Термостат

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Термостат

Мнение от didore » 28 Дек 2005, 12:19

Интересува ме дали термостатите на М10 и М42 са еднакви. Забелязвам че IS доста бавно ми загрява и искам да ги разменя за проба. И двата са нови но май единия нещто не е наред. ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 28 Дек 2005, 14:22

нз ама и на моя ис бавно загрява не стига до средата , а си седи на предишната черта и парното хладко,колкото и да карам все си е така,дали съм за смяна и колко струва един термостат :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 28 Дек 2005, 14:52

Абе Дидо - термостата + антифриза са сменени бре и температурата си стои в средата като загрее :roll: ... Не загрява ли, какво стана ?
Live and let Die!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от didore » 28 Дек 2005, 16:41

THUNDER написа:Абе Дидо - термостата + антифриза са сменени бре и температурата си стои в средата като загрее :roll: ... Не загрява ли, какво стана ?

Да бе знам че е нов то си личи :lol: . Духа топло веднага но ми се струва, че много бавно се качва стрелката. След време си отива на 12. Правя сравнение със синьото и там е нов. Та не ми представлява трудност да ги разменя и направя сравнение само незнам дали са съвместими ;)

P.S. Сега със зимните гуми е друга работа. Хванах му цаката на шпера и на полусъединител съм като багер :mhihi: газим навсякъде. Още не съм засякъл как харчи в София ма като знам как я карам не ми се отива на бензинистанция. А имам и нова глезотия паля колата от разстояние, само внимавам да не я забравя на скорост, че може и да я паркирам дето не трябва :mhihi: ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 28 Дек 2005, 18:23

didor написа:Хванах му цаката на шпера и на полусъединител съм като багер :mhihi: газим навсякъде. Още не съм засякъл как харчи в София ма като знам как я карам не ми се отива на бензинистанция. А имам и нова глезотия паля колата от разстояние, само внимавам да не я забравя на скорост, че може и да я паркирам дето не трябва :mhihi: ;)

Хехе - разчистваш на съседите с/у заплащане значи, а :mhihi: :mhihi:? А щом си сложил и дист. запалване хич недей я засича :lol: :winky: ...
Live and let Die!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
Мечтае да кара: E30 M5 :)

Мнение от BMWIKTOR » 28 Дек 2005, 20:40

споко това е нормално!!!и моя стопля така и на един приятел също!!!

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

.

Мнение от BMW lover » 28 Дек 2005, 21:41

ДИДОРЧО ако може едно вьпросче да ти задам ??? Колко ти струваше тази глезотийка и сам ли си я слага.Питам не с цел че ми трябва да я паля от растояние ами ми трябва една друга екстра която само HI-Tech алармите я притежават :!:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от didore » 29 Дек 2005, 10:20

BMW lover написа:ДИДОРЧО ако може едно вьпросче да ти задам ??? Колко ти струваше тази глезотийка и сам ли си я слага.Питам не с цел че ми трябва да я паля от растояние ами ми трябва една друга екстра която само HI-Tech алармите я притежават :!:

Сложиха ми аларма и това се оказа като екстра там. :lol: .Кажи какво ти трябва и щте попитам момчето дето ми я монтира доста е в час ;). Всичко ми струваше 135.00лв.

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 29 Дек 2005, 13:31

малко оф , ама гледам за аларми си приказвате-та колкото повече екстри има една аларма толкова повече главоболия ше имаш след време,вчера колата как си палеше и спре да пали и докато намера коя жица са прекаснали алармаджиите ми се еба мамата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 29 Дек 2005, 14:01

Ми винаги на която и да е кола(западна) термостата трябва да е до/над средата.Значи и с форда беше така неможе парното да топли гори 11/12 на сто градско като го сменихме 9/10 само.

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

.

Мнение от BMW lover » 29 Дек 2005, 17:34

Като цяло ми трябва аларма с цел "поне малко сигурност" ;) .Но това кьдето е онази приказка че и в хола да си я дьржиш,пак ще намерят начин да ти я откраднат , си е живата истина , но това е много дьлга тема на разговор.На мен ми трябва подобна аларма(Hi-Tech) , защото тя трябва да притежава екстрата за вдигане и сваляне на прозорците,но не до долу,ами като на Е36(coupe) или като всички Е31(8 серия)."Зора" ми е при всяко едно отваряне на вратата - сваля прозореца 1см, и сьответно при затварянето на вратата вдига прозореца :!: Надявам се да сте ме разбрали какво искам да кажа и най-вече ДИДО ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 29 Дек 2005, 23:01

ако сменяте термостат си купувайте 80градуса :!: Аз моя го смених и сложих 87 градуса. Питах в магазина каква е разлика между двата а те ми казаха- зимата е по добре да отвара на 87 и след като го сложих и стрелката ми седи след средата и това ме дразни сега ама карай, а ако е 80 градуса стрелката ще си седи на средата

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 04 Яну 2006, 7:32

didor
Сменяй термостата, братчет. На 316-ката ми се беше сцепил на две :shock: (ще го снимам днеска ако се сетя).

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 04 Яну 2006, 13:02

Zik написа:ако сменяте термостат си купувайте 80градуса :!: Аз моя го смених и сложих 87 градуса. Питах в магазина каква е разлика между двата а те ми казаха- зимата е по добре да отвара на 87 и след като го сложих и стрелката ми седи след средата и това ме дразни сега ама карай, а ако е 80 градуса стрелката ще си седи на средата

87 е високо дори за нашите зими (те вече са едни зими). За М10 има на 80 и на 83, предполагам за М42 няма да е по-различно, вземете си най-студения - аз така направих за 316-ката и останах много доволен - стрелката седеше винаги преди средата, след "екшън" стигаше малко след средата, но бързо се връщаше.
ПС - БМВlover, трябва ти машинка като на купетата на Е36 (само трябва да й намериш място), не ти трябва аларма за тази цел _самото повдигане при затваряне и сваляне при отваряне го прави машинката (нали правилно съм разбрал целта ти). само имай предвид, че при е36 купе създават често главоболия тия машинки (имам една дузина приятели с оплаквания), та втора употреба не знам дали има смисъл, а нови са скъпи. Но поне инсталацията ще е само с БМВ-партс.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 04 Яну 2006, 14:01

преди седмица смених моя колата загряваше много бавно и при спускане температурата падаше почти до синята зона купих валер като цената се движи от 30 до 50 лева отваря на 92 градуса сега температурата след 5 минути е на 12часа :D и след яка ръчка леко подминава средата и не мърда

Следваща

Назад към E30