Съвет за покупка на тампони

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Re: Съвет за покупка на тампони

Мнение от bace_martu » 11 Дек 2010, 22:12

Optimal, Birth, trucktec - това е адския боклук. Евро 07 - нямат тампони на MOOG(не че и те са някакво уникално качество де)
Ако можеш да си позволиш взимай от Ауто1 на Мария Луиза Lemforder или евентуално SWAG(не е никак зле аз карам с такива и съм много доволен), но задължителното горните ги смени с такива от Е32 - 750ка. :yes:
Успех !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 12 Дек 2010, 0:04

manos написа:Въпроса е, че както ви казах идната пролет смятам да сменя и четирите предни носача, плюс евентуално ако има някоя друга щанга, както и отделни елементи от задното окачване, които са за смяна. Поради тази причина не искам сега да си купувам хубави и съответно скъпи тампони, тъй като когато сменя носачите с качествени такива въпросните тампони нито ще са нови, нито ще са за смяна, и сметката ще излезе малко крива.

Същевременно не искам и да взема някакви пълни боклуци, които да ме издържат няколко седмици - затова се обръщам към Вас за препоръка на евтина (и същевременно не съвсем евтина) марка/производител.

Останах с впечатление, че марката OPTIMAL е с много ниско качество, каквато е и цената и.

В сайта на Евро07 видях, че се предлагат MOOG и TRUCKTEC, които уж били що-годе читави и отново са на приемлива цена.

Някакви отзиви за тях?

Еми като ще ги сменяш пролетта вземай от еврото боклуци и готово, на пролет кото е останало читаво останало и толкоз.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Дек 2010, 12:48

Bavariqtamniska написа:
manos написа:Въпроса е, че както ви казах идната пролет смятам да сменя и четирите предни носача, плюс евентуално ако има някоя друга щанга, както и отделни елементи от задното окачване, които са за смяна. Поради тази причина не искам сега да си купувам хубави и съответно скъпи тампони, тъй като когато сменя носачите с качествени такива въпросните тампони нито ще са нови, нито ще са за смяна, и сметката ще излезе малко крива.

Същевременно не искам и да взема някакви пълни боклуци, които да ме издържат няколко седмици - затова се обръщам към Вас за препоръка на евтина (и същевременно не съвсем евтина) марка/производител.

Останах с впечатление, че марката OPTIMAL е с много ниско качество, каквато е и цената и.

В сайта на Евро07 видях, че се предлагат MOOG и TRUCKTEC, които уж били що-годе читави и отново са на приемлива цена.

Някакви отзиви за тях?

Еми като ще ги сменяш пролетта вземай от еврото боклуци и готово, на пролет кото е останало читаво останало и толкоз.

При това положение съм съгласен с колегата, все ще изкарат една зима дори и най-големите доклуци :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 12 Дек 2010, 15:00

И да не изкарат какво по-весело от това в люта зима да се ровиш под колата пълна с кал и сняг отдолу,истинска емоция. :mrgreen:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М20В25

Мнение от manos » 12 Дек 2010, 16:35

Ами дано да не се наложи :mhihi:

По-късно днес ще имам въпросните тампони - някакви евтини ще са, и се надявам утре или други ден да са сменени, за да мога да мина на стенд и да дам отзиви ;)

Потребител
Аватар

Мнение от porsche_design » 12 Дек 2010, 19:10

Колега относно само за тампоните незнам,но един бордюр ме удари и смачках носачите.При ремонта си сложих напражо цели носачи MEYLE и съм много доволен от колицата...Lemforder ми дойдоха малко скъпи,а кажи речи са на едно качество.Според мен няма да сбъркаш с MEYLE-то....

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 12 Дек 2010, 22:30

Аз все още не мога да хвана логиката на начинанието... !?!

Не е ли по-логично просто да си изчакаш до пролетта, когато и без друго ще сменяш наред и тогава да си ги смениш с хубави?!?

Защо трябва да правиш една работа два пъти?!?

И каква е тази пребързаност по Коледа?
Още два-три месеца какво ще им стане на старите тампони?

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Дек 2010, 22:39

ddddk написа:...

Дамяне, и на мен не ми го побира акъла като се сетя че само за труд ще му вземат два пъти колкото стуват скъпите тампони за тия работи... ама така си е решил, нека действа ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М20В25

Мнение от manos » 13 Дек 2010, 10:56

За работа нищо няма да платя, а тампоните ми дойдоха почти без пари.

Няма начин да не ги сменя, тъй като са в много окаяно състояние, колата на моменти е почти неуправляема (става въпрос за движение с по-висока скорост), а и трябва вече да сменям гумите, че падна снега, а няма как да мина стенд така.

Пак казвам, това е временен вариант, който ми излиза почти без пари, но определено е наложителен :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 18 Дек 2010, 9:46

На мен тампоните на задния мост са ми заминали ама ще чакам да се стопли :bchug:
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

Предишна

Назад към E34