Честит първи сняг - Честит ми първи проблем с акумолатора !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Честит първи сняг - Честит ми първи проблем с акумолатора !

Мнение от sadex5 » 13 Дек 2010, 14:12

Колегата са го наплашили на тема изгорял компютър, БМВ без ток си забравя софтуера, после не пали и т.н
Плюса под колата се намира точно под педала за газта, аз в една друга тема казах на един колега за това, наблизо до кожуха на маховика, с една червена пластмаса е ограден.
А това за работещата кола половин час, го пишем в графата сервизен хумор :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 13 Дек 2010, 14:23

benzin написа:продай колата и купи някоя със читав акумулатор най добре :lol:

:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 13 Дек 2010, 15:03

Не е сервизен хумор. мислиш ли, че им е лесно в сервиза да отговарят на всякви въпроси по телефона. най-вероято колегата има скапани кабели и затова неможе да запали колата, но ако стои закачен известно време нещата ще се случат.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Потребител
Аватар
Кара: bmw 520i

Мнение от mtiholov » 13 Дек 2010, 15:56

няма начин да се отвори багажника без ток ......патих си вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :dummy: добре че бях пред блока и барзо намерих кои да ми подаде ток, само шофиорската врата и предния капак :mrgreen: се отваря без ток ,преди 2 години имах 320 нямаше такав проблем :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 13 Дек 2010, 20:24

Начина е описан от колегите с Ключ. :yes: и аз съм минавал през това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 13 Дек 2010, 20:49

chehut написа:......След това до двигателя от дясната му страна има изведен + и после ловиш някъде - и си отключваш с централното докато подават тоК. Успех :bchug:

"+" в двигателното отделение има изведен на смукателния колектор точно по средата му се пада (говоря за tds). Има пластмасова капачка с изобразен "+" на нея, отваря се капачката и отдолу има един едър болт. А в дясно от двигателя на ботуша на амортисьора (пасажерсата страна) има изведена маса "-"!!
:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 13 Дек 2010, 20:58

mtiholov написа:няма начин да се отвори багажника без ток ......патих си вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :dummy: добре че бях пред блока и барзо намерих кои да ми подаде ток, само шофиорската врата и предния капак :mrgreen: се отваря без ток ,преди 2 години имах 320 нямаше такав проблем :ok:
Не може да неможе :mhihi: аз дорои и на капачката за гривото имам авариино (ръчно) отваряне 8)
ПП аз докато го напиша отговора стана две страници тази тема :mhihi:
Последна промяна gentata на 14 Дек 2010, 20:17, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Дек 2010, 22:26

Аз бях си забравил фаровете цял ден светнати и ми падна акумулатора,свалих си го заредих го 14 часа със зарядно 5 А (74 ah) качих го (без акумулатор отключих багажника)и засега вс е наред :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Дек 2010, 9:43

mtiholov написа:няма начин да се отвори багажника без ток ......патих си вече :mhihi: :mhihi: :mhihi: :dummy: добре че бях пред блока и барзо намерих кои да ми подаде ток, само шофиорската врата и предния капак :mrgreen: се отваря без ток ,преди 2 години имах 320 нямаше такав проблем :ok:

Сигурен ли си? Да не би нещо да ти е прецакано та да не може? Лятото правих нещо по колата и откачих акумулатора и без да искам по навик си затворих багажника. Сложих ключа, врътнах и се отвори механично ;) Така че става с ключа, пробвано е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 14 Дек 2010, 9:55

Благодаря ви колеги . Проблема е отстранен . Колата е в движение ... Ключалките се отварят механично и проблеми поне при мен нямаше ... :bchug: Благодаря на всички колеги , който ми дадоха компетентни отговори и на тези , който в момент на паника и незнание ме взеха "за мезе" и се базикаха с мен :lol:
Няколко пъти съм повтарял . Ние младите колеги от незнание на моменти задаваме глупави въпроси ... Но аз мисля , че този форум е именно , за това компетентните да помагат на некомпетентните :!:
Поздрави ! И милиони безавариини километри на всички :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cerberus » 14 Дек 2010, 12:06

bg_11 написа:Благодаря ви колеги . Проблема е отстранен . Колата е в движение ... Ключалките се отварят механично и проблеми поне при мен нямаше ... :bchug: Благодаря на всички колеги , който ми дадоха компетентни отговори и на тези , който в момент на паника и незнание ме взеха "за мезе" и се базикаха с мен :lol:
Няколко пъти съм повтарял . Ние младите колеги от незнание на моменти задаваме глупави въпроси ... Но аз мисля , че този форум е именно , за това компетентните да помагат на некомпетентните :!:
Поздрави ! И милиони безавариини километри на всички :driving:

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 14 Дек 2010, 15:25

Колега добре че си я оправил. Никой не се бъзика с теб, просто искаме да ти дадем съвет, и всеки от нас, се е сблъсквал с проблемите по различен начин, оттам идва и разликата в мненията.
Отсега да ти кажа, ако изпаднеш в ситуация отникъде да не може да си влезеш в колата, и случайно не можеш да си отвориш вратите, под колата има изведен плюс също, както казах намира се до педала за газта долу горе, лягаш долу с кабелите за ток и закачаш :) Ако някой ден си вдигнеш колата за смяна на масло, ще го видиш

Предишна

Назад към E39