлагат 2-3 шайбички на едното от болтчетата за да се промени ъгъла под който стои механизма и съответно стъклото. Сега, понеже поръчах и другото огледало си мисля - стъклата са симетрични по хоризонтала, ако обърна и разменя лявото и дясното ще се оправи и проблема с ъгъла на мъртвата зона :)

Трябва ти и модула който стои в дясната врата. А това от ключа да се сгъват огледалата,по всяка вероятност няма да успееш да го подкараш.Аз успях да го направя до някъде,но имаше странични ефекти и се отказах.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 18 Дек 2010, 23:15

Благодаря. Така ли изглежда модула?

Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Дек 2010, 8:21

spacepl написа:Благодаря. Така ли изглежда модула?

:yes:

Назад към E39