Как да си махна АБС-а

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Как да си махна АБС-а

Мнение от slavianko » 27 Ное 2010, 18:26

Някой има ли идея кои модели Е34 и преди коя година са фабрично без АБС ??? Да знам от кво да търся
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Ное 2010, 18:36

slavianko написа:Някой има ли идея кои модели Е34 и преди коя година са фабрично без АБС ??? Да знам от кво да търся

ако не ме лъже паметта 518-ка с барабани отзад.
Даже май Ники Николов БЕШЕ с такава :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 27 Ное 2010, 19:06

мойта няма АБС
89-то лето 520 М50
ама не си давам спирачната система
сигурен съм, че в Продава Части има поне няколко без
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 27 Ное 2010, 22:43

Ейййй голямо разискване сте му ударили .....
Славянко - вземи си 2 тройника, брат, съобразени с резбите на входните и изходни тръби, облегни се на предния ляв калник - погледни - и след 2 мин разглеждане ще видиш как да го направиш - елементарно е.
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 17 Дек 2010, 0:31

BUHALA написа:Ейййй голямо разискване сте му ударили .....
Славянко - вземи си 2 тройника, брат, съобразени с резбите на входните и изходни тръби, облегни се на предния ляв калник - погледни - и след 2 мин разглеждане ще видиш как да го направиш - елементарно е.
То е ясно как да го направя. Въпроса е обаче че в момента тръбите са разположени така че да обикалят АБС-а и като ги свържа с тройници цялото място там ще остане заето от ненужни навъртяни тръби. Другият вариянт е да се вземат тръбите от такава Е34-ка която е без АБС фабрично обаче като гледам схемата май и помпата е различна.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=34&fg=18
Отделно по тая схема са вързани предно ляво и задно дясно колело. При мен са предните на един кръг и за задният излиза една тръбичка и отзад се разклонява за двете колела. Другото е че никъде не намерих останала Е34-ка която е била без АБС че да и взема тръбите и помпата :confused: А вече съм махнал АБС-а и съм разкачил тръбите и ми е спешно а все още се чудя кой вариянт да избера :kuku:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар

Мнение от snooze » 17 Дек 2010, 12:42

Тая помпа се ползва и в Е32, виж по парт номер в realoem в кои модели я има и я търси втора ръка. Помпата (както си забелязал) е диагонална, най-лесно ще е да я вземеш с комбо-дистрибуторите и тръбите, но не е болка за умиране ако не можеш да вземеш тръбите, защото реално за предните две колела имаш тръби, за назад ще ползваш кръга само за ЕДНОТО колело, а за другото пускаш допълнителна тръба от комбото, може и МЕДНА (няма никакъв проблем), като естествено, изпълняваш диагиналното връзване на кръговете, а именно предно ляво със задно дясно и предно дясно със задно ляво колело.
Ако можеш да закараш тръбите от мястото на АБС помпата до спирачната помпа, ползвай оригиналните тръби задължително, ако не е възможно, не си играй да правиш удължения, а директно иди да ти карбоват цяла тръба с необходимата дължина, пак казвам може и медна, няма проблем, само трябва да спазиш минимум диаметъра на тръбата и дебелината на стената, както и диаметъра и резбата на холендрите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 17 Дек 2010, 21:38

Абе май ще си остана с моята помпа и ще си взема два тройника и така ще карам че иначе кушията е голяма да рпрекарвам тръби наново

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 17 Дек 2010, 21:42

До колкото знам Германките 520 М20 до 3/90-та са без абс

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 17 Дек 2010, 22:00

methanol написа:До колкото знам Германките 520 М20 до 3/90-та са без абс
Да ама никъде не намирам такава пък камо ли да се продава на части.

Аватар

Мнение от snooze » 17 Дек 2010, 23:46

slavianko написа:Абе май ще си остана с моята помпа и ще си взема два тройника и така ще карам че иначе кушията е голяма да рпрекарвам тръби наново

Честито за прозрението, само да беше и вярно, цена нямаше да има...
То БМВ за тва са сложили различни помпи, та да ни е лесно да скрапереем! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 19 Дек 2010, 19:50

Днес най накрая успях да открия една Е34-ка на един познат която е фабрично без АБС. Колата е 90г и е с М50. Много културно е направено и вече съм измислил схемата. Помпата е различна но позицията на предният отвор е същата като на моята. В тоя ред на мисли трябва да намеря двата тройника и двете тръбички за предно ляво и предно дясно от тройниците до спирачките и съм 6.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Дек 2010, 20:17

Тамън одеве гледах че 20-ката на жената няма АБС.
Ако имаш желание да действаме натам по бартера :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 19 Дек 2010, 21:03

slavianko написа:Днес най накрая успях да открия една Е34-ка на един познат която е фабрично без АБС. Колата е 90г и е с М50. Много културно е направено и вече съм измислил схемата. Помпата е различна но позицията на предният отвор е същата като на моята. В тоя ред на мисли трябва да намеря двата тройника и двете тръбички за предно ляво и предно дясно от тройниците до спирачките и съм 6.

ако не стане с твоята помпа,ще потърся моята старата която е без абс и ще ти я подаря :D :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 20 Дек 2010, 11:17

_65536_kb_sec_ написа:Тамън одеве гледах че 20-ката на жената няма АБС.
Ако имаш желание да действаме натам по бартера :mhihi: :mhihi: :mhihi:
С удоволствие ама двете коли тряя са една до друга и да се менка всичко необходимо пък моя варел е в гаража разколачен и имам поне месец докато го сглобя :mhihi:

Предишна

Назад към E34