Съвет за покупка на тампони
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Съвет за покупка на тампони
Привет колеги!
Предстои ми смяна на тампоните на носачите на предното окачване (общо 4 броя), и се чудя от къде да си ги взема. Колата е Е34, М20Б20, 90 г.
Събрах различни мнения и най-общото е да търся най-евтиното, тъй като всичко предлагано било със сходно качество и затова не било обоснована покупката на по-скъпи части.
Освен това имам различни мнения за основните дистрибуторски вериги за авточасти като Косер, Евро07, Ауто1 и т.н.
Молбата ми е ако можете да ми препоръчате марка (производител) на прилични тампони, както и дистрибуторска верига (или самостоятелен магазин) в Пловдив, от където да си закупя въпросните части.
Благодаря предварително
Предстои ми смяна на тампоните на носачите на предното окачване (общо 4 броя), и се чудя от къде да си ги взема. Колата е Е34, М20Б20, 90 г.
Събрах различни мнения и най-общото е да търся най-евтиното, тъй като всичко предлагано било със сходно качество и затова не било обоснована покупката на по-скъпи части.
Освен това имам различни мнения за основните дистрибуторски вериги за авточасти като Косер, Евро07, Ауто1 и т.н.
Молбата ми е ако можете да ми препоръчате марка (производител) на прилични тампони, както и дистрибуторска верига (или самостоятелен магазин) в Пловдив, от където да си закупя въпросните части.
Благодаря предварително

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Съвет за покупка на тампони
Здравей колега,
Би ли споделил кой невероятен гений ти каза това:
Поздрави,
Д
Би ли споделил кой невероятен гений ти каза това:
manos написа: ... Събрах различни мнения и най-общото е да търся най-евтиното, тъй като всичко предлагано било със сходно качество и затова не било обоснована покупката на по-скъпи части...

Поздрави,
Д

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
viewtopic.php?f=63&t=159594 Това ще реши всичките ти проблеми! 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ми като си събрал мнения че частите са абсолютно еднакви и само цените йм са различни, бягай при евраците, ама си вземи от всичко по 3-4 комплекта, та да не се разхождаш през 2 седмици до тях и може да се разбереш с сервиза дето ще ти ги сменят, да ти дадът още от първото ходене 20% отстъпка от труда за тва че ще си редовен клиент

jogr написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=159594 Това ще реши всичките ти проблеми! :)

ddddk написа:Здравей колега,
Би ли споделил кой невероятен гений ти каза това:manos написа: ... Събрах различни мнения и най-общото е да търся най-евтиното, тъй като всичко предлагано било със сходно качество и затова не било обоснована покупката на по-скъпи части...
![]()
Поздрави,
Д
Ами честно казано доста хора, но все такива, за които цената е от значение - както и за мен де

Става въпрос за широкодостъпните части - иначе знам, че хубавите са Лемфьордер примерно, но са по-скъпи, а хората, с които разговарях на тази тема, не са запознати с тези марки.
Мисълта ми е, че въпросните части трябва да изкарат конкретно зимата, тъй като се предвижда почти пълна подмяна на предницата напролет, така че

@VesoPesa - точно затова питам към кой магазин да се насоча, а мнението ти малко ме раздвоява

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Колегата Йорг ти е пуснал един линк, взимаш от там, на цената на най-евтиното в евраците, само дето е оригинален лемфйордер
От което следва че тея неща които ще смениш, е много вероятно докато я имаш тази кола да не ги смениш отново, за разлика от всички други които ще вземеш от Косер или Евро07, уж евтино, само дето като ги смениш 3 пъти за 4 месеца ще се видиш в приказка
Свидетел съм как нормален(не маслен) тампон на мотора за м50б20 Бирт от евраците си замина за 3 седмици, ти си прави сметката

От което следва че тея неща които ще смениш, е много вероятно докато я имаш тази кола да не ги смениш отново, за разлика от всички други които ще вземеш от Косер или Евро07, уж евтино, само дето като ги смениш 3 пъти за 4 месеца ще се видиш в приказка

Свидетел съм как нормален(не маслен) тампон на мотора за м50б20 Бирт от евраците си замина за 3 седмици, ти си прави сметката

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
ко се палите
В най-евтиното е истината
Като се сложат пищовите на гол томбак тъй става...

В най-евтиното е истината

Като се сложат пищовите на гол томбак тъй става...

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
По тази логика то само обслужването годишното на колата ще струва колкото нея самата ако човек си копува само нови и оригинални части, за пример моята струва 2000 лева няма как някой да ме убеди че трябва да дам 1000 лева за 4 амортисьора или 200 лева за тампони 

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
самата цена на подръжката на един автомобил зависи с какви части и кой ти я ремонтира,аз си я ремонтирам сам затова не мога да се оплача че подръжката ми била скъпа а и знам какво се прави и как се прави по колата,един пример миналото лято си сменях средната щанга с комшията отиваме да взимаме(той има омега 2.4 )и взимаме за двете коли,неговата е 110лв мойта е 90лв,е къде е разликата тогава,в сервизите щото все пак имаш самолетна перка на емблемата.....така че колега тея тампони ше ги смениш веднъж най_много два пъти като не искаш да са скъпи вземи компромиса гледай средата в ценовата листа
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
golov_bg написа:самата цена на подръжката на един автомобил зависи с какви части и кой ти я ремонтира,аз си я ремонтирам сам затова не мога да се оплача че подръжката ми била скъпа а и знам какво се прави и как се прави по колата,един пример миналото лято си сменях средната щанга с комшията отиваме да взимаме(той има омега 2.4 )и взимаме за двете коли,неговата е 110лв мойта е 90лв,е къде е разликата тогава,в сервизите щото все пак имаш самолетна перка на емблемата.....така че колега тея тампони ше ги смениш веднъж най_много два пъти като не искаш да са скъпи вземи компромиса гледай средата в ценовата листа
Е то как да си даде човек колата на сервиз те са пълни с бавноразвиващи хора които на всичкото отгоре си вярват че са спецове аз имам безброй ужасни истории и разправии в сервизи.Само сам, единственото което ми правят други хора е реглаж на предницата (задницата) и баланс на гумите.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Bavariqtamniska написа:По тази логика то само обслужването годишното на колата ще струва колкото нея самата ако човек си копува само нови и оригинални части, за пример моята струва 2000 лева няма как някой да ме убеди че трябва да дам 1000 лева за 4 амортисьора или 200 лева за тампони
Колега да добавя че преди три години дадох 200 лв. за тампони и още неса мръднали. Сам реши дали си заслужава.

Въпроса е, че както ви казах идната пролет смятам да сменя и четирите предни носача, плюс евентуално ако има някоя друга щанга, както и отделни елементи от задното окачване, които са за смяна. Поради тази причина не искам сега да си купувам хубави и съответно скъпи тампони, тъй като когато сменя носачите с качествени такива въпросните тампони нито ще са нови, нито ще са за смяна, и сметката ще излезе малко крива.
Същевременно не искам и да взема някакви пълни боклуци, които да ме издържат няколко седмици - затова се обръщам към Вас за препоръка на евтина (и същевременно не съвсем евтина) марка/производител.
Останах с впечатление, че марката OPTIMAL е с много ниско качество, каквато е и цената и.
В сайта на Евро07 видях, че се предлагат MOOG и TRUCKTEC, които уж били що-годе читави и отново са на приемлива цена.
Някакви отзиви за тях?
Същевременно не искам и да взема някакви пълни боклуци, които да ме издържат няколко седмици - затова се обръщам към Вас за препоръка на евтина (и същевременно не съвсем евтина) марка/производител.
Останах с впечатление, че марката OPTIMAL е с много ниско качество, каквато е и цената и.
В сайта на Евро07 видях, че се предлагат MOOG и TRUCKTEC, които уж били що-годе читави и отново са на приемлива цена.
Някакви отзиви за тях?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз мисля, че ей това ще ти реши проблема. Чети и си прецени сам.
viewtopic.php?f=7&t=31922
daddy_ написа:Аз мисля, че ей това ще ти реши проблема. Чети и си прецени сам.
Ако взема, да речем, въпросните тампони за Е32, които се предполага, че дори от кофти марката OPTIMAL би трябвало да издържат достатъчно (в случая до пролетта) - как мислите, ще си заслужава ли? Понеже гледам, че са малко по-скъпи от тези, които ги дават за Е34 (по средата между оригинален Лемфйордер и най-евтините)?
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2