Е46 330d акумулатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Е46 330d акумулатор
Привет колеги !
Днес каручката ми (330д / 204 к.с.) отказа да запали. Върти, но очевидно не и стига сила да запали. Свещите ми са чисто нови на една седмица. Докато върти забелязах, че осветлението около ключа за фаровете премигва.
Мисля си, че акумулатора си е заминал. Няма да се занимавам със "сърдечни масажи" мисля направо да го сменям.
Въпроса ми е какъв е реда за разкачане на стария и закачане на новия акумулатор и има ли допълнителни особености при първо палене след това от гледна точка на това да нямам грижи със софта, кодове за радиото и друго таралежи в гащите.
Благодаря !
Днес каручката ми (330д / 204 к.с.) отказа да запали. Върти, но очевидно не и стига сила да запали. Свещите ми са чисто нови на една седмица. Докато върти забелязах, че осветлението около ключа за фаровете премигва.
Мисля си, че акумулатора си е заминал. Няма да се занимавам със "сърдечни масажи" мисля направо да го сменям.
Въпроса ми е какъв е реда за разкачане на стария и закачане на новия акумулатор и има ли допълнителни особености при първо палене след това от гледна точка на това да нямам грижи със софта, кодове за радиото и друго таралежи в гащите.
Благодаря !
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Re: Е46 330d акумулатор
Няма нищо особено. Сваляш стария ( първо -, после +) слагаш новия (първо +, после -) и си ти. Станциите ще са се изгубили и часовника ще трябва да си го настроиш това е. Поне аз така си смених моя преди 1 месец и нямах грижи.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако вече не си го пробвал аз бих пробвал да и дам ток с друга запалена кола
за да си сигурен, че е от акумулатор
за да си сигурен, че е от акумулатор

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Drum - примигват ли ти късите като въртиш да палиш ?
Ако отговора на въпроса ми е да - акумулатора е заминал 100%!
Много ме кефи как тия Шваби са го измислили...ако дори и изключени мигат късите при опит да запалите - акумулатора е виновен на 100% ! - един вид - нагледно доказателство
Ако отговора на въпроса ми е да - акумулатора е заминал 100%!
Много ме кефи как тия Шваби са го измислили...ако дори и изключени мигат късите при опит да запалите - акумулатора е виновен на 100% ! - един вид - нагледно доказателство

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Нямаше ли и таблото да примигва ако амумулатора е покойник? И май се чуваше някакво цъкане в купето - като от реле?
Si non confectus, non reficiat.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Виж първо клемите дали са стегнати хубаво преди да сменяш акумулатор,аз оня ден така финиширах и после видях че акумулатора ми се мандахерца из багажника и едната клема си се върти на дет си иска
Ако е разхлабена някоя клема,няма ти зарежда хубаво батерията.

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Zagy написа:Нямаше ли и таблото да примигва ако амумулатора е покойник? И май се чуваше някакво цъкане в купето - като от реле?
Точно така . При мен беше същото като ми замина акумулатора и тока не достигна за да запали. Таблото примигва и се чува цъкане.Мисля , че и късите светлини примигваха както Димитров каза по горе. Сложих едно 100А животно... и сам предоволен.
А при запалена кола не може ли да се откачи стария и да се сложи новия ? Взема ток от някого и като запали сваля стария. С цел избягване на проблеми със софта , кодове , часовници и тнт.
Благодаря на всички !
Акумулатора умрЕ тотално, преди малко нямаше ток дори да отворя багажника с тъч бутона, добре че има ключалка
Вдигнах пластмаската клемите са ОК, не са хлабави. Новият акумулатор е вече закупен.
Последно повикване - начи откачам -/+; закачам +/- и съм гуд ту гоу ?!?
Действам ако се проваля ще Ви държа лично отговорни
Акумулатора умрЕ тотално, преди малко нямаше ток дори да отворя багажника с тъч бутона, добре че има ключалка

Последно повикване - начи откачам -/+; закачам +/- и съм гуд ту гоу ?!?
Действам ако се проваля ще Ви държа лично отговорни

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Нямаше ли и таблото да примигва ако амумулатора е покойник? И май се чуваше някакво цъкане в купето - като от реле?
Прав си, Заги, но аз визирам ситуация в която има ток да върти (тегаво) , но не пали

Таблото примигва, когато вземаш последните сили на батерията

Така, работата е пъхаш и играеш (plug&play) както казват руснаците и животината ш'скъса синджира
Тенкс браточки
едит: За инфо, чичката каза че требе да изкара 3-3,5 години
Banner Power Bull
Модел: Ca/Ca technology, Double Top, 45`Security technology
Цена с ДДС: 270 лв.
12 V / 100Ah / 780A
Полярност: Десен плюс
Габарити (ДхШхВ), мм:354x175x190
Made in Austria

Тенкс браточки

Banner Power Bull
12 V / 100Ah / 780A
Made in Austria
- S7
- старши ентусиаст
-
Drum написа:Така, работата е пъхаш и играеш (plug&play) както казват руснаците и животината ш'скъса синджира![]()
Тенкс браточки
Banner Power Bull
12 V / 100Ah / 780A
Made in Austria
Съседа взе такъв за астричката....Banner де,за модела точно не знам,ама каза че е много доволен

- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
Може ли да споделите защо се махат и слагат полюсите точно в тази последователност, понеже съм го правил на моята кола без да обръщам внимание на реда, и не няма никакви грижи
.

- S7
- старши ентусиаст
-
На няколко коли досега съм махал клемите по различен начин и никога не съм имал проблем досега,интересно обаче знам,че колата ако не се кара е хубава точно + да е разкачен
и все пак не е закон,че ако не се откача първо - и ще стане беля
доказано е вече 

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Като стана дума за акумулатори тази вечер ми се случи странно нещо - гася си колата, излизам и гледам че левия джам не е вдигнат баш до горе, давам ключа на 1 да го вдигна, при което гледам часовникът и изминатият пробег от последно засичане са аут като след разкачане на акумуалтора. Всички настройки по борда (разход, скорост, език, час, дата) бяха се ресетнали, но пък станциите на радиото си бяха запаметени. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Като че БК е загубил захранване 

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3