КЛЮЧ
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Волан-луфт и твърдост?
Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Но луфт не съм имал, така че колега, в твоя случай може и секторната кутия да има някаква вина.
Но луфт не съм имал, така че колега, в твоя случай може и секторната кутия да има някаква вина.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Bavariqtamniska написа:Какво стана колега оправили колата?
Утре колега че днес не остана време

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
alchohol написа:Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Колко пари ти излезе рециклирането на помпата, че и моята е дроб като цяло има доста голям луфт?
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Оказа се че проблема ми не е кутията.Преди няколко дена от както започна всичко свалях волана за да си сменя една крушка на таблото.Волана е четирилъчев с бег (цветната емблема).Тогава без да искам счупих
една пластмаса на волана(на пластмасовата ролка) която залепих с секундно лепило.Беше нещо като каналче в което влиза един пръст предполагам за заключване на волана.Както и да е то си стана както преди...
Сега след това сваляне на волана сутрин когато не се е стоплило в купето имам едно хрупане и скърцане от волана на определен градус от завъртане...
Хванах волана докато карам и го издърпах към мен.С издърпването на волана въртенето стана лесно като спра да го тегля пак става тежък...Болта на волана съм го затегнал много силно може ли да е от това?Има линачин за регулиране или въобще дайте някаква идея?

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Bavariqtamniska написа:alchohol написа:Аз имах подобен проблем, волана беше твърд и се оказа, че помпата е пред загиване. Когато я погледнах, видях че един от болтовете за закрепване липсва и от там всичко се беше покривило. Иии избушването й не закъсня. Като смених ремъка и тя отказа. Отидох на едно място където ми предложиха рециклирана на прилична цена. От пет месеца карам с нея и нямам никакви проблеми, освен че два пъти съм престягал ремъка.
Колко пари ти излезе рециклирането на помпата, че и моята е дроб като цяло има доста голям луфт?
130лв помпата, 10лв масло и 20лв труд
или 160лв всичко
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Разгадах мистерията
Разглобих волана пак
Хрупането се оказа от пластмаската която бях залепил явно не много здраво
Махнах я
Има една ролка с лентов кабел която се въртеше подозрително трудно.Там където са зелените стрелки напръсках през процепите с WD-40.Синьото кръгче показва счупената пластмаска която изглежда точно като тази оградена с червено.ЯВно препарата разкара мизерията която е затруднявала въртенето особено в голям студ...След почистването волана стана супер лек
Кажете тая пластмаса има ли някаква важна роля или мога да си карам и така?Или да търся друга ролка (ако това се казва ролка)?

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65

Аз като им разправям на моите градски колеги от форума да си сложат в багажника по едно ВД40 и да пръскат смело за щяло и не щяло - те ми се смеят

Голяма магия е туй чудо на техниката. Не знам кой го е измислил, ама е голяма работа

Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ddddk написа::ok:
Аз като им разправям на моите градски колеги от форума да си сложат в багажника по едно ВД40 и да пръскат смело за щяло и не щяло - те ми се смеят![]()
Голяма магия е туй чудо на техниката. Не знам кой го е измислил, ама е голяма работа![]()
Поздрави,
Д
Думи нямам http://www.mywd40.com/

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Аз бях чел че или е разработено от NASA или че се използва там (или двете) не помня
Това сериозно не се базикъм 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
а има и един потаен лагер там където пръта излиза от купето....затяга, чука, и лъже много че има луфт, какъвто няма... 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Някъде на дълбоко ли е?Дай схема да го видя че при мен има един луфт на пръта от към страната на волана....Преди през големи дупки се осещаше.

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
kraininski написа:а има и един потаен лагер там където пръта излиза от купето....затяга, чука, и лъже много че има луфт, какъвто няма...
За номер 4 листава дума ? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
_65536_kb_sec_ написа:ddddk написа::ok:
Аз като им разправям на моите градски колеги от форума да си сложат в багажника по едно ВД40 и да пръскат смело за щяло и не щяло - те ми се смеят![]()
Голяма магия е туй чудо на техниката. Не знам кой го е измислил, ама е голяма работа![]()
Поздрави,
Д
Думи нямам http://www.mywd40.com/![]()
![]()
![]()
От де го намери това, бе човек

Смятай, вече се регистрирах

Познай с какъв ник съм

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Re: Волан-луфт и твърдост? КЛЮЧ
Има само един проблем с ВД40 и тои е че нестава за всякаде понеже е хидроскопично сабира влага 

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2