Отново без странични огледала - Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Re: Отново без странични огледала - Е39

Мнение от pkaramitev » 10 Дек 2010, 4:43

vesko1234 написа:Някой пробвал ли е да ги залепи с епоксидна смола. Предпочитам да го счупи огледалото, отколкото да го гепи. Аз си залепих лайсните и халогените с двукомпонентно бизон и вече спя спокойно за тях.

Аууууу.....това е много добра идея!
Тези дни почвам да лепя и аз!
Така и така сте отворили темата,кое се краде най-много от екстериора,че не съм много запознат,да знам кое да укрепвам.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Дек 2010, 9:30

Фарове, лайстни, емблеми, бъбреци, огледала, навигации, волани.... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 10 Дек 2010, 10:09

vesko1234 написа:Някой пробвал ли е да ги залепи с епоксидна смола. Предпочитам да го счупи огледалото, отколкото да го гепи. Аз си залепих лайсните и халогените с двукомпонентно бизон и вече спя спокойно за тях.

Да, пробвано е и с огледалата.
Резултатът е изтръгнато огледало с основата на моторчето, на която се държи стъклото - т.е. не е решение...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Дек 2010, 10:29

Решението е колата да спи на охранявано място или гараж. Или сменете местожителството.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 11 Дек 2010, 11:59

Не мога да разбера защо се крадат тия стъкла на огледалата. Втора употреба само стъкла не съм виждал да се продават. Някой да си чупи стъклата (тва да искам, трудно ще го направя без да счупя и огледалото), то трябва да е страшен бот. За 2 месеца 2 пъти ми свалят дясното стъкло. Чорба ли си варят с тия стъкла незнам... ?!? :kuku: :bang:
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 11 Дек 2010, 12:35

По- старите сини стъкла и аз не мога да разбера защо ги гепят, струват по 15-20лв турски или китайски от интеркара. Едва ли им вземат повече от 10лв на стъкло на черно на тия гепените, просто крадците са на умиране вече и л*йно да е, пак ще го гепят това е гадната истина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 11 Дек 2010, 14:10

много зло племе сме
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 11 Дек 2010, 14:52

buller написа:

Да, пробвано е и с огледалата.
Резултатът е изтръгнато огледало с основата на моторчето, на която се държи стъклото - т.е. не е решение...

Значи трябва да се лепят и моторчетата!
.......Въобще цялата кола я поливам с епоксидна смола,да заприлича на мравуняк! :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit

Мнение от shumisho » 11 Дек 2010, 14:56

Много зло, вярно е..хората крадат всичко, което могат да вземат бързо и без някой да ги пречука ако ги хване... Всички счупени са, защото са видели някой и търчат да бягат... А после ние се чудим как, защо...и като видим колко струват огледалата нови бягаме до "Симеон" да си купим нашите, свалени предишната нощ :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

Мнение от kbarterov » 12 Дек 2010, 21:02

понеже за пореден път пак някой по-миналата нощ ми свали стъклото на лявото огледало :twisted: , в гробищата да си го носи дано :mhihi: , дано и при него не работи както и при мен.имам в предвид, че при предишната кражба, сложих едно стъкло от огледало, но май беше от по-стара кола, и не се подгряваше.Дясното съм го залепил, и като се опитаха да го крадат го спукаха :no: , но си е на място, и макар и спукано продължава да се грее :shock: :shock: :shock: .Някой може ли да ми каже защо така се получава :kuku: , а и ми направи впечатление, че и пръскалките на предното стъкло също не се греят :dunno: . Давайте акъл :bowdown: :bowdown: :bowdown: .Проверих бушоните в жабката и всички са ОК

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330d xdrive GT

Мнение от 6perca » 17 Дек 2010, 13:08

В Бургас имаше и акция джанти, преди да взема моят баварец му бяха свалили халогените. Естествено каското не признава кражба на огледала и халогени . Това с лепенето е добре . Аз си реших проблема като колата ми седи на охраняем паркинг . Понеже в моя квартал пред блока може сутрин да намериш болт в багажника ,минал през задното стъкло :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 23 Дек 2010, 19:00

Еми това е - долно племе сме ни е българите.

Айде и за мен честито без 2 стъкла за огледалата тази сутрин.Майка им измекярска ....Днес ми се дорева от безсилие,че не мога нищо да направя.
Преди няколко месеца 2-ма пръдльовци посред бял ден ми сваляли едната чистачка....!Съседите се развикали от балконите ,и онези се изплашили и избягали!
Ще слагам камери май!
BMW Team Varna

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Мнение от tonilom » 24 Дек 2010, 0:18

Не мога да разбера защо се крадат тия стъкла на огледалата. Втора употреба само стъкла не съм виждал да се продават. Някой да си чупи стъклата (тва да искам, трудно ще го направя без да счупя и огледалото), то трябва да е страшен бот. За 2 месеца 2 пъти ми свалят дясното стъкло. Чорба ли си варят с тия стъкла незнам... ?!?

да кажа че вчер минах в една тесна уличка покрай един не добре спрял колега с фиат мареа и закачих дясното си огледало в неговото ляво.Резултата стъклото на моето стана на паяжина иначе основата е без никакви поражения.Сега търся стъкло за ляво огледало от ръбатите какви са тези от интеркар подгряват ли се и като цена?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 25 Дек 2010, 10:15

Наскоро (сряда) и аз се присъединих към отбора на ограбените, та ми е интересно колегите, които са търсили само стъкла, да споделят къде и за колко пари се намират. Имат ли нещо общо тези от Интеркар с оригиналните, т.е. мъртва зона и подгрев? Иначе е действано много 'културно' :( Всички щипки и букси са здрави, все едно от специалист са свалени!
П.С. Доколкото разбирам, ако се вземат от кола с обратна дирекция, става да им се разменят местата и да се вижда нормално. Прав ли съм?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 25 Дек 2010, 10:23

В моя Квартал ,напоследък постоянно чупят задно дясно стъкло и тарашат жабката и касетофона крадат,но вчера видях един съсед (Дядо с който редовно си говоря на различни теми) Той ми каза че са заклали човек до кофите :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E39