Запотяване стъкла?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Запотяване стъкла?
S7 написа:StuNNeR написа:Сега за зимата си трябват гумени стелки, че в текстилните се задържа влага, ама аз не искам да си развалям интериора!
И какво общо имаше това с темата
Еми влага в купето означава кондез върху стъклата.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
За да не се обърка някой докато чете темата,ставаше на въпрос за запотяване само при пусната циркулация на въздуха само в купето вътре,което не мисля че ще се влияе от стелките на пода,като си затвори човек да не му влизат вредни емисии отвън,и за да не объркаме някого и като му се запотят прозорците при това положение да не отиде веднага да си сменя стелките 

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Dimitroff написа:Включвай от време на време климатика
Вярно ли е, че зимата като е - градуса и пуснеш климатика може да ти замръзне изпарителя и да се прецака датчика му за температурата и оттам компресора? Каза ми го некъв ''майстор'', ма от ''разбирачите'', та се чудя? Има някаква слаба логика, че като е студено няма как да се стопли изпарителя и ще мръзне, но нещо не ми е ясна схемата.
Конкретен въпрос: Ще му стане ли нещо на климатика ако го пускам за по 5 мин зимно време?
Също така- трябва ли да му връщам врътката на студено, ако искам само да ми дръпне влагата от джама или може за минута и на топлото да си остане?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
тое препорьчително да се пуска климатика през зимата
а за потенето мога да кажа -филтьра да се сменя по често напр. на една година и то с качествен ,а не от 9.50лв
а за потенето мога да кажа -филтьра да се сменя по често напр. на една година и то с качествен ,а не от 9.50лв

- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
За да не отварям нова тема, и понеже не намерих друга ....
Купих си спрей против изпотяване - Сонакс. Измих отвътре джама, после напръсках веднъж и го "втрих" хубаво, после втори път по леко - понеже казват че е хубаво да не го търкаш до дупка а да остане слой за да върши работа.
Обаче предния джам се омаза все едно е ..... смисъл търпи се през деня, но вечер става неприятно.
Проблема в спрея ли е, така ли са всички? Има ли значение с какво го триея/размазвам по стъклото (микрофибърна кърпа)?
Купих си спрей против изпотяване - Сонакс. Измих отвътре джама, после напръсках веднъж и го "втрих" хубаво, после втори път по леко - понеже казват че е хубаво да не го търкаш до дупка а да остане слой за да върши работа.
Обаче предния джам се омаза все едно е ..... смисъл търпи се през деня, но вечер става неприятно.
Проблема в спрея ли е, така ли са всички? Има ли значение с какво го триея/размазвам по стъклото (микрофибърна кърпа)?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
От спрея е! Ужасна свинщина са спрейовете против изпотяване. Омазняват цялото стъкло още повече!
Използвал съм го на старата бричка. Сега на Е46 имам климатроник и не виждам защо се мъчите.
На климатроника бутон ауто нон стоп на отворен цикъл и няма грам изпотяване на челно и шофьроско-пасажерско место.
И филтъра за купето трябва да е чист и да се проверява!
Използвал съм го на старата бричка. Сега на Е46 имам климатроник и не виждам защо се мъчите.
На климатроника бутон ауто нон стоп на отворен цикъл и няма грам изпотяване на челно и шофьроско-пасажерско место.
И филтъра за купето трябва да е чист и да се проверява!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
Стигнах до същия извод по трудния начин 
Не знам какво ми щукна да пръскам против изпотяване.
Като цяло нямам дертове освен понякога на дълъг път със страничните стъкла.

Не знам какво ми щукна да пръскам против изпотяване.
Като цяло нямам дертове освен понякога на дълъг път със страничните стъкла.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Против изпотяване - Auto-то на климатроника и си дръжте стъклата чисти отвътре.

Онази вечер в неделя и на мен ми се случи изпотяването на стъклата.Аз сгреших като пуснах на "auto" и така се забатачих още повече , а трябваше да оставя да духа само в стъклото студен въздух. По принцип е добре кондензът да се преодолява със студен въздух, за уравновесяване с температурата отвън, затова някои пускат климатика, който изсушава въздуха. Вчера отворих въздушния филтър и видях, че целият е мокър и се чудих от къде е влязла вода, а може да е от влагата, която е поел, защото беше много мокро. Не съм предполагал, че можеше да е толкова мокър /сякаш е мит с вода/. Затова ако се поти стъклото, е по- добре да се пуска от външния въздух и после да се види филтъра. Даже в такъв момент е по- добре да се махне въздушният филтър, за да влиза въздух директно. Мисля, че един нов въздушен филтър за купето си е решението. Другото нещо са гумените клапанчета- утайници, през които се утаява водата от легенчето под филтъра. Ако са запушени и остава вода, влагата се пропива във филтъра, което при повишена влажност веднага се проявява в купето.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
При всеки автомобил зимата, като пуснеш да ти върти само въздуха вътре ти се запотяват стъклата... не знам що за въпрос е това.
Препоръчител е да се сменя и въздушния филтър поне 1 път годишно.

- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
Сменен е филтъра; За мен зимно време ако се получи конденз вътре - трябва да се пусне да блъска силно вентилатора, независимо дали топло или студено (поне според моя опит).
Иначе колата си има и функция/режим за в такива случаи, който върши перфектна работа поне за предния джам.
Иначе колата си има и функция/режим за в такива случаи, който върши перфектна работа поне за предния джам.
При мене се наблюдава друга аномалия. Когато вали(като тия дни) и си пускам да ми духа на стъклото на външна циркулация и ми се потят стъклата(отвън не могат да ме видят
). Предното е сухо, но страничните и назад става ужас, решението ми е засега да пускам и климатика. Преди карах Паджеро и този проблем го нямах. Филтъра е сменен февруари месец. В събота ще го сменя и ще ревизирам цялата кутия. Забравих да спомена, че изолациите на предните врати бяха разлепени и от пороите миналия месец се бях наводнил, залепих ги обратно и е сухо сега.

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3