Може ли да се чистят разпръсквачите на дюза с водна шкурка..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Може ли да се чистят разпръсквачите на дюза с водна шкурка..
bum_bum написа:Имах един Форд на който пикаеше дюза и майстора каза,че и подложил неква шайба. Не знам какви стендове е ползвал и какво е правил ама колата си стана добре.
Смяна на разпръсквачи мисля беше около 200лв на парче с труда,самите разпръсквачи са някъде 100-тина лв на брой.
Аз четох,че били около 40-50лв нови разпръсквачи за брой.
То ако е толкова пара с труда и всичко,по-добре да си купиш едни чисто нови дюзи-203лв в дару кар
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
Свали тампона и огледай. От моята кола се чуваше едно потропване желязо в желязо. Оказа се, че е спукана лапата на магарето. С една заварка всичко се оправи.Nasko_325TD написа:...Значи ако беше тампон на мотора щеше да тресе и загряла и студена нали?Или се заблуждавам!?![]()
Все пак се чува еднто тракане от самия тампон когато клатя мотора наляво и надясно...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами ще започна от тампона,че е по ефтин.После ще видим какво ще се окаже.
Ще пиша какъв е резултата.

Един тампон за двигателя струва 60лвNasko_325TD написа:Ами ще започна от тампона,че е по ефтин.После ще видим какво ще се окаже.![]()

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
От колегата Лавитиан от форума ги взимам частите. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Обикновено претриса по-силно като я гасиш,когато вече са заминали тампоните на мотора.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами при гасенето тресе да.
Обаче днеска като я палих сутринта забелязах,че прави нещо от рода на :
тррррр...тък.....трррррррррррр и след малко пак така.
Все ендо изгасва някой цилиндър,и се пали пак.
Настъпих я до 2000 оборота след като поработи около 1 минута ,естествено работата на мотора пак е кофти,обаче не пуши въобще.
Оборотите на двигателя не се мърдат въобще при появата на това така да се каже "забиване".
Сложих малко двигателно масло в резервоара около 50мл на 8 литра.Да видим утре сутринта как е.После ще ида да я изкарам на магистралата да я покарам на 3000 оборота,па дано изчисти каквито боклуци има,ако е въобще от това.Че я карам само от работа до нас а то е 10 минути сутрин и 10 минути вечер.Това и е карането.
Чудя се дали е тампона,понеже защо при студен мотор ще тресе повече,а при топъл няма да я има тази вибрация или ако я има е съвсееммм салбо-едва не се забелязва.

Обаче тракането от страната на въпросния тампон си остава и при студен двигател и при топъл когато го разклатя на ръка в посока към калниците.Трака ми десния тампон ако гледаме отвътре.
Обаче днеска като я палих сутринта забелязах,че прави нещо от рода на :
тррррр...тък.....трррррррррррр и след малко пак така.
Все ендо изгасва някой цилиндър,и се пали пак.
Настъпих я до 2000 оборота след като поработи около 1 минута ,естествено работата на мотора пак е кофти,обаче не пуши въобще.
Оборотите на двигателя не се мърдат въобще при появата на това така да се каже "забиване".
Сложих малко двигателно масло в резервоара около 50мл на 8 литра.Да видим утре сутринта как е.После ще ида да я изкарам на магистралата да я покарам на 3000 оборота,па дано изчисти каквито боклуци има,ако е въобще от това.Че я карам само от работа до нас а то е 10 минути сутрин и 10 минути вечер.Това и е карането.

Чудя се дали е тампона,понеже защо при студен мотор ще тресе повече,а при топъл няма да я има тази вибрация или ако я има е съвсееммм салбо-едва не се забелязва.

Обаче тракането от страната на въпросния тампон си остава и при студен двигател и при топъл когато го разклатя на ръка в посока към калниците.Трака ми десния тампон ако гледаме отвътре.

Колега,аз на моята сипвам двутактово масло по един литър на резервоар,три пъти в годината,т.е. на около 20000км.Не те съветвам да сипваш добавки,че не се отразяват добре на пистите на електрониката на помпата.Не те съветвам и да чистиш разпръсквачите с шкурка,че процеса е необратим.Реглажа на дюза е около 10-15лв.,а разпръсквач между 50-70.лв.Сипи масло и ще чуеш как мотора по-меко работи.Успех 

BMW FOREVER
Иво, Мерца пали и гаси като трактор да го еба. Бензинова кола, грам масълце няма по тампоните на мотора. Никакви вибрации иначе докато работи. Имал ли си случай на преебани тампони без да са омаслили?bum_bum написа:Обикновено претриса по-силно като я гасиш,когато вече са заминали тампоните на мотора.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Наско със сигорност имаш "пикаеща" или не добре регулирана дюза,щом при първоначално палене двигателят ти работи неравномерно особено в студовете.
Демонтирай си целите дюзи и ги занеси поне да ги регулират за да отварят на необходимото налягане.Нямаш си и на идея,после как мазно ще ти работи двигателя.
Демонтирай си целите дюзи и ги занеси поне да ги регулират за да отварят на необходимото налягане.Нямаш си и на идея,после как мазно ще ти работи двигателя.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами значи понеже имам и тропащ тампон който възнамерявам да изхвърля след това ще е тази интервенция с дюзите.От кофти тампони може ли да се влияе работата на двигателя?
Кажете в Пловдив свястен сервиз.
Аз се сещам за един под надлез родопи,ще ги попитам за цените,ама искам и от 2-ро място инфо,за да сравня да не ме товарят с цена.
А ако има запушена(пикаеща дюза)ще развива ли максималата скорост за мотора по-каталог-190км?
Кажете в Пловдив свястен сервиз.
Аз се сещам за един под надлез родопи,ще ги попитам за цените,ама искам и от 2-ро място инфо,за да сравня да не ме товарят с цена.

А ако има запушена(пикаеща дюза)ще развива ли максималата скорост за мотора по-каталог-190км?

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
От проблемни тампони,работата на мотора няма как да се влиае,проблема е с вибрациите в купето и създаващия се дискомфорт от пътуването.
Ако иамш пикаещи дюзи е ясно,че двигателят няма да функционира,както по-добава.При теб май са в първоначална фаза,щом ти претриса мотора само,когато е студен.След като имаш проблемен тампон,сменяй и после се захвани с проверка на дюзите.
Ако иамш пикаещи дюзи е ясно,че двигателят няма да функционира,както по-добава.При теб май са в първоначална фаза,щом ти претриса мотора само,когато е студен.След като имаш проблемен тампон,сменяй и после се захвани с проверка на дюзите.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ок,благодаря ви колеги.Така и смятам да направя.
А масло да слагам ли на нафтата или не?
Питам,защото едни викат слагай-други не,а трети добавки,4-ти пък не добавки и сега съм в шах и мат!?
А масло да слагам ли на нафтата или не?
Питам,защото едни викат слагай-други не,а трети добавки,4-ти пък не добавки и сега съм в шах и мат!?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
liloff написа:Иво, Мерца пали и гаси като трактор да го еба. Бензинова кола, грам масълце няма по тампоните на мотора. Никакви вибрации иначе докато работи. Имал ли си случай на преебани тампони без да са омаслили?bum_bum написа:Обикновено претриса по-силно като я гасиш,когато вече са заминали тампоните на мотора.
Мисля,че като вземат да си заминават в много начален етап и тогава тресе като я гасиш. ТДС-ката ми и тя е така и тия дни мисля да ги сменя като имам време и ще споделя дали има промяна.
Наско,да не ти замръзва нафтата? Слагаш ли добавки. Ако желира може да се появяват такива симптоми. Аз предната тдс-ка съм я карал с много добавки и не мисля, че имат лош ефект върху помпата,по-скоро обратното. Когато в Дару и Супер Дизел ми казаха,че помпата ми е за ремонт се оправи само с добавки.
Ми тя тресе като гасиш и от демпферен маховик заминал.
И Наско ако сега не стигаш 190км/ч дай да се дръпнем с мойта 318ТДС и тогава май ще пускаш тема как да си сложа кулер на ТД-о.
Майтап да става ама вземи и смени тампоните па ако ще и втора употреба ( аз си бях взимал за 10лв , ама като нови бяха ) и 25 минути работа с цигара в уста па после му мисли. И сутрин ся като е студено не знам на кой му работи мотора като мъркащо котенце преди заспиване
та е естествено малко по-твърда работа да има и някакви по-големи вибрации та малко е субективно това обяснение затова отмятай едно по едно и то с по-евтиното като вариант па после си давай дюзите. и там под надлеза дизел сервиза ако питаш , добри са ама началото на годината ми поискаха 450лв да ми сменят гарнитурите на ГНП та оттогава си я правя сам и съм доволен. Успех.

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4