Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!
Здравейте колеги! 
Когато си взех колата не ми беше направило такова впечатление(защото не валеше толкова), че има проблем с пускането на течност за чистене на фаровете. Проблемът е следния, когато дръпна лостчето и задържа за да ми пусне течност на предното стъкло, ми пуска и на предното стъкло и на фаровете, а когато натисна бутона който е на лоста за чистачките с буква "S" отново пуска на фаровете и после на стъклото
Помогнете, защото не искам да ми пръска на фаровете постоянно, ако може да пръска само когато натисна бутона, или така си е фабрично и няма начин, защото иначе отива толкова много течност за чистачки, че само на този консуматив не мога да й смогна!
Колата е 530D 2000г. седан. Благодаря предварително!!!

Когато си взех колата не ми беше направило такова впечатление(защото не валеше толкова), че има проблем с пускането на течност за чистене на фаровете. Проблемът е следния, когато дръпна лостчето и задържа за да ми пусне течност на предното стъкло, ми пуска и на предното стъкло и на фаровете, а когато натисна бутона който е на лоста за чистачките с буква "S" отново пуска на фаровете и после на стъклото

Колата е 530D 2000г. седан. Благодаря предварително!!!

- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
Re: Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!
Ти си голем бе бате
ако не можеш на това да смогнеш каде си тръгнал. Като дръпнеш лоста към теб пръска на всяко 5то дърпане (по спомен) но задължително трябва да са ти вкллючени фаровете, а интензивното миене пак пръска на фаровете. Решението ти е да изключваш фаровете, пръскаш и пак ги включваш. 

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
animall написа:Ти си голем бе батеако не можеш на това да смогнеш каде си тръгнал. Като дръпнеш лоста към теб пръска на всяко 5то дърпане (по спомен) но задължително трябва да са ти вкллючени фаровете, а интензивното миене пак пръска на фаровете. Решението ти е да изключваш фаровете, пръскаш и пак ги включваш.
Това за смогването беше шега колега

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Има има. При първото пускане с вкл. фарове, пръска и на джама и на фаровете. Пръскаш втори път с вкл. фарове, ама вече пръска само на джама. Пробай. А интензивното си е интензивно, пръска навсякъде, независимо от горното положение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Друг е въпроса ако колегата го дразни и му прави конденз във фаровете, нали
Я махни бушон номер 2 !! И ни кажи после дали пръска на фаровете.

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Няма да пръска,нямаа....и аз съм го махнал,ама по други причини 

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:Друг е въпроса ако колегата го дразни и му прави конденз във фаровете, налиЯ махни бушон номер 2 !! И ни кажи после дали пръска на фаровете.
Да, но така няма да пръска въобще на фаровете нали?!

- sadex5
- ентусиаст
-
Oще малкия Принц го е казал- Няма пълно щастие.. 

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Предпочитам тогава при интензивно пръскане да пръска и там
Благодаря Ви много колеги!

- sadex5
- ентусиаст
-
chehut написа:Предпочитам тогава при интензивно пръскане да пръска и там![]()
Мене ми правеше жесток конденз на фара, затова го изолирах като верига, мисля БМВ го сложиха това заради някаква скандинавска конвенция преди години, и вече всички коли го имат задължително.
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Много готина екстра по принцип!
Най-вече за мръсни и прашни страни като България.
Моята кола е имала тази екстра,ама я купих със сменена броня,и вече беше без пръскалки.
По тази причина съм махнал бушон 2,че като пръсна за чистачките,и 1л. течност се изливаше в подкалника.
На Ладата обаче си имам чистачки на фаровете,не само пръскалки,и всичко работи перфектно,голям е майтап!
Те руснаците са ги напарвили за тайгата,като караш зад някой Камаз,и те напарви целият в кал,никви пръскалки не ти помагат,чистачки си трябват!
Най-вече за мръсни и прашни страни като България.
Моята кола е имала тази екстра,ама я купих със сменена броня,и вече беше без пръскалки.
По тази причина съм махнал бушон 2,че като пръсна за чистачките,и 1л. течност се изливаше в подкалника.
На Ладата обаче си имам чистачки на фаровете,не само пръскалки,и всичко работи перфектно,голям е майтап!

Те руснаците са ги напарвили за тайгата,като караш зад някой Камаз,и те напарви целият в кал,никви пръскалки не ти помагат,чистачки си трябват!

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Колега...не мога да разбера как може да се оплакваш от екстра на колата...
Всяко първо дръпване или натискане на "S" бутона пръска и на фаровете...после след 5 пак.
Аз съм човек дето буквално си играе стечността за чистачки и ми стигат тия 6 л. за около месец, а струва колкото бензина за ден
Все пак колегите казаха...бушона и...
Всяко първо дръпване или натискане на "S" бутона пръска и на фаровете...после след 5 пак.
Аз съм човек дето буквално си играе стечността за чистачки и ми стигат тия 6 л. за около месец, а струва колкото бензина за ден

- BhO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530da touring
chehut написа:Здравейте колеги!
Сигурно знаеш ама все пак да кажа. Ако имаш интензивно пръскане значи имаш и второ казанче около литър
пълно със специална миеща течност. Като натиснеш S дърпа и от там за да имаш по-добро измиване.
За мене е приятна екстра въпреки, че това е причината да не мога да си сложа дюзи от е60

Иначе доколкот знам за миенето на фаровете е задължително когато има ксенон. Обяснението е доста простичко- Ксенонът не нагрява
толкова много "студена светлина" оттам не се нагрява стъклото на фара съответно фарът замръзва и няма видимост.
По нашите географски ширини може би това явление не е толкова фрапантно ама както каза колегата по скандинавските
си е всекидневно приключение.
Аз обаче имам друг проблем.Дразни ме че това казанче събира само 6 литра

Един тир да застигнеш и после да спираш по често да зареждаш с вода отколкото с нафта

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
shumisho написа:Колега...не мога да разбера как може да се оплакваш от екстра на колата...
Колега... обаждаш се "неподготвен"

отново Благодаря на всички колеги със съветите и мненията

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
chehut написа:Здравейте колеги!
Когато си взех колата не ми беше направило такова впечатление(защото не валеше толкова), че има ПРОБЛЕМ с пускането на течност за чистене на фаровете. ПРОБЛЕМЪТ е следния, когато дръпна лостчето и задържа за да ми пусне течност на предното стъкло, ми пуска и на предното стъкло и на фаровете, а когато натисна бутона който е на лоста за чистачките с буква "S" отново пуска на фаровете и после на стъклотоПОМОГНЕТЕ, защото не искам да ми пръска на фаровете постоянно, ако може да пръска само когато натисна бутона, или така си е фабрично и няма начин, защото иначе отива толкова много течност за чистачки, че само на този консуматив не мога да й смогна!
![]()
Прощавай....къде ми е акъла....

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2