Вода в купето Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Вода в купето Е90
Здравейте колеги,
онзи ден след проливните дъждове забелязах, че има доста голямо количество вода на пода до шофьорското място. Изсмуках я, попивах с кърпи, пусках парно и се оправи. Отидох до автомивката и продухах каналите за отичане на водата - тези с мрежичката отпред при мотора, но нямаше нищо, което да ме насочи, че е там е запушено и че има проблем
Колеги много се наплаших... помагайте !!
Дали съм си решил проблема или тепърва ще имам големи проблеми?! Давайте съвети и мнения!
Благодаря Ви!!!
онзи ден след проливните дъждове забелязах, че има доста голямо количество вода на пода до шофьорското място. Изсмуках я, попивах с кърпи, пусках парно и се оправи. Отидох до автомивката и продухах каналите за отичане на водата - тези с мрежичката отпред при мотора, но нямаше нищо, което да ме насочи, че е там е запушено и че има проблем

Колеги много се наплаших... помагайте !!
Дали съм си решил проблема или тепърва ще имам големи проблеми?! Давайте съвети и мнения!
Благодаря Ви!!!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: Вода в купето Е90
Е по-големи от това едва ли ще имаш. В смисъл, че сняг няма да влиза, а и ако има по-голям дъжд, съвсем ще я втасаме.
Един колега беше видял зор докато намери откъде му се мокри пода. Беше си карал колата на мивка да я полива, след това на село с кофи с вода, какво ли не - не протича. Завали дъжд и я намира мокра. Оказа се някакво уплътнение на тавана, не помня точно. Та през него, по тавана и айде в краката му. Ама ме съмнява при теб да е така.
Един колега беше видял зор докато намери откъде му се мокри пода. Беше си карал колата на мивка да я полива, след това на село с кофи с вода, какво ли не - не протича. Завали дъжд и я намира мокра. Оказа се някакво уплътнение на тавана, не помня точно. Та през него, по тавана и айде в краката му. Ама ме съмнява при теб да е така.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Имах същя проблем, но сега нямам време да пиша, провери ми мненията. Извинявай.
- blagun
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:някога да са ти сменяли предно стъкло?
Да колега, сменяно е, защото има маркировка 2009 година на него, а колата не е 2009.
- ares2
- старши ентусиаст
-
ако някои е дремал докато е лепено за това ти тече..
дано да не е така
може да го тестваш лесно
дано да не е така
може да го тестваш лесно
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Ако е сменяно преднето стъкло може и оттам да е .... НО ако не е оттам то тогава на 99% процента ти е от вътрешното уплътнение във вратата - между кората и вратата...
Отлепя се с течение на времето и водата почва да влиза в купето вместо в оттичащите се канали
Отлепя се с течение на времето и водата почва да влиза в купето вместо в оттичащите се канали

- STASEK
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person
viewtopic.php?f=126&t=223874&p=2454828#p2454828 Ето една тема, която може да ти бъде полезна.
- ares2
- старши ентусиаст
-
xerial написа:Ако е сменяно преднето стъкло може и оттам да е .... НО ако не е оттам то тогава на 99% процента ти е от вътрешното уплътнение във вратата - между кората и вратата...
добра идея
също провери самата врата как ляга..
- blagun
- младши ентусиаст
-
Колеги, има положително развитие на темата....
Вчера махнах чистачките, разглобих пластмасата под тях, махнах и другата пластмаса - откъм двигателя и след известно поливане върху стъклото установих, че водата влиза през мотора на парното и оттам вътре в купето. Самото оттичане е измислено много добре, НО когато е сменявано стъклото - монтажниците не са напаснали пластмасата под чистачките /трябва да се пъхне в уплътнението откъм другата кора от страната на мотора/ и оттам влиза вода през клапата директно в моторчето! Иначе са залепили хубаво предното стъкло!
След като приключих с всичко отидох до автомивката и пръсках обилно цялата кола и нямаше теч!!
Като цяло останах изненадан колко лесно се разглоби всичко, и че нямах никакви ядове
Довечера ще кача малко снимки.
Благодаря на всички отзовали се на призива ми за помощ

Вчера махнах чистачките, разглобих пластмасата под тях, махнах и другата пластмаса - откъм двигателя и след известно поливане върху стъклото установих, че водата влиза през мотора на парното и оттам вътре в купето. Самото оттичане е измислено много добре, НО когато е сменявано стъклото - монтажниците не са напаснали пластмасата под чистачките /трябва да се пъхне в уплътнението откъм другата кора от страната на мотора/ и оттам влиза вода през клапата директно в моторчето! Иначе са залепили хубаво предното стъкло!
След като приключих с всичко отидох до автомивката и пръсках обилно цялата кола и нямаше теч!!
Като цяло останах изненадан колко лесно се разглоби всичко, и че нямах никакви ядове

- ares2
- старши ентусиаст
-
blagun написа:Колеги, има положително развитие на темата....![]()
добре е че си го намерил.
то в 90% от сервизите ни работят едни... да не казвам какви. по добре д ане ти пипат колата
12 мнения
• Страница 1 от 1