Проблем със скоростната кутия при студен двигател!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Re: Проблем със скоростната кутия при студен двигател!

Мнение от miroalpina » 26 Яну 2010, 9:51

колега абе я сложи на НЕУТРАЛ като е студена и тогава я запали и кажи какви са симптомите на кутията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 26 Яну 2010, 9:59

колега имам едно на ум защо ти тресе , и тва е вариант -ДЮЗИ не съм 100% но на мои познат точно тва беше закачи я на диагностика като е студена там си показва данни на температура на маслото на автомата р грешки в мозъка на кутиятя абе всичко, провери дюзите обаче обезателно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 26 Яну 2010, 10:36

Аз пак да питам, Провери ли тампоните???
Симптомите ти са абсолютно същите както беше и моята. Не казвам, че е 100% от тампоните, но все пак хвърли едно око, за 2 минути работа е!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_killer » 26 Яну 2010, 21:33

как мога да ги проверя тези тампони че не съм наясно и къде се намират точно?

Потребител
Аватар

Мнение от JimBeam » 26 Яну 2010, 22:21

Здравейте.Аз също имам проблем с скоростната кутия и затова реших да не пускам нова тема.Колата е 520и 97г ръчни скорости.проблема е че когато вкарам на първа и колата е на някое нанагорнище когато потегля лоста излиза и се връща на свободна,ако се опитам да го задържа започва едно търкане на забци ,че чак сърцето ми се къса
.Само на първа го прави този номер имал ли е някои такъв проблем ?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 27 Яну 2010, 0:15

едно прегледче преди всички интервенции в качествен сервиз :mhihi: тампони ,ниво масло в кутията :yes:
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Яну 2010, 2:09

Моите коли, винаги ги гледам не само със смяна на маслото в двигателя, а сменям също и маслата и на скоростната кутия, особено, ако е автомат и ми казват в БМВ, че не се сменя, а иначе си го продават това масло. ;)
Също така сменям и това на диференциала.

Колата започва да включва по плавно и превключва пр по-ниски обороти, което се голям кеф...

Успех! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ashvibe » 27 Яну 2010, 10:47

vladi_killer написа:как мога да ги проверя тези тампони че не съм наясно и къде се намират точно?
Най-добре отиди в който и да е сервиз, и те ще ти ги видят. Не е кой знае каква философия.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 525DA
Мечтае да кара: M5

Мнение от тодор цветков » 09 Мар 2010, 11:21

Колега първото и най-елементарно нещо което трябва да направише да видиш тампоните на двигателя и скоросната кутия и после да се занимаваш със смяна на масла и и др.При мен симптомите бяха същите смених табпоните на двигателя и скоростие и всичко заспа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 14 Дек 2010, 15:21

Здравейте колеги,

ще си позволя да възобновя темата, защото имам подобен проблем - при студен двигател, САМО като включа на задна и натисна спирачката, започва да бучи и да се тресе, като спре колата и продължава бученето. Включа ли в това положение на П или каквото и да е друго, бученето изчезва. Звукът е като все едно че съм натиснал не до край спирачката и се опитвам да я насиля колата по нанагорнище да тръгне. Загрее ли хубаво колата, проблема не съществува ни най-малко.

Прочетох, че най-вероятната причина е маслото, звъннах сега в Дару Кар и ми казаха, че смяната на маслото може само да задълбочи проблема и че може да е механичен проблем. А смяната на маслото е за моята кола между 400 лв и 700 лв.

Исках да ви попитам - това нормална цена ли е за дейността и необходимо ли е да я правя в Дару Кар, има ли други сервизи в София, където могат да ми свършат тази работа качествено? Също така ако е механичен проблем по скоростната кутия, не би ли трябвало да имам други оплаквания, както и проблема да си стои като загрее колата?

Тампони на двигателя не са, защото наскоро направих пълен преглед на ходова част.

Поздрави и приятни празници!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 14 Дек 2010, 21:58

DaveMF написа:Здравейте колеги,

ще си позволя да възобновя темата, защото имам подобен проблем - при студен двигател, САМО като включа на задна и натисна спирачката, започва да бучи и да се тресе, като спре колата и продължава бученето. Включа ли в това положение на П или каквото и да е друго, бученето изчезва. Звукът е като все едно че съм натиснал не до край спирачката и се опитвам да я насиля колата по нанагорнище да тръгне. Загрее ли хубаво колата, проблема не съществува ни най-малко.

Прочетох, че най-вероятната причина е маслото, звъннах сега в Дару Кар и ми казаха, че смяната на маслото може само да задълбочи проблема и че може да е механичен проблем. А смяната на маслото е за моята кола между 400 лв и 700 лв.

Исках да ви попитам - това нормална цена ли е за дейността и необходимо ли е да я правя в Дару Кар, има ли други сервизи в София, където могат да ми свършат тази работа качествено? Също така ако е механичен проблем по скоростната кутия, не би ли трябвало да имам други оплаквания, както и проблема да си стои като загрее колата?

Тампони на двигателя не са, защото наскоро направих пълен преглед на ходова част.

Поздрави и приятни празници!

viewtopic.php?f=35&t=229909&start=15 Разгледай тази тема ;)
Колкото до цените :

Номенклатурен номер : 83220403248
Описание : GETRIEBE OEL TEXACO 7045E, 20L
Ед.цена (с ДДС) : 321.66 BGN
Има наличност

Това е цена за 20литра ,на теб ти трябват около 7л - 112,50лв.

Ето цената и на филтъра ти :

Номенклатурен номер : 24117557071
Описание : МАСЛЕН ФИЛТЪР АВТОМАТИЧНА СКОР. КУТИЯ
Ед.цена (с ДДС) : 138.24 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Значи филтър и масло = 251лв. Труда по смяната в неоторизиран сервиз е около 50лв.
Сам си прецени много или малко са ти казали......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 15 Дек 2010, 0:36

Прочетох препоръчаната от теб тема и тотално се обърках...
Не за това дали е полезно да се сменя маслото на ск. кутия, а дали някой може да го направи както трябва в България.

Интересни са няколко неща за мен:

1. Ще може ли Дару Кар да диагностицира проблема ми, ако няма грешки в компютъра? И защо той се застрахова на телефона, че проблемите могат да се задълбочат - това, означава за мен, че те са несигурни как да сменят маслото.
2. Какви са последиците от симптомите, които имам, в краткосрочен и дългосрочен план?

Благодаря и поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: 330 D
Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
Детайли за колата: 330d 2000

Мнение от урата » 22 Дек 2010, 13:33

колеги аз имах сащият проблем,след смяна на тампоните на мотора всичко се оправи.по отношение на маслата в кигата на колата,някъде към последните страници си пише с какви масла трябва да се слагат според температурите в дадена държава.при ме в Испания маслата са по гъсти защото температурите са по високи от Германия и Балгария. п.п. моята е 530д 2001г и ходи на доктор само в BMW. :yes:
BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DaveMF » 30 Юни 2011, 14:36

DaveMF написа:Прочетох препоръчаната от теб тема и тотално се обърках...
Не за това дали е полезно да се сменя маслото на ск. кутия, а дали някой може да го направи както трябва в България.

Интересни са няколко неща за мен:

1. Ще може ли Дару Кар да диагностицира проблема ми, ако няма грешки в компютъра? И защо той се застрахова на телефона, че проблемите могат да се задълбочат - това, означава за мен, че те са несигурни как да сменят маслото.
2. Какви са последиците от симптомите, които имам, в краткосрочен и дългосрочен план?

Благодаря и поздрави!

Момчета, проблема е решен при мен. Какво бе сменено:

1. Масло на ск. кутия и диференциал.
2. Ляв тампон на двигателя (предполагам, че той е влошавал ситуацията)

В Дару Кар всичко, перфектно съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530iA 2001
Мечтае да кара: M5,X6

Мнение от динго » 30 Юни 2011, 15:39

бях сигурен 100% тампон на двг. Добре е че си сменил и маслото но то няма общо с вибрациите. :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E39