Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!

Мнение от chehut » 13 Дек 2010, 11:52

Здравейте колеги! :)

Когато си взех колата не ми беше направило такова впечатление(защото не валеше толкова), че има проблем с пускането на течност за чистене на фаровете. Проблемът е следния, когато дръпна лостчето и задържа за да ми пусне течност на предното стъкло, ми пуска и на предното стъкло и на фаровете, а когато натисна бутона който е на лоста за чистачките с буква "S" отново пуска на фаровете и после на стъклото :help: Помогнете, защото не искам да ми пръска на фаровете постоянно, ако може да пръска само когато натисна бутона, или така си е фабрично и няма начин, защото иначе отива толкова много течност за чистачки, че само на този консуматив не мога да й смогна! :mhihi:
Колата е 530D 2000г. седан. Благодаря предварително!!! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Re: Проблем с разпределянето на течност за чистачките!!!

Мнение от animall » 13 Дек 2010, 11:59

Ти си голем бе бате :) ако не можеш на това да смогнеш каде си тръгнал. Като дръпнеш лоста към теб пръска на всяко 5то дърпане (по спомен) но задължително трябва да са ти вкллючени фаровете, а интензивното миене пак пръска на фаровете. Решението ти е да изключваш фаровете, пръскаш и пак ги включваш. :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 13 Дек 2010, 12:05

animall написа:Ти си голем бе бате :) ако не можеш на това да смогнеш каде си тръгнал. Като дръпнеш лоста към теб пръска на всяко 5то дърпане (по спомен) но задължително трябва да са ти вкллючени фаровете, а интензивното миене пак пръска на фаровете. Решението ти е да изключваш фаровете, пръскаш и пак ги включваш. :kuku:

Това за смогването беше шега колега 8) Но все пак не ми се струва нормално при всяко дърпане на лоста да пуска и на фаровете, ще преброя дали има нещо такова с броя дърпания.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Дек 2010, 13:36

Има има. При първото пускане с вкл. фарове, пръска и на джама и на фаровете. Пръскаш втори път с вкл. фарове, ама вече пръска само на джама. Пробай. А интензивното си е интензивно, пръска навсякъде, независимо от горното положение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 13 Дек 2010, 14:24

Друг е въпроса ако колегата го дразни и му прави конденз във фаровете, нали :P Я махни бушон номер 2 !! И ни кажи после дали пръска на фаровете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 13 Дек 2010, 15:04

Няма да пръска,нямаа....и аз съм го махнал,ама по други причини :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 13 Дек 2010, 15:14

sadex5 написа:Друг е въпроса ако колегата го дразни и му прави конденз във фаровете, нали :P Я махни бушон номер 2 !! И ни кажи после дали пръска на фаровете.

Да, но така няма да пръска въобще на фаровете нали?! :shock: Дори и когато цъкна бутона с буква "S", който е на чивстаките пак ли няма да пръска на фаровете :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 13 Дек 2010, 15:21

Oще малкия Принц го е казал- Няма пълно щастие.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 13 Дек 2010, 15:25

Предпочитам тогава при интензивно пръскане да пръска и там :yes:

Благодаря Ви много колеги! :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 13 Дек 2010, 18:26

chehut написа:Предпочитам тогава при интензивно пръскане да пръска и там :yes:

Благодаря Ви много колеги! :driving:

Мене ми правеше жесток конденз на фара, затова го изолирах като верига, мисля БМВ го сложиха това заради някаква скандинавска конвенция преди години, и вече всички коли го имат задължително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 13 Дек 2010, 19:05

Много готина екстра по принцип!
Най-вече за мръсни и прашни страни като България.
Моята кола е имала тази екстра,ама я купих със сменена броня,и вече беше без пръскалки.
По тази причина съм махнал бушон 2,че като пръсна за чистачките,и 1л. течност се изливаше в подкалника.
На Ладата обаче си имам чистачки на фаровете,не само пръскалки,и всичко работи перфектно,голям е майтап! :mhihi:
Те руснаците са ги напарвили за тайгата,като караш зад някой Камаз,и те напарви целият в кал,никви пръскалки не ти помагат,чистачки си трябват! :ok:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 13 Дек 2010, 20:35

Колега...не мога да разбера как може да се оплакваш от екстра на колата...
Всяко първо дръпване или натискане на "S" бутона пръска и на фаровете...после след 5 пак.
Аз съм човек дето буквално си играе стечността за чистачки и ми стигат тия 6 л. за около месец, а струва колкото бензина за ден
Все пак колегите казаха...бушона и... :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 14 Дек 2010, 1:31

chehut написа:Здравейте колеги! :)

Сигурно знаеш ама все пак да кажа. Ако имаш интензивно пръскане значи имаш и второ казанче около литър
пълно със специална миеща течност. Като натиснеш S дърпа и от там за да имаш по-добро измиване.
За мене е приятна екстра въпреки, че това е причината да не мога да си сложа дюзи от е60 :banghead: :banghead:

Иначе доколкот знам за миенето на фаровете е задължително когато има ксенон. Обяснението е доста простичко- Ксенонът не нагрява
толкова много "студена светлина" оттам не се нагрява стъклото на фара съответно фарът замръзва и няма видимост.
По нашите географски ширини може би това явление не е толкова фрапантно ама както каза колегата по скандинавските
си е всекидневно приключение.

Аз обаче имам друг проблем.Дразни ме че това казанче събира само 6 литра :confused:
Един тир да застигнеш и после да спираш по често да зареждаш с вода отколкото с нафта :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 14 Дек 2010, 3:17

shumisho написа:Колега...не мога да разбера как може да се оплакваш от екстра на колата...
Всяко първо дръпване или натискане на "S" бутона пръска и на фаровете...после след 5 пак.
Аз съм човек дето буквално си играе стечността за чистачки и ми стигат тия 6 л. за около месец, а струва колкото бензина за ден
Все пак колегите казаха...бушона и... :kuku:

Колега... обаждаш се "неподготвен" :mhihi: Прочети ми поста и ще видиш, че питам длаи е нормално и дали трябва при всяко дърпане на лоста да пръска и на варовете... хайде моля те чети другия път преди да изказваш мнение, защото е смешно от страни :D Аз ако съм се оплаквал от екстрата да не съм си взел кола с такава екстра :D

отново Благодаря на всички колеги със съветите и мненията :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 14 Дек 2010, 10:58

chehut написа:Здравейте колеги! :)

Когато си взех колата не ми беше направило такова впечатление(защото не валеше толкова), че има ПРОБЛЕМ с пускането на течност за чистене на фаровете. ПРОБЛЕМЪТ е следния, когато дръпна лостчето и задържа за да ми пусне течност на предното стъкло, ми пуска и на предното стъкло и на фаровете, а когато натисна бутона който е на лоста за чистачките с буква "S" отново пуска на фаровете и после на стъклото :help: ПОМОГНЕТЕ, защото не искам да ми пръска на фаровете постоянно, ако може да пръска само когато натисна бутона, или така си е фабрично и няма начин, защото иначе отива толкова много течност за чистачки, че само на този консуматив не мога да й смогна! :mhihi:

Прощавай....къде ми е акъла.... :kuku:

Следваща

Назад към E39