термостат или нещо друго?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
Re: термостат или нещо друго?
LUCIFER'S написа:само глупавите автоматици са с два термостата...
И аз съм в същото положение, та как да разбера кой от двата трябва да сменям?
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
И двата 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ivailo28 написа:LUCIFER'S написа:само глупавите автоматици са с два термостата...
И аз съм в същото положение, та как да разбера кой от двата трябва да сменям?
можеш със пипане или със инфраред термометър при незагрял добре двигател, който затопля/изтърва от термостатите значи е за смяна....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Сменят се винаги двата термостата, без значение, дали си мислите, че няма нужда
С два термостата са всички след фейс лифт, без значение автоматик или ръчна. Без термостат на ЕГР-а са преди фейса 184к.с и 525. След 2001-ва всички са с 2 термостата.
Ако ви се струва скъпо да сменяте и двата, сменете колата

С два термостата са всички след фейс лифт, без значение автоматик или ръчна. Без термостат на ЕГР-а са преди фейса 184к.с и 525. След 2001-ва всички са с 2 термостата.
Ако ви се струва скъпо да сменяте и двата, сменете колата

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
mad_presley написа:Сменят се винаги двата термостата, без значение, дали си мислите, че няма нужда![]()
Ако ви се струва скъпо да сменяте и двата, сменете колата![]()
![]()
Пресли не е така! Повечето с ръчни скорости при дизела! са с 1 термостат т.е. на АГРа нямат кулер, но има и такива с кулер на АГРа, т.е. с втори термостат. ( 07/2002г моята е без кулер на АГРа, съответно и без втория термостат) Защо е така при някой-незнам.... има и нещо друго, за което предполагам, че тези с ръчни скорости и кулер на АГРа и втори термостат са и с пеперудки на колектора...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:mad_presley написа:Сменят се винаги двата термостата, без значение, дали си мислите, че няма нужда![]()
Ако ви се струва скъпо да сменяте и двата, сменете колата![]()
![]()
Пресли не е така! Повечето с ръчни скорости при дизела! са с 1 термостат т.е. на АГРа нямат кулер, но има и такива с кулер на АГРа, т.е. с втори термостат. ( 07/2002г моята е без кулер на АГРа, съответно и без втория термостат) Защо е така при някой-незнам.... има и нещо друго, за което предполагам, че тези с ръчни скорости и кулер на АГРа и втори термостат са и с пеперудки на колектора...

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...и аз съм само с един термостат май , оглеждах се за втори и не го намерих и по реалоем съм го търсил
аутоматик съм...184кс пресли май има право

аутоматик съм...184кс пресли май има право
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
За М57Д25 автоматик след фейса излизат два термостата http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/A/2002/february/browse/engine/waterpump_thermostat/
, а пък за същия мотор само, че с ръчни скорости пак след фейса е с един термостат http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/M/2002/february/browse/engine/waterpump_thermostat/ същото излиза и за Д30 това само за сведение
, но при всички положения е препоръчително и двата да се сменят!?
, а пък за същия мотор само, че с ръчни скорости пак след фейса е с един термостат http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/M/2002/february/browse/engine/waterpump_thermostat/ същото излиза и за Д30 това само за сведение

браво колега DAEL много добро инфо си дал де да имаше повече като теб
само да те питам тези цени актуални ли са и за кои магазини важат

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
И двата се сменят..Актуалните цени са тези,ма в "Дару"-са на друго мнение
Номенклатурен номер : 11712247723
Описание : ТЕРМОСТАТ AGR
Ед.цена (с ДДС) : 75.86 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Големия е малко по скъп..Аз ги смених и 2та за нещо от сорта 120-30лв. с няква отстъпка..това 525d

Номенклатурен номер : 11712247723
Описание : ТЕРМОСТАТ AGR
Ед.цена (с ДДС) : 75.86 BGN
Има наличност
Големия е малко по скъп..Аз ги смених и 2та за нещо от сорта 120-30лв. с няква отстъпка..това 525d
около 130 лева излизат и двата и аз ги смених моята е 525da сменяй ги и двата и не го мисли:)
колега а на другия термостат на помпата какъв е номенклатурения номер ти от дару ли ги купи
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
nane написа:колега а на другия термостат на помпата какъв е номенклатурения номер ти от дару ли ги купи
Номенклатурен номер : 11512354056
Описание : ТЕРМОСТАТ
Ед.цена (с ДДС) : 102.01 BGN
Има наличност
Вдигна ли са ценичките

Имат наистина разлика в цените, вдигнали са ги, в момента излизат двата 174 лв, тъкмо започнат да ми харесват като цени за някой части и се изложат 

колеги днес смених термостата на водната помпа и няма никаква разлика пак си връшта температурата дали има вероятност да е от агера аз мисля че ако не работи агеа би трябвало да загрява по трудно но като достигне температурата да не я връшта.като запаля колата когато е студена и като поработи малко и пипна и двата маркуча се загряват а не би ли трябвало да се загрява първо единя и после като отвори големия да загре и другия?
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5