термостат или нещо друго?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: термостат или нещо друго?
nane написа:ами според мен като се е била почти разделила на две би трябвало да почне да загрява а не да изтива ако не ти работи помпата не може да цирколира водата и да греее ако нешто бъркам поправете ме
ми не ,играеше темп. ряско се вдигаше и ряско падаше , но по често се вдигаше ,но не до червеното ,а падаше малко под средата явно по някое време зацепва турбинката и пак спира .Това започна да ми се случва 3 часа преди да оправя проблема доиде изведнаж без преди това има някакви признаци ..... това е ,дано сам ти помогнал по някакъв начин

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Здравейте колеги! Изчетох цялата тема и реших и аз да попитам!
Каква трябва да е температурата на Е39 бензин 520? Моята си държи стрелката изправена на 12ч. а когато спускам по наклон без газ или ако отнема леко газта при по висока скорост температурата пада леко и отива около 11ч. Това го прави сега в студа при минусови температури, лятото нямаше проблеми стрелката не помръдваше! Според мен е нормално температурата да пада при спускане на скорост и без газ (тогава няма горене), а и перката е постоянно зацепена. Моля за Вашето мнение!
Каква трябва да е температурата на Е39 бензин 520? Моята си държи стрелката изправена на 12ч. а когато спускам по наклон без газ или ако отнема леко газта при по висока скорост температурата пада леко и отива около 11ч. Това го прави сега в студа при минусови температури, лятото нямаше проблеми стрелката не помръдваше! Според мен е нормално температурата да пада при спускане на скорост и без газ (тогава няма горене), а и перката е постоянно зацепена. Моля за Вашето мнение!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
ivaylo_shack написа:Здравейте колеги! Изчетох цялата тема и реших и аз да попитам!
Тепмературата ВИНАГИ трябва да стои на 12 часа и при бензините и при дизелите и при спускане по наклон и при изкачване ! Така е измислена охладителната система,че ако всичко е наред стрелката да не мърда от 12 часа в работна температура. Ти си за смяна на термостат

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всичко отзовали се! Днес смених термостата! Бил е работещ но за друг автомобил или друго БМВ, отварял е на 88 вместо на 92 градуса!!!! Сега е ОК. Още веднъж БЛАГОДАРЯ! 

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
ivaylo_shack написа:Благодаря на всичко отзовали се! Днес смених термостата! Бил е работещ но за друг автомобил или друго БМВ, отварял е на 88 вместо на 92 градуса!!!! Сега е ОК. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
И дали има голямо значение , че отваря на 92 вместо на 88 ? Утре ще видя моята как е и ще споделя , а стрелката седи на средата до около 75 градуса

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Определено имаше значение къде отваря, и най осезаемо е като се кара извънградско! Термостата отваря по рано и води до колебания в температурата. Ако се кара градско не се усеща. Освен че термостата не е бил за моя автомобил и монтажа му е бил под всякаква критика. Бил е омазан със силикон и то МНОГО!!!!
- Sesko
- ентусиаст
-
Моя термостат ми се струва , че отваря на 88 градуса , защото като стигне дотам и спира да се покачва температурата. Днес я пуснах от 1 баир дълъг около 2-3 км и температурата падна от 89 на 84 градуса при външна температура - 7 градуса
.

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Здравей, явно си с големия борд и следиш температурата и на дисплея, как беше при теб при спускането почна ли да колебае стрелката, и по точно да отива на изстиване? При мен изстиваше но не мога да кажа каква е била точно температурата. Сега всичко е ОК! (Да чукам да дърво!
) Сложихме термостат Валер уж немски и сега е осезаемо добре стрелката не помръдва от 12ч.

- Sesko
- ентусиаст
-
Колебания в стрелката нямаше тъй като както съм писал по горе тя е на средата още от 75 градуса 

колеги искам да попитам как се обезвъздошава след смяна на термостата колата е е39 2.5коман реал автомат 03г.благодаря
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Сама се обезвъздушава.
няма ли да се получи въздушна възглавница като е свалян термостата.капачката трябва ли да е завита като налея антифриза или да не я завивам
- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
колеги при мен температурата пада като тръгна извънградско като я карам без много газ като я изпържа се вдига на 12 4аса ама после пак почва леко да пада . Смених единия термостат (закупен от М-кар представител на БМВ за Пловдив), но ситоацията е пак същата . Колата е БМВ Е39 530 Д автомат 2002 год. въпроса ми е дали да сменя и термостата на АГР-а или проблема може да е другаде?
колега видя ли на колко градоса отваря новия термостат дали е като стария или отваря на по малко градоси.температурата като пускаш наколон малко ли пада или влиза чак в синьото.ако пада малко значи термостата ти отваря по рано ако пада почти до доло значи имаш друг проблем успех
- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
колега пада малко ама не само на наклон а на дълак път
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5