Термостат
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Термостат
Интересува ме дали термостатите на М10 и М42 са еднакви. Забелязвам че IS доста бавно ми загрява и искам да ги разменя за проба. И двата са нови но май единия нещто не е наред. 

Ма много ме кефи тази кола!!!

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
нз ама и на моя ис бавно загрява не стига до средата , а си седи на предишната черта и парното хладко,колкото и да карам все си е така,дали съм за смяна и колко струва един термостат 

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Абе Дидо - термостата + антифриза са сменени бре и температурата си стои в средата като загрее
... Не загрява ли, какво стана ?

Live and let Die!
- didore
- младши ентусиаст
-
THUNDER написа:Абе Дидо - термостата + антифриза са сменени бре и температурата си стои в средата като загрее... Не загрява ли, какво стана ?
Да бе знам че е нов то си личи

P.S. Сега със зимните гуми е друга работа. Хванах му цаката на шпера и на полусъединител съм като багер

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
didor написа:Хванах му цаката на шпера и на полусъединител съм като багергазим навсякъде. Още не съм засякъл как харчи в София ма като знам как я карам не ми се отива на бензинистанция. А имам и нова глезотия паля колата от разстояние, само внимавам да не я забравя на скорост, че може и да я паркирам дето не трябва
![]()
Хехе - разчистваш на съседите с/у заплащане значи, а

Live and let Die!
- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
.
ДИДОРЧО ако може едно вьпросче да ти задам ??? Колко ти струваше тази глезотийка и сам ли си я слага.Питам не с цел че ми трябва да я паля от растояние ами ми трябва една друга екстра която само HI-Tech алармите я притежават 

- didore
- младши ентусиаст
-
Re: .
BMW lover написа:ДИДОРЧО ако може едно вьпросче да ти задам ??? Колко ти струваше тази глезотийка и сам ли си я слага.Питам не с цел че ми трябва да я паля от растояние ами ми трябва една друга екстра която само HI-Tech алармите я притежават
Сложиха ми аларма и това се оказа като екстра там.

- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
малко оф , ама гледам за аларми си приказвате-та колкото повече екстри има една аларма толкова повече главоболия ше имаш след време,вчера колата как си палеше и спре да пали и докато намера коя жица са прекаснали алармаджиите ми се еба мамата 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Ми винаги на която и да е кола(западна) термостата трябва да е до/над средата.Значи и с форда беше така неможе парното да топли гори 11/12 на сто градско като го сменихме 9/10 само.
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
.
Като цяло ми трябва аларма с цел "поне малко сигурност"
.Но това кьдето е онази приказка че и в хола да си я дьржиш,пак ще намерят начин да ти я откраднат , си е живата истина , но това е много дьлга тема на разговор.На мен ми трябва подобна аларма(Hi-Tech) , защото тя трябва да притежава екстрата за вдигане и сваляне на прозорците,но не до долу,ами като на Е36(coupe) или като всички Е31(8 серия)."Зора" ми е при всяко едно отваряне на вратата - сваля прозореца 1см, и сьответно при затварянето на вратата вдига прозореца
Надявам се да сте ме разбрали какво искам да кажа и най-вече ДИДО 

ако сменяте термостат си купувайте 80градуса
Аз моя го смених и сложих 87 градуса. Питах в магазина каква е разлика между двата а те ми казаха- зимата е по добре да отвара на 87 и след като го сложих и стрелката ми седи след средата и това ме дразни сега ама карай, а ако е 80 градуса стрелката ще си седи на средата

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Zik написа:ако сменяте термостат си купувайте 80градусаАз моя го смених и сложих 87 градуса. Питах в магазина каква е разлика между двата а те ми казаха- зимата е по добре да отвара на 87 и след като го сложих и стрелката ми седи след средата и това ме дразни сега ама карай, а ако е 80 градуса стрелката ще си седи на средата
87 е високо дори за нашите зими (те вече са едни зими). За М10 има на 80 и на 83, предполагам за М42 няма да е по-различно, вземете си най-студения - аз така направих за 316-ката и останах много доволен - стрелката седеше винаги преди средата, след "екшън" стигаше малко след средата, но бързо се връщаше.
ПС - БМВlover, трябва ти машинка като на купетата на Е36 (само трябва да й намериш място), не ти трябва аларма за тази цел _самото повдигане при затваряне и сваляне при отваряне го прави машинката (нали правилно съм разбрал целта ти). само имай предвид, че при е36 купе създават често главоболия тия машинки (имам една дузина приятели с оплаквания), та втора употреба не знам дали има смисъл, а нови са скъпи. Но поне инсталацията ще е само с БМВ-партс.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
преди седмица смених моя колата загряваше много бавно и при спускане температурата падаше почти до синята зона купих валер като цената се движи от 30 до 50 лева отваря на 92 градуса сега температурата след 5 минути е на 12часа
и след яка ръчка леко подминава средата и не мърда

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2