Ритмичен шум при включен климатроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ритмичен шум при включен климатроник
Здравейте отново, Колеги. След анализ на дадените от вас мнения и отчитайки някои специфики ( например, че тупкането не се чува зад таблото, а ниско долу ( зад педалите ), както и това, че при спиране на климатроника, изчезва ) стигнах до заключението, че, както посочиха част от вас, става въпрос за печката. Благодаря, че ми помогнахте да си изясня тази неизвестна и желая на всички весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници.
Поздрави !!!
Поздрави !!!
Последна промяна АЛЕМ777 на 22 Дек 2010, 12:35, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Ритмичен шум при включен климатроник
Дааа, това го имах на 520-ката, получаваше се от време на време и на 530-ката. Така и не разбрах от къде е, но много дразни
Прави го дори и като е на контакт колата. По-интересното е, че след като кодирам нещо по колата и изчезва за неопределн период от време и после пак започва

Прави го дори и като е на контакт колата. По-интересното е, че след като кодирам нещо по колата и изчезва за неопределн период от време и после пак започва

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, тупка ти печката и означава, че работи.... това може само да те радва..., наистина когато спреш вентилатора на парното и тя се изключва автоматично. 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DAEL написа:Колега, тупка ти печката и означава, че работи.... това може само да те радва..., наистина когато спреш вентилатора на парното и тя се изключва автоматично.
Ква печка на 520-ка бре

Шумът не е от печката, от някоя клапа е (спира, като спреш климатроника), но защо така прави...

- DAEL
- Дакела
-
От печката на колегата бря, той кара 525Д....?!?! 
П.С Пресли,... пак си окьоравел?

П.С Пресли,... пак си окьоравел?

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DAEL написа:От печката на колегата бря, той кара 525Д....?!?!
Така де, ама не отчиташ факта, че спира като спре климатроника. Ако е печката, ще си тупка и при изключен климатроник.
Бяхме го дъвкали този проблем (ако въобще може да се нарече проблем) преди доста време в една тема, ама не мога да я намеря сега.
- DAEL
- Дакела
-
Е, а кажи от какво е, ....винаги когато съм спирал вентилатора на парното(климатроника) когато печицата е била задействана от външната температура, характерното тупкане винаги е спирало, а с него и печката спира да работи!? 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
DAEL написа:Е, а кажи от какво е, ....винаги когато съм спирал вентилатора на парното(климатроника) когато печицата е била задействана от външната температура, характерното тупкане винаги е спирало, а с него и печката спира да работи!?
Е аз ако знаех, до сега да съм му обяснил на човека от какво е

Ама на и аз не можах да открия от какво е. Определено не е от печка, чува се зад таблото. Доста ясно се чува когато оставиш колата само на контакт и спреш радиото.
Чува се, все едно се отваря и затваря клапа, даже не все едно, ами баш така си се чува и определно е клапа. Защо обаче започва да тупка и то когато си поиска

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Здравейте, значи и при мен го има същото и аз мисля, че е от печката тупкането идва от доло ниско под педалите заслушвал съм се и мисля че е от печката.... но при мен след като се повозя известно вр и спира. Но не мисля че е кои знае какъв проблем, ай както казва колегата щом тупка значи работи, ако не тупка не работи..... трябва да те радва че бачка

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Пресли твърдо ти казвам клапа ! Като свалях едно табло за смяна на вентилатора ( което няма да направя никога пак ) го чух ясно от там. Това е клапата за външен, вътрешен въздух, която се затваря един вид при покой на колата, соленоида и е доста шумен. Ако преди това си бил на вътрешна циркулация само не го прави.
Това се казва Actuator for fresh air flap ако ви се търси. Ако колата на колегата е преди 9/97 година са 5 такива, ако е след това са 6. 3 те се затварят при угасване на мотора, другите два за краката са си постоянно отворени.
Това се казва Actuator for fresh air flap ако ви се търси. Ако колата на колегата е преди 9/97 година са 5 такива, ако е след това са 6. 3 те се затварят при угасване на мотора, другите два за краката са си постоянно отворени.
- DAEL
- Дакела
-
sadex5 написа:Пресли твърдо ти казвам клапа ! Като свалях едно табло за смяна на вентилатора ( което няма да направя никога пак ) го чух ясно от там. Това е клапата за външен, вътрешен въздух, която се затваря един вид при покой на колата, соленоида и е доста шумен. Ако преди това си бил на вътрешна циркулация само не го прави.
И при вътрешна и при външна и при автоматична циркулация на въздуха тупкането все си го има (има го и при други превозни средства, не само при БМВ)

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Зависи от годината на колата и модела. На 540 го прави само когато си е на външна. Не виждам повод за притеснение колега. Има го даже по други форуми със 7 ма серия. Със сигурност ти казвам обаче че на Е90, Е65, Х6 го няма 

sadex5 написа:Зависи от годината на колата и модела. На 540 го прави само когато си е на външна. Не виждам повод за притеснение колега. Има го даже по други форуми със 7 ма серия. Със сигурност ти казвам обаче че на Е90, Е65, Х6 го няма
И моята на външна тупка, а на вътрешна го няма.

а факта,че при изгасяне на двигателя/климатроника,клапите за външен въздух се отварят,за да не се запотят стъклата 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И при мен е същата работа!!! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2