E34 525ix-Не иска да включи автомата???
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
E34 525ix-Не иска да включи автомата???
Здравейте колеги,
Значи говорим за IX автомат и проблема е че лоста се мести,индикира на таблото че е включена определена скорост но колата не помръдва.
Някои има ли идея какво е станало?Преди една седмица заяждаше лоста и бъркаше скоростите и на таблото изписваше
Transmission program

Значи говорим за IX автомат и проблема е че лоста се мести,индикира на таблото че е включена определена скорост но колата не помръдва.

Някои има ли идея какво е станало?Преди една седмица заяждаше лоста и бъркаше скоростите и на таблото изписваше
Transmission program

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Re: E34 525ix-Не иска да включи автомата???
Колега неискам да те разочаровам но наи вероятно скоростите са се счупили.
пп.Дано да греша.
пп.Дано да греша.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Колега, понеже и аз съм брал такива ядове, ти препоръчвам да видиш на какво дередже е жилото отгоре и отдолу (на кутията и в купето).
И по възможност заедно с още един човек да изследвате дали когато лоста в купето е на D например, дали и лоста на кутията е в същата позиция.
При мен това правеше такъв проблем, че аз си мисля че съм на D но кутията беше реално м-у N и D, и компа ми изписваше грешка и колата не тръгваше изобщо.
С едно жило втора ръка реших проблема, сменя се за норматив.
И все пак не разбрах каква е индикацията на таблото въпреки че тя е единствено зависима от лоста в купето.
И по възможност заедно с още един човек да изследвате дали когато лоста в купето е на D например, дали и лоста на кутията е в същата позиция.
При мен това правеше такъв проблем, че аз си мисля че съм на D но кутията беше реално м-у N и D, и компа ми изписваше грешка и колата не тръгваше изобщо.
С едно жило втора ръка реших проблема, сменя се за норматив.

И все пак не разбрах каква е индикацията на таблото въпреки че тя е единствено зависима от лоста в купето.

- venek
- младши ентусиаст
-
Значи според мен си прав колега,защото точно между D и N прави проблем и дава грешката и другото което е понякога као я оставя на P и не иска да зацепи добре скоростите и ато включа и изключа лоста се оправя.
Сега преди няколко дни като ми направи номера да не иска да смени скоростите между D и R,лоста беше заял в позиция от D до 2-3-4 и на таблото изписваше грешка и един колега бутна лоста по-силно и от тогава колата не иска да включва което ме навява на мисълта че в началото жилото е заяло нещо и после колегата го е довършил с бутането напред.
П.П.
Надявам се че мога да погледна жилото в какво състояние е без да се налага да свалям скоростите.
Сега преди няколко дни като ми направи номера да не иска да смени скоростите между D и R,лоста беше заял в позиция от D до 2-3-4 и на таблото изписваше грешка и един колега бутна лоста по-силно и от тогава колата не иска да включва което ме навява на мисълта че в началото жилото е заяло нещо и после колегата го е довършил с бутането напред.
П.П.
Надявам се че мога да погледна жилото в какво състояние е без да се налага да свалям скоростите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ми съдейки по симптомите, си за друго жило, взимай читаво 2-ра употреба, мисля че от всякакъв БМВ автомат от онези години, ще пасне, а дори да е малко по-дълго, пластинката която държи бронята при кутията има мегдан за огъване.
До колкото съм забелязъл поне при Е32-ките тези жила са с разлика около 1-2см, което не е проблем.
Жилото се сменя съвсем лесно:
- махаш скоростния лост, като отвиваш шестограма му, след което стискайки палеца отдолу го дърпаш нагоре.
- махаш махагона или каквато кора имаш
- и ще видиш механизма отдолу, където имаш една контрираща зегерка и бронята която се държи само на една гайка.
- при кутията жилото е хванато с болтче с отвор през ствлола му.
- бронята на жилото има стойка която търпи лека настройка при различна дължина.
- жилото се изтегля нагоре и гледайте накрая да паснете хубаво гумения маншон за да не влизат мизерии в купето.
- като слагате жилото го слагайте от купето към кутията, като го насочвате на ляво и съответно трябва да сте двама за да може единия да подава.
- при настройката също трябват двама, този които е долу нека щтракне лоста на кутията за да добие представа какви са му позициите. По принцип препоръчвам този долу да премести лоста на D , след което и лоста в купето на D, стяга се и се гледа как се движи лоста в купето и на кутията.
Успех
ПС сори за дългия пост но си е малко пипкава работа и си трябват детайли
ПС2 При цялата операция ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подсигурете колата да не тръгне за да не стане беля
До колкото съм забелязъл поне при Е32-ките тези жила са с разлика около 1-2см, което не е проблем.
Жилото се сменя съвсем лесно:
- махаш скоростния лост, като отвиваш шестограма му, след което стискайки палеца отдолу го дърпаш нагоре.
- махаш махагона или каквато кора имаш
- и ще видиш механизма отдолу, където имаш една контрираща зегерка и бронята която се държи само на една гайка.
- при кутията жилото е хванато с болтче с отвор през ствлола му.
- бронята на жилото има стойка която търпи лека настройка при различна дължина.
- жилото се изтегля нагоре и гледайте накрая да паснете хубаво гумения маншон за да не влизат мизерии в купето.
- като слагате жилото го слагайте от купето към кутията, като го насочвате на ляво и съответно трябва да сте двама за да може единия да подава.
- при настройката също трябват двама, този които е долу нека щтракне лоста на кутията за да добие представа какви са му позициите. По принцип препоръчвам този долу да премести лоста на D , след което и лоста в купето на D, стяга се и се гледа как се движи лоста в купето и на кутията.
Успех
ПС сори за дългия пост но си е малко пипкава работа и си трябват детайли

ПС2 При цялата операция ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подсигурете колата да не тръгне за да не стане беля

- venek
- младши ентусиаст
-
Колега много съм ти благодарен...
утре ще го отстраним!!!

утре ще го отстраним!!!
- venek
- младши ентусиаст
-
Колеги.....за съжаление жилото си е здраво и всичко си е ОК,но проблема на скоростите продължава.Не иска да включи на никаква скорост и като включа лоста на каквато и да е скорост и от долу се чува нещо като свистене и виене.
Може ли някой да ми помогне и може ли това да е от недостатъчно масло в кутията?
Според мен в кутията няма достатъчно масло,но все пак аз съм начинаещ в Е34 автомат а Вие сте специалисти,така че очаквам помощ колеги!

Може ли някой да ми помогне и може ли това да е от недостатъчно масло в кутията?
Според мен в кутията няма достатъчно масло,но все пак аз съм начинаещ в Е34 автомат а Вие сте специалисти,така че очаквам помощ колеги!

- venek
- младши ентусиаст
-
Няма ли кой да помогне малко?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Течове има ли от кутията?
Има навика да текат от кулера или от картера, така че гледай внимателно.
И ако има течове ги отстранявай и доливай масло
Има навика да текат от кулера или от картера, така че гледай внимателно.
И ако има течове ги отстранявай и доливай масло

Последна промяна cod-cdbp на 15 Дек 2010, 20:11, променена общо 2 пъти

- venek
- младши ентусиаст
-
Течове не съм видял никъде ама ще видя как е маслото...
когато включиш на дадена скорост трябва да усетиш как зацепва,не го ли усетиш сваляй кутията и я отваряйте ако разбирате,най често сдава редукторният лагер,както и самата турбина на кутията но за нея трябва стенд,но първо отиваш при майстор с добра диагностична програма и малко да разбира от тези неща,правите връзка с колата и лап-топа и се опитваш да тръгнеш за да ти изкара живи данни от датчиците по-кутията,може и там да има проблем с някой електромагнитен клапан,общо взето трагедия защото само гледат да ти вземат парите,но за съжаление е така 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Всъщност колега даде добра идея да ви дам как да замерите датчиците и електромагнитните клапани все пак и с мултицет да проверите каква е ситуацията.
Малко по късно ще драсна конкретни данни
PS Хммм намирам само за мойта кутия, ще поровя още да видя дали няма в ЕТМ-ите нещо
ПС2 пробвахте ли просто да смените маслото и филтъра ????
PS Хммм намирам само за мойта кутия, ще поровя още да видя дали няма в ЕТМ-ите нещо

- venek
- младши ентусиаст
-
Утре ще го сменим....ще се радвам колега ако ми дадеш инфо как да ги премеря. 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
_65536_kb_sec_ написа:Всъщност колега даде добра идея да ви дам как да замерите датчиците и електромагнитните клапани все пак и с мултицет да проверите каква е ситуацията.
Нямали диагностика тая кутия?
Да се види сьс смяна от лоста избирача какви ги вьрши.
Но мисля че правилно го насочваш кьм ел вентилите
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:_65536_kb_sec_ написа:Всъщност колега даде добра идея да ви дам как да замерите датчиците и електромагнитните клапани все пак и с мултицет да проверите каква е ситуацията.
Нямали диагностика тая кутия?
Да се види сьс смяна от лоста избирача какви ги вьрши.
Но мисля че правилно го насочваш кьм ел вентилите
Често дефектират датчиците на оборотите на тези кутии, за това.
Иначе диагностика има, ама не с Carsoft

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4