.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Въпрос за маслен радиатор
Преди няколко дена като свалях тръбите само в дясната имаше масло и от дясната дупка течеше,т/е по пътя на логиката последно е минавало от там масло, мисля че дясната е тази тръба която приема маслото след като завърти в радятора.Все пак си извлечи сам някакви идеи от казаното и си прецени сам дали ще ми повярваш.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
И аз мися, че лявата е изходяща, но не съм сигурен. Как да разбера¿ Освен да сваля радиатора и да запаля... 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Ако е толкова спешно да разбереш, отвии малко скобата до толкова ,че като запалиш и бутне налягане да избие,от която първо избие вече знаеш какво значи.Трябва да прежалиш обаче 100-200мл масло и ако имаш кори отдолу и тях.... и лапата ще се напълни цялата с мало,после играеш с меглиото и си готов.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Лявата е изхода.Дясната е врьщаното от радиатора.Има термостат затова не ти пуска от ляво.
Схемата не е подробна.виж на друго място кьдето се вижда термостата зада е по ясно .
Поздрав
Схемата не е подробна.виж на друго място кьдето се вижда термостата зада е по ясно .
Поздрав
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Номер 6 от схемата е термостата. В него би трябвало да влиза студеното масло.Пресиян Василев написа:Лявата е изхода.Дясната е врьщаното от радиатора.Има термостат затова не ти пуска от ляво.
Поздрав
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
bmw325tds написа:Номер 6 от схемата е термостата. В него би трябвало да влиза студеното масло.Пресиян Василев написа:Лявата е изхода.Дясната е врьщаното от радиатора.Има термостат затова не ти пуска от ляво.
Поздрав
Как работи термостата братле ? И накьде трябва да отвори ?
Аз мисля че лявата част (по схемата ) е изхода кьм радиатора
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Ами ако погледнеш термостата на водната система, на всички коли термостата е на границата между студения маркуч на радиатора, който е вход към двигателя и блока на двигателя (в блока циркулира вътрешния кръг). Идеята е когато вътре е топло термостата отваря, влиза студен флуид от вън на вътре, и термостата затваря. В интерес на истината термостата постоянно отваря и затваря за да държи точно определена температура.Пресиян Василев написа:...Как работи термостата братле ? И накьде трябва да отвори ?
Аз мисля че лявата част (по схемата ) е изхода кьм радиатора
Лошото, е че стана много студено дори в гаража. Когато имам възможност ще сваля радиатора и ще видя от къде излиза и влиза масло.
8 мнения
• Страница 1 от 1