Може ли да се чистят разпръсквачите на дюза с водна шкурка..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Може ли да се чистят разпръсквачите на дюза с водна шкурка..
Не не колега тя 190 си ги лепи без проблем.
Значи колата ми придърпва малко на 1300-1400 оборота.Само там.
Ама е съвсем слабо.И то ако си под наклон нагоре.
П.С.Значи днеска сутринта като я запалих поичзаках 5 минути да поработи на място итръгнах.Обаче на един два пъти направи следното.
При спиране обортите паднаха съвсееемм леко,почти неусетно под нормалните,като пуснах спирачката всичко си дойде на място веднага.
Струва ми се че всичко идва от скапания тампон.Явно двигателя не стои на нормалното си място при спиране и започва да прави магарий.
четох из форума,че при кофти тампони се влияе работата на плочката на помпата.От вибрацийте които не са в нормите.Незнам дали е вярно!?
Също така прочетох и няколко теми където пише,че вибрацийте може да са от маховика,демперната шайба,тампони или управлението на ГНП-то.
Така,ако е управлението на ГНП-то не трябва ли постоянно да тресе?
Аз съм сменил демперната шайба преди година и половина,има-няма 30000км.Едва ли се е разбила!?
Значи колата ми придърпва малко на 1300-1400 оборота.Само там.

П.С.Значи днеска сутринта като я запалих поичзаках 5 минути да поработи на място итръгнах.Обаче на един два пъти направи следното.
При спиране обортите паднаха съвсееемм леко,почти неусетно под нормалните,като пуснах спирачката всичко си дойде на място веднага.
Струва ми се че всичко идва от скапания тампон.Явно двигателя не стои на нормалното си място при спиране и започва да прави магарий.
четох из форума,че при кофти тампони се влияе работата на плочката на помпата.От вибрацийте които не са в нормите.Незнам дали е вярно!?

Също така прочетох и няколко теми където пише,че вибрацийте може да са от маховика,демперната шайба,тампони или управлението на ГНП-то.
Така,ако е управлението на ГНП-то не трябва ли постоянно да тресе?
Аз съм сменил демперната шайба преди година и половина,има-няма 30000км.Едва ли се е разбила!?

Последна промяна Nasko_325TD на 13 Дек 2010, 10:14, променена общо 1 път
Като за начало вземи смени нафтата. Аз като заредя на Лукоил и в студено време, под нулата, колата пали раз, но оборотите подскачат 3 пъти м/у 800 и 1000 докато застане на към 900. С друга нафта пали и стрелката залепва на 900 без колебание.Nasko_325TD написа:...Значи колата ми придърпва малко на 1300-1400 оборота.Само там.
четох из форума,че при кофти тампони се влияе работата на плочката на помпата.От вибрацийте които е са в нормите.Незнам дали е вярно!?
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Колега, не съм специалист(от скоро карам дизел), но да те запитам как ти е управленитео на ГНП-то?
Преди време, когато взех колата(внос от Италия - не беше карана доста време) имах подобни проблеми. Притрисаше от време на време(когато си поиска), това съвсем моментно падане на оборотите, което спомена при пускане на газта и ми течеше помпата(колата не и липсваше мощност!). Та занесох я на майстор и той ми смени гарнитурките на ГНП-то. Тогава ми каза следното: "колата ти явно не е карана дълго време(позна) защото ГНП-то и управлението ти са доста замърсени. Това може да се получи и от калпава нафта и каране на къси разстояния.". Каза че ги е изчистил и регулирал(180лв всичко). Колата беше 6+ като я взех. Палеше си топла, студена бързо. Никакво тресене, никакво падане на оборотите! Каза ми и да слагам двутактово масло за смазване на помпата.
Та да не е и при теб подобно положението
П.С. Сега обаче пак се появи това моменто падане/единично претрисане на оборотите, когато пускам газта между смяната на скоростите. И то само ако сменям на 2000 - 2200 оборота. Ако задържа и сменя на малко повече го няма този проблем. Явно има повече време да си подаде нужното гориво, за да не се получава това падане.
Тези дни ще ходя на сервиз и после ще споделям.
Преди време, когато взех колата(внос от Италия - не беше карана доста време) имах подобни проблеми. Притрисаше от време на време(когато си поиска), това съвсем моментно падане на оборотите, което спомена при пускане на газта и ми течеше помпата(колата не и липсваше мощност!). Та занесох я на майстор и той ми смени гарнитурките на ГНП-то. Тогава ми каза следното: "колата ти явно не е карана дълго време(позна) защото ГНП-то и управлението ти са доста замърсени. Това може да се получи и от калпава нафта и каране на къси разстояния.". Каза че ги е изчистил и регулирал(180лв всичко). Колата беше 6+ като я взех. Палеше си топла, студена бързо. Никакво тресене, никакво падане на оборотите! Каза ми и да слагам двутактово масло за смазване на помпата.
Та да не е и при теб подобно положението

П.С. Сега обаче пак се появи това моменто падане/единично претрисане на оборотите, когато пускам газта между смяната на скоростите. И то само ако сменям на 2000 - 2200 оборота. Ако задържа и сменя на малко повече го няма този проблем. Явно има повече време да си подаде нужното гориво, за да не се получава това падане.

Still Speedin
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами значи аз сипвам само нафта от лукойл.Ще започна да сипвам от ОМВ от алпин дизела.Проблеми нямам.Само да е хубава!?
Колега ще чакам да споделиш какво е било-интересно ми е.
Междо другото намерих един спукан вакуум мъркуч.
http://www15.zippyshare.com/v/51137602/file.html
Той влиза ето тук,в синята джаджа.
http://www15.zippyshare.com/v/35654210/file.html

Колега ще чакам да споделиш какво е било-интересно ми е.
Междо другото намерих един спукан вакуум мъркуч.

Това маркучле трябва да е за AGR клапана. То tds има вакуум на сервото и на AGR-а.Nasko_325TD написа:...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
За съжаление си прави същите номера отново.
Май днес ще я карам на диагностика.
Ама да видим как ще стане като докато я закарам тя ще загрее.
Бахти филмите.

Май днес ще я карам на диагностика.
Ама да видим как ще стане като докато я закарам тя ще загрее.

Бахти филмите.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Тва за придърпването,моя тдс го правеше като подам газ и все едно няма нафта дръпне 1-2пъти и се оправи,махнах тръбата от егр-то и от тогава този проблем го нямам.
За дюзите има един в лозен който ми ги проверява на мен за всички проверката струваше 20лв ,каза че за сменяне на разпръсквача е 40лв на дюза.
Ако гнп-то има проблем,няма да е само когато си на наклон,на изкачване или тн ще е постоянно,все едно да имаш спукана гума ама само от време на време да е спукана....
За дюзите има един в лозен който ми ги проверява на мен за всички проверката струваше 20лв ,каза че за сменяне на разпръсквача е 40лв на дюза.
Ако гнп-то има проблем,няма да е само когато си на наклон,на изкачване или тн ще е постоянно,все едно да имаш спукана гума ама само от време на време да е спукана....
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами и аз мисля,че ако е от управлението,щеше и топла и студена да го прави,ама знае ли човек!? 

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Ако се нуждае от почистване или настройка (ел.управлението) е възможно да се лигави от време на време. Поне така ми каза майстора.
Естествено при теб ,може да е нещо съвсем друго.
Естествено при теб ,може да е нещо съвсем друго.
Still Speedin
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами ще видим какво ще е.
Вторника ще я карам на диагностика.
Вторника ще я карам на диагностика.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Карах на диагностика,но казаха че всичко е наред.Даже не са я закачали.
Майсора я чул как работи и каза,че е добре.
Ама придърпва на около 1300-1400 оборота.И тресе като е студена.
Смеих и тампона на мотора,ама не е от него.
Къде е тоя "майстор"? Да му закарам и моята кола да я чуе.Nasko_325TD написа:Карах на диагностика,но казаха че всичко е наред.Даже не са я закачали.
Майсора я чул как работи и каза,че е добре...
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Nasko_325TD написа:Карах на диагностика,но казаха че всичко е наред.Даже не са я закачали.
Защо не вземеш една умна дюза "на заем" от някъде и да видиш как ще работи колата ти.Аз съм на мнение,че може би ще се оправи,а ако имаш и възможност да вземеш дюза пробвай,ще изгубиш 20мин....
п.п. прочети има стотици теми за умната дюза в е34 подраздела и във всички с дефектирала дюза ги има тия притрисания и тн.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
arr0gance написа:Nasko_325TD написа:Карах на диагностика,но казаха че всичко е наред.Даже не са я закачали.
Защо не вземеш една умна дюза "на заем" от някъде и да видиш как ще работи колата ти.Аз съм на мнение,че може би ще се оправи,а ако имаш и възможност да вземеш дюза пробвай,ще изгубиш 20мин....
п.п. прочети има стотици теми за умната дюза в е34 подраздела и във всички с дефектирала дюза ги има тия притрисания и тн.
Чисто нова е колега,от магазина 400лв.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Къде е тоя "майстор"? Да му закарам и моята кола да я чуе.Nasko_325TD написа:Карах на диагностика,но казаха че всичко е наред.Даже не са я закачали.
Майсора я чул как работи и каза,че е добре...
Ами Дизел сервиз под надлез родопи в Пловдив.Радко е майстора им.
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4