Запотяване стъкла?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Запотяване стъкла?

Мнение от StuNNeR » 11 Дек 2010, 0:24

S7 написа:
StuNNeR написа:Сега за зимата си трябват гумени стелки, че в текстилните се задържа влага, ама аз не искам да си развалям интериора! :mhihi:

И какво общо имаше това с темата :shock:

Еми влага в купето означава кондез върху стъклата. :winky: Веднаж бях решил да си изпера стелките и не ме питай какво заварих сутринта, а си мислих че съм ги изсушил, та се наложи да пренущуват в къщи. Пък сега като завали сняг, смятай какво влиза от обувките вътре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 11 Дек 2010, 0:40

За да не се обърка някой докато чете темата,ставаше на въпрос за запотяване само при пусната циркулация на въздуха само в купето вътре,което не мисля че ще се влияе от стелките на пода,като си затвори човек да не му влизат вредни емисии отвън,и за да не объркаме някого и като му се запотят прозорците при това положение да не отиде веднага да си сменя стелките :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 11 Дек 2010, 3:18

Dimitroff написа:Включвай от време на време климатика ;)

Вярно ли е, че зимата като е - градуса и пуснеш климатика може да ти замръзне изпарителя и да се прецака датчика му за температурата и оттам компресора? Каза ми го некъв ''майстор'', ма от ''разбирачите'', та се чудя? Има някаква слаба логика, че като е студено няма как да се стопли изпарителя и ще мръзне, но нещо не ми е ясна схемата.
Конкретен въпрос: Ще му стане ли нещо на климатика ако го пускам за по 5 мин зимно време?
Също така- трябва ли да му връщам врътката на студено, ако искам само да ми дръпне влагата от джама или може за минута и на топлото да си остане?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Дек 2010, 8:34

За първи път чувам такъв сценарий :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 11 Дек 2010, 9:20

тое препорьчително да се пуска климатика през зимата
а за потенето мога да кажа -филтьра да се сменя по често напр. на една година и то с качествен ,а не от 9.50лв
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от Ivuchi » 17 Ное 2015, 14:20

За да не отварям нова тема, и понеже не намерих друга ....

Купих си спрей против изпотяване - Сонакс. Измих отвътре джама, после напръсках веднъж и го "втрих" хубаво, после втори път по леко - понеже казват че е хубаво да не го търкаш до дупка а да остане слой за да върши работа.
Обаче предния джам се омаза все едно е ..... смисъл търпи се през деня, но вечер става неприятно.

Проблема в спрея ли е, така ли са всички? Има ли значение с какво го триея/размазвам по стъклото (микрофибърна кърпа)?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 19 Ное 2015, 15:24

От спрея е! Ужасна свинщина са спрейовете против изпотяване. Омазняват цялото стъкло още повече!
Използвал съм го на старата бричка. Сега на Е46 имам климатроник и не виждам защо се мъчите.
На климатроника бутон ауто нон стоп на отворен цикъл и няма грам изпотяване на челно и шофьроско-пасажерско место.
И филтъра за купето трябва да е чист и да се проверява!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivuchi » 19 Ное 2015, 17:30

Стигнах до същия извод по трудния начин :(
Не знам какво ми щукна да пръскам против изпотяване.
Като цяло нямам дертове освен понякога на дълъг път със страничните стъкла.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 23 Ное 2015, 18:17

Против изпотяване - Auto-то на климатроника и си дръжте стъклата чисти отвътре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 24 Ное 2015, 11:24

Онази вечер в неделя и на мен ми се случи изпотяването на стъклата.Аз сгреших като пуснах на "auto" и така се забатачих още повече , а трябваше да оставя да духа само в стъклото студен въздух. По принцип е добре кондензът да се преодолява със студен въздух, за уравновесяване с температурата отвън, затова някои пускат климатика, който изсушава въздуха. Вчера отворих въздушния филтър и видях, че целият е мокър и се чудих от къде е влязла вода, а може да е от влагата, която е поел, защото беше много мокро. Не съм предполагал, че можеше да е толкова мокър /сякаш е мит с вода/. Затова ако се поти стъклото, е по- добре да се пуска от външния въздух и после да се види филтъра. Даже в такъв момент е по- добре да се махне въздушният филтър, за да влиза въздух директно. Мисля, че един нов въздушен филтър за купето си е решението. Другото нещо са гумените клапанчета- утайници, през които се утаява водата от легенчето под филтъра. Ако са запушени и остава вода, влагата се пропива във филтъра, което при повишена влажност веднага се проявява в купето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 24 Ное 2015, 15:52

При всеки автомобил зимата, като пуснеш да ти върти само въздуха вътре ти се запотяват стъклата... не знам що за въпрос е това. :kuku: Препоръчител е да се сменя и въздушния филтър поне 1 път годишно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivuchi » 25 Ное 2015, 11:04

Сменен е филтъра; За мен зимно време ако се получи конденз вътре - трябва да се пусне да блъска силно вентилатора, независимо дали топло или студено (поне според моя опит).
Иначе колата си има и функция/режим за в такива случаи, който върши перфектна работа поне за предния джам.

Потребител
Аватар

Мнение от killyou » 26 Ное 2015, 23:04

При мене се наблюдава друга аномалия. Когато вали(като тия дни) и си пускам да ми духа на стъклото на външна циркулация и ми се потят стъклата(отвън не могат да ме видят :lol: :lol: :lol: ). Предното е сухо, но страничните и назад става ужас, решението ми е засега да пускам и климатика. Преди карах Паджеро и този проблем го нямах. Филтъра е сменен февруари месец. В събота ще го сменя и ще ревизирам цялата кутия. Забравих да спомена, че изолациите на предните врати бяха разлепени и от пороите миналия месец се бях наводнил, залепих ги обратно и е сухо сега.

Предишна

Назад към E46