М10 с газ -> парното маждука
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
М10 с газ -> парното маждука
Здравейте, искам да ви попитам относо връзването на изпрител на БМВ 316 с мотор М10 и карбуратор 2БЕ. В момента изпарителя е вързан паралелено на парното. Изходите от тройниците към него са един размер по-малки от тези за парното.
Проблема е че при ниски обороти парното почти го няма и другото е, че като цяло парното е доста слабо
Питането е: дали този изпарител може да се върже на друго място за да не влиае на парното.
пп Четох, че може да се върже към подгрева на колекторите, но там дебита бил слаб.
Ако можете дайте съвети, че навън вече стана доста студено
Благодаря предварително.
Проблема е че при ниски обороти парното почти го няма и другото е, че като цяло парното е доста слабо

Питането е: дали този изпарител може да се върже на друго място за да не влиае на парното.
пп Четох, че може да се върже към подгрева на колекторите, но там дебита бил слаб.
Ако можете дайте съвети, че навън вече стана доста студено

Благодаря предварително.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Re: М10 с газ -> парното маждука
ако ти е задръстен радиатора на парното с гадости където и да го вържеш изпарителя пак няма да имаш топло.
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега радиатора не е задръстен, сменен е миналата година с нов (Нисенс) ~ 150лв беше.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Възможно ли е изпарителя да пуска газ в охладителната система и от образуваните от газчицата "тапи" парното да не духа топло?
Никой не мое ма връне на селу!
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
а дали случайно няма въздух в системата или недостиг на антифриз за тва да не ти духа парното?
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
За въздух мисля че няма, защото не е правено нищо по охладителнта система последната година. За тезности си има нормално. Като цяло въпроса е: дали има друга възможност за връзване на изпарителя и ако да, то какви ще бъдат + и - от това.
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
cgm написа:За въздух мисля че няма, защото не е правено нищо по охладителнта система последната година. За тезности си има нормално. Като цяло въпроса е: дали има друга възможност за връзване на изпарителя и ако да, то какви ще бъдат + и - от това.
е то това не е ли промяна на охладителната уредба?
и моя изпарител е вързан там.парното е по-слабо от преди/по-бавно загрява/,но по-малко чакам преди да превключа на газ.Щото изпаритела се загрява сравнително бързо.
ако искаш парното ти да затопля бързо/както надявам се ти е било преди монтажа на изпаритела/,вържи изпаритела последователно на колектора.
Като първо се топли изпаритела ,после колектора.
И при мен парното не работеше, изпаритела замръзваше,двигатела грееше при по-голям зор...
Обезвъздушавах,разкарвах клапанчетата на капачката на радиатора,но докато не сложих кранче да обезвъздушавам горния маркуч на парното/изхода/ - не се оправи.
Сега нямам проблеми - веднъж обезвъздушена системата си работи.вече не я обезвъздушавам.
Трябва да си сигурен,че изпаритела не пуска газ в системата/аз затова сложих кранчето/.
Моля без коментари на побългаряването ми.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Стаевски
Колеги, на мен ми гръмна дебитомера от гаста, а и падна крайното гърне. Парното отдавна съм го прежалил, щото и без това уплътненията ми са зле и си духа отвред вътре в колата, ама напоследък взе и масло да гори, дюзите отдавна са запушени, тва малко проблем се явява за палене през зимния сезон, ама с повече въртене и як акумулатор става, мощността от колелата отиде в педалите - преди малко натисках, много вървеше, сега много натискам - малко върви, редовно съм с мускулна треска на десния бедър, ама пък друго си е 100 км. 10 ле. да ги минеш, все пак КРИЗА е!
На фона, обаче, на евтиния пробег, мисля че подобни проблеми са несъществени и незначителни, защото няма такъв кеф да караш БМВ, всички гаджета да си въртят главите след теб (особено след като съм без задно гърне!) и евтинийка километъра градско софеа.
На фона, обаче, на евтиния пробег, мисля че подобни проблеми са несъществени и незначителни, защото няма такъв кеф да караш БМВ, всички гаджета да си въртят главите след теб (особено след като съм без задно гърне!) и евтинийка километъра градско софеа.

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Има един клапан на парното може той нещо да не отваря, при мен се случи преди няколко дни, или имаше въздух в системата. Пипни в моторния отсек двата маркуча към парното, ако единят е студен, а другия топъл най-вероятно е от него. При моя има и нещо като бушон на кабела който е вързан за този клапан. Някой от по запознатите с ел. инсталацията да сподели, само от копчето топло-студено ли се активира, че не помня къде отиваше синята жичка.
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега не е от клапана, той си работи нормално. При ниски обороти го нема парното, карам ли с около 2К нема проблем (подухва помалко топло).
Иначе относно управлението на клапана: ако нема захранване (няма 12V) то той си е в отворено положение - пропуска. Ако врътката се завърти в крайно ляво положение (в синия сектор) то тогава му се подава 12V и затваря.
Няма ли някой, който си е вързал изпарителя към отоплението на колекторите да каже какъв е резултата?
Иначе относно управлението на клапана: ако нема захранване (няма 12V) то той си е в отворено положение - пропуска. Ако врътката се завърти в крайно ляво положение (в синия сектор) то тогава му се подава 12V и затваря.
Няма ли някой, който си е вързал изпарителя към отоплението на колекторите да каже какъв е резултата?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Моя изпарител е вързан на отоплението на колектора,само че на Е36. Там отоплението е паралелно на парното,предполагам че и при теб е така. На газ не ти трябва отопление,аз съм го махнал и ползвам неговите щуцери на главата и блока. Според мен не ти е обезвъздушена добре,иначе не би трябвало да усетиш голяма разлика в парното.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
11 мнения
• Страница 1 от 1