Разход бензин

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: На МаГиЯ
Мечтае да кара: ..

Re: Разход бензин

Мнение от Jor0_E30 » 13 Дек 2010, 19:41

хаха Довбре ме взехте за мезе :dummy: Нооо обещавам при първа възможност да направя снимка или най - малкото собственика да се включи в темата ! За разхода предимно вечер по пустите варненски улици !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 13 Дек 2010, 19:52

Прав е Jor0_E30 наистина колата гори градско около 7 ако не се ръчка, а при моето каране което е 90% от времето в лютеницата стига до 9.. Единствения път когато ми е показвало среден разход 10.6 беше на магистрала тракия където карах с 230 около 40 мин..още си чакам честитките от там :mhihi: :mhihi:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 13 Дек 2010, 20:24

Pr0gI написа:Прав е Jor0_E30 наистина колата гори градско около 7 ако не се ръчка, а при моето каране което е 90% от времето в лютеницата стига до 9.. Единствения път когато ми е показвало среден разход 10.6 беше на магистрала тракия където карах с 230 около 40 мин..още си чакам честитките от там :mhihi: :mhihi:

тва е в галони, нали така? или имаш предвид mpg?

сега сериозно, не можеш да кажеш че трилитров двигател при каране "90% в лютеницата" на градско гори 9 литра. просто няма кой да ти повярва.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 13 Дек 2010, 20:29

da6ip написа:
Pr0gI написа:Прав е Jor0_E30 наистина колата гори градско около 7 ако не се ръчка, а при моето каране което е 90% от времето в лютеницата стига до 9.. Единствения път когато ми е показвало среден разход 10.6 беше на магистрала тракия където карах с 230 около 40 мин..още си чакам честитките от там :mhihi: :mhihi:

тва е в галони, нали така? или имаш предвид mpg?

сега сериозно, не можеш да кажеш че трилитров двигател при каране "90% в лютеницата" на градско гори 9 литра. просто няма кой да ти повярва.

Е човек като не ми вярваш а карам тази кола не мога да ти помогна. Ела до Варна и ще те повозя

edit:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 13 Дек 2010, 20:50

Pr0gI написа:Е човек като не ми вярваш а карам тази кола не мога да ти помогна. Ела до Варна и ще те повозя
edit:

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/356200.html

ето това е пример за реален разход на 730д, 2009та, 245 кс.
49 пълни зареждания на резервоара, спокойно каране смесено по магистрала, извънградско и градско = 10.6 литра.
според твоето изказване, този човек е карал перманентно с 230 км през последните година и половина.
жалко че няма пример за чисто градско в тези данни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 13 Дек 2010, 20:56

е и аз съм виждал и 6.1 на моя бордови компютър (3.0д 218 кс), и какво от това?

измери си разхода и на бензиностанцията, защото не знам дали знаеш но бордовия компютър се калиброва, и ако не е калиброван като хората може да се отклонява много от реалноста.

освен това примерно моя добре калиброван бордови комп. има навика на извънградско да сваля под реалния, а на градско да качва отгоре разхода, така че пълен-пълен му е майката, и после с калкулатора...

Потребител
Аватар

Мнение от Jor0_E30 » 13 Дек 2010, 21:17

da6ip написа:е и аз съм виждал и 6.1 на моя бордови компютър (3.0д 218 кс), и какво от това?

измери си разхода и на бензиностанцията, защото не знам дали знаеш но бордовия компютър се калиброва, и ако не е калиброван като хората може да се отклонява много от реалноста.

освен това примерно моя добре калиброван бордови комп. има навика на извънградско да сваля под реалния, а на градско да качва отгоре разхода, така че пълен-пълен му е майката, и после с калкулатора...

Айде сега се почна с философиите.. :twisted: :mhihi: Човека си кара колата от 1 година , разхода му е точно , като в сайта и сега почна да му обясняваш , колко мн. го лъжел борда и в каква голяма заблуда живее и колата реално му гори 20 ХАХАХА ... Незнам къф е тоя разход , дето правите в софия ама еб..и печките карате ,то се обезмисля да караш дизел или стоите по 4 часа в задръстване и минавате по 2 км на час :D :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 13 Дек 2010, 22:50

Jor0_E30 написа:Айде сега се почна с философиите.. :twisted: :mhihi: Човека си кара колата от 1 година , разхода му е точно , като в сайта и сега почна да му обясняваш , колко мн. го лъжел борда и в каква голяма заблуда живее и колата реално му гори 20 ХАХАХА ... Незнам къф е тоя разход , дето правите в софия ама еб..и печките карате ,то се обезмисля да караш дизел или стоите по 4 часа в задръстване и минавате по 2 км на час :D :D

по целия свят братле, по целия свят... направи си труда да видиш линка - това е разход в Германия.
ако трябваше да ти отговоря в същия тон който използваш, щях да ти кажа че явно само вас във Варна не ви ловят законите на физиката.
за калибровката на бордовия - направи си труда да се поинформираш малко преди да се изказваш по темата.

относно градското движение в София - да, много е зле наистина, сутрин минавам 5 км за 20-25 минути. в такива условия разходът скача много.

много ще ми интересен наистина реалния разход на колегата горе. и реално как е постигнат. щото "лютеницата" означава червената част на оборотомера - може би за него има друго значение?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 13 Дек 2010, 23:43

Редовно си движим със 7мицата на Проги и безброй пъти съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... Разхода е напълно нормален за съвременен дизелов мотор с не особено голяма кубатура!

Ти даваш мнение на базата на интернет сайтове, слухове и личино мнение, тука човека кара и ти дават живи данни едва ли не... изобщо не знам за какво е спора.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 13 Дек 2010, 23:44

Имам познат с 330xd и 7/100 вижда само извън града, да не говорим ако кара в "лютеницата" :mhihi: тогава и под 10 не пада. Тоя разход няма как да ме убедите че е "градско" с висене по светофарите и т.н. Вечерните разходки по празни булеварди не ги броим за градско. Тогава и моята не гори по 20/100 :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 13 Дек 2010, 23:53

40 минути с 230... братле, ти си най-големия късметлия на планетата...

изминал си 154 км със 230 кмч постоянна скорост на магистрала тракия... повтарям тракия! :smoke:

това вероятно се е случило на отсечката софия - стара загора, която е с дължина 200 км (иначе няма как да поддържаш тази скорост цели 40 минути), а пътната настилка е толкова добра, че на места границата на самоубийство е далеч под 200 кмч - независимо от превозното средство - физичните закони са равни за всички.

автомобилът, който пилотираш е уникален. той не само, че не се допира до земята, но и е изключително икономичен при екстремно високи скорости, когато въздухът става доста плътен, съпротивлението е доста голямо и са необходими доста повече литри за преодоляването му...

сега разбирам защо хората не си купуват самолети... много харчат на извънградско :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 14 Дек 2010, 0:18

Gh0s7 написа:Редовно си движим със 7мицата на Проги и безброй пъти съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... Разхода е напълно нормален за съвременен дизелов мотор с не особено голяма кубатура!

Ти даваш мнение на базата на интернет сайтове, слухове и личино мнение, тука човека кара и ти дават живи данни едва ли не... изобщо не знам за какво е спора.

редовно си движите със 7-цата и безброй пъти си ставал свидетел как за тези има-няма 4 000 км (ако снимката е скорошна това е месец-два нормално каране) сте сипали точно 3 пълни резервоара при този нано-разход...

и още нещо: повече от 80% от съвременните дизелови автомобили в света имат по-малка кубатура от тази.

Потребител
Аватар

Мнение от Jor0_E30 » 14 Дек 2010, 2:33

Cinder написа:Имам познат с 330xd и 7/100 вижда само извън града, да не говорим ако кара в "лютеницата" :mhihi: тогава и под 10 не пада. Тоя разход няма как да ме убедите че е "градско" с висене по светофарите и т.н. Вечерните разходки по празни булеварди не ги броим за градско. Тогава и моята не гори по 20/100 :mhihi:

Ми ние тука нямаме кой знае какви задръствания така че разхода е това .. с леко и спокойно каране към 7 и .. с ръчка към 9 все пак неможе навсякаде из града да се кара в лютеницата така , че не го приемайте така буквално .... :winky: А за 40 минутното каране с 230 също не го приемайте буквално не сме засичали с хронометър , колегата имаше предвид , че е карал доста време с тази скорост :) борд компютара е калиброван за сведение на колегата по нагоре :bchug: :bchug: Ииии последно Колеги не искаме да се заяждаме а даваме реални данни , който иска да вярва , който не да сте живи и здрави :bchug: А за разказчето за м5-цата ЗАБАВЕН си колега пробваи се в Комиците :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 14 Дек 2010, 2:36

Снимката е стара, вече е на 35-40к км. Пък, освен цели резервоари, може да се сипе и за 20-30-40 и тн лв....

В града тая кола не е горяла над 10!
*В града - Посред бял ден в умерен трафик и предивд, че колата е с шпер и кръстовищата са на една страна.

П.п. Това е най-малкия мотор в тоя модел BMW

@ колегата @ndro:
Магистралата освен равни участъци, има и изкачвания и спускания и завои в които не се кара с 230-40... Никъде не съм видял да пише, че средната скорост е 230... И ако примерно моментния разход докато ги набира тея 230 е 25-30/100, после като ги поддържа, далеч не е такъв, още повече пък ако спуска баир с напълно отпусната газ, и разхода е 0/100, а в същото време се движи с 230... Разход от 10/100 е напълно реален, ако цепиш по магистрали с висока скорост.

Нали това му е смисъла на дизела, да не ти изяжда главата, ако пътуваш много, какъв е смисъла да имаш Е60 дизел, там 525-ца или 530-ка и да ти гори 15-20 градско...? Че то моята кола с 3.0 бензинов мотор не ми дава такъв разход, пък поне, като дам газ, после знам защо плащам за висок разход...

Потребител
Аватар

Мнение от Jor0_E30 » 14 Дек 2010, 2:37

@ndro написа:
Gh0s7 написа:Редовно си движим със 7мицата на Проги и безброй пъти съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... Разхода е напълно нормален за съвременен дизелов мотор с не особено голяма кубатура!

редовно си движите със 7-цата и безброй пъти си ставал свидетел как за тези има-няма 4 000 км (ако снимката е скорошна това е месец-два нормално каране) сте сипали точно 3 пълни резервоара при този нано-разход...

и още нещо: повече от 80% от съвременните дизелови автомобили в света имат по-малка кубатура от тази.

Снимката не е скорошна , колата вече е на доста повече километри :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61