Колко сложно е да сложа бензинова печка?
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Колко сложно е да сложа бензинова печка?
Колата е м50б20.Намерих бензинова печка от същата кола,но не знам колко сложно ще е монтирането и заработването.Въпроса е каде да гледам дали имам предвидена инсталация за печката и какво освен нея ми трябва още за да ми е топлпо зимата
.Колата е с климатроник и зад управлението му имам една свободна букса
.Отпред в двигатекния отсег също намерих една свободна букса (кръгла пред левия "ботуш").Не знам дали тези букси ще са ми от полза в случая
Поздрави!!!

Поздрави!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Колко сложно е да сложа бензинова печка?
A освен печката имаш ли и инсталацията и модулите, които вървят към нея.
Защото без тях си за никъде ( или поне така мисля аз като почитател на всичко ОРИГИНАЛНО)
Реално погледнато се пуска новата инсталация от дясната страна на колата - от багажника където е единия модул + релетата и акумулатора, разглабя се жабката защото и там има какво да се закача + другия модул и се пускат нататък кабелите към самата печка.
За капак на всичко трябва да се пуснат кабелите до помпата на печката както и тръбичките за бензин, които си имат заготовка от къде да вървят.
Защото без тях си за никъде ( или поне така мисля аз като почитател на всичко ОРИГИНАЛНО)
Реално погледнато се пуска новата инсталация от дясната страна на колата - от багажника където е единия модул + релетата и акумулатора, разглабя се жабката защото и там има какво да се закача + другия модул и се пускат нататък кабелите към самата печка.
За капак на всичко трябва да се пуснат кабелите до помпата на печката както и тръбичките за бензин, които си имат заготовка от къде да вървят.

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
В интерес на истината аз имам същата букса точно там където казваш колега,и преди време точно умувах по същият въпрос.Ако не е тайна би ли споделил колко ти излезе тази печка,и дали инсталацията и всичко което е необходимо за вграждането,влезе в цената?!
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Още не съм купил печката!!Иначе цената е 70лв,което си е евтино мисля
Просто за мен това е супер екстра за зимата,но явно си е доста играчка да вградя тази екстра.Представях си го по "плъг енд плей"
.Но ще обмисля още малко и ще проверя какво точно включва тази цена,защото явно на мен си ми трябва цялата инсталация+тези тръбички за бензина и.т.н.А освен това разбрах,че тези печки има случаи в които не работят добре и тогава вече ще се вкарам в приключение
Благодаря!!!!
Поздрави!!!

Благодаря!!!!
Поздрави!!!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Този кръглия конектор пред лявото бомбе е за темпомат, би трябвало да имате конектор и за управляващия модул зад лявата тонклона в краката отпред.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
И аз така си помислих,защото темпомата се монтира точно там,а относно печката тя заводски се намира в дясната част на моторния отсег,но там не съм намирал нищо което да е като заготовка.Това ме навежда на мисълта,че филма е голям и без помощ от човек извършвал тази манипулация, едва ли ще се справя.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Митаче, другата букса за модула на темпомата се намира на някой коли и при ЕКУ-то и АБС-а 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Мислиш ли, че не знам, все пак и моя е при ЕКУ-то_65536_kb_sec_ написа:Митаче, другата букса за модула на темпомата се намира на някой коли и при ЕКУ-то и АБС-а

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
mitko_n1 написа:Мислиш ли, че не знам, все пак и моя е при ЕКУ-то_65536_kb_sec_ написа:Митаче, другата букса за модула на темпомата се намира на някой коли и при ЕКУ-то и АБС-а
Знам че знаеш

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Оказа се ,че не било толкова лесна тая работа
.Ще ми трябват доста неща освен самата печка ,а именно:допълнителен акомулатор,помпи за водата и бензина,модула за управлението,ел. инсталацията,инсталацията за водата и бензина(маркучи).Колегата от който исках да купя помпата каза ,че повечето неща ги няма вече и като знам колко "лесно" се намират тези допълнителни компоненти се отказах
Благодаря на всички!!!
Поздрави!!!
Темата може да се заключва-модераторите решават!!!

Благодаря на всички!!!
Поздрави!!!
Темата може да се заключва-модераторите решават!!!
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
И за да завършим темата до край е редно да добавим и ауспуха за самата печка 

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Тя става луда работа
.аз също колкото и да съм фен на тая естра.....чесно много ще е играчката според мен!А това за втория акумулатор
не го знаех.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
bobeca111 написа:Тя става луда работа.аз също колкото и да съм фен на тая естра.....чесно много ще е играчката според мен!А това за втория акумулатор
не го знаех.
Без него печката не работи

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
Здравейте,
(да не отварям друга тема)
...доста изчетох по темите за печка...и разбира се и аз реших да се пробвам
колата от която я взех е 525ix(моята е със същия мотор) но,беше със свален двигател и е възможна липса на някои от маркучите
Искам да помоля колеги които имат такава екстра на м50 ако имат възможност да нащракат някоя снимка(в двигателния отсек) на самото свързване на антифризните маркучи ...печка ...двигател...клапи
благодаря ви !
(да не отварям друга тема)
...доста изчетох по темите за печка...и разбира се и аз реших да се пробвам
колата от която я взех е 525ix(моята е със същия мотор) но,беше със свален двигател и е възможна липса на някои от маркучите
Искам да помоля колеги които имат такава екстра на м50 ако имат възможност да нащракат някоя снимка(в двигателния отсек) на самото свързване на антифризните маркучи ...печка ...двигател...клапи
благодаря ви !
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Стоян има при него пълен комплект печка от моето бензиново е34 М50, с всички кабели, маркучи и стойки, може да ви направи снимки .... което ме подсеща че още не ми я е платил, а я взе преди повече от година и половина

Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2