Регулиране и видимост на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Регулиране и видимост на фарове
Здравейте колеги,
поразгледах, но намерих нищо за това:
Е39-ката ми е 11.2001.
Имам усещането, че фаровете на къси ми бият някакси много наблизо, по моя преценка имам макс. 10-12 метра видимост. Често съм си мислил, че в извънградски условия виждам прекалено малко, но никога не съм оценявал проблема поради факта, че те се саморегулират постоянно при всяка промяна на равновесието на автомобила. Та да ви питам:
1. 10-12 метра нормално ли е? Много ясно и хубаво виждам в тази рамка, както и виждам по-малкия лъч от моята страна, който знам, че е нормален.
2. Могат ли да се регулират в да кажем стандартното им положение? Как мога да установя отклонения?
Фаровете са си оригинални ксенони с angel eyes, самите фарове са като нови, светят силно и ясно.
Благодаря и поздрави
Е39-ката ми е 11.2001.
Имам усещането, че фаровете на къси ми бият някакси много наблизо, по моя преценка имам макс. 10-12 метра видимост. Често съм си мислил, че в извънградски условия виждам прекалено малко, но никога не съм оценявал проблема поради факта, че те се саморегулират постоянно при всяка промяна на равновесието на автомобила. Та да ви питам:
1. 10-12 метра нормално ли е? Много ясно и хубаво виждам в тази рамка, както и виждам по-малкия лъч от моята страна, който знам, че е нормален.
2. Могат ли да се регулират в да кажем стандартното им положение? Как мога да установя отклонения?
Фаровете са си оригинални ксенони с angel eyes, самите фарове са като нови, светят силно и ясно.
Благодаря и поздрави
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Регулиране и видимост на фарове
DaveMF написа:Здравейте колеги,
Е39-ката ми е 11.2001.
Благодаря и поздрави
Отиди в някое СБА или някъде където се минава преглед да ти регулират фаровете според стандарта ! Не струва повече от 5 лв,даже някъде и пари няма да ти вземат
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А ако искаш сам да ги регулираш има врътки на фара, ще ги видиш. С тях си настройваш височината а автоматичното регулиране си работи при промяна на натоварването.

Ааа, страхотно!
А някой може ли да ме ориентира каква е нормалната/стандартната видимост при късите на е39-ката?
А някой може ли да ме ориентира каква е нормалната/стандартната видимост при късите на е39-ката?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Също така аз да подсетя колегата да си провери дали са му здрави водачите на фаровете.
Ако са изпочупени нищо няма да може да регулира.
В форума някой продаваше метални за Ейнджъл Айсааааа.....
Ако са изпочупени нищо няма да може да регулира.
В форума някой продаваше метални за Ейнджъл Айсааааа.....

Здравей,
къде точно се намират тези водачи и по какво да позная дали са счупени?
Поздрави
къде точно се намират тези водачи и по какво да позная дали са счупени?
Поздрави
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
На фаровете би трябвало да е означен наклона на светлинния лъч (поне на Hella преди фейса го има и пише 1%) та от този процент може да се пресметне колко би трябвало да е видимостта. Ако да речем височината от земята до центъра на фаровете е 70см. то този процент показва че светлинния лъч трябва да се снижава със сантиметър на метър което ще рече 70 метра видимост. (Бахти и изчисленията за едни фарове
) най-добре някъде където регулират фарове да ти ги направят че и ще са като по БДС
Но ако са ти счупени държачите с които се регулират няма как да стане реглажа и ще са ти забити надолу и ще виждаш точно толкова колкото виждаш в момента.

ПП. дали са счупени водачите може да се провери като хванеш с ръка задната част на фара (там където са фасунгите на крушките на къси и на дълги) не би трябвало да се движи свободно - не прекалявай със приложената сила!
ПП2 Водачите са в самия фар.

ПП. дали са счупени водачите може да се провери като хванеш с ръка задната част на фара (там където са фасунгите на крушките на къси и на дълги) не би трябвало да се движи свободно - не прекалявай със приложената сила!
ПП2 Водачите са в самия фар.
Последна промяна gentata на 20 Яну 2012, 20:09, променена общо 1 път
Само да съм сигурен, че сме се разбрали - аз нямам крушки за къси, а ксенони. Не е ли опасно да си ръчкам просто така отзад с голи ръце?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Това го разбрах (за ксенона и аз съм с такъв) няма нужда да са ти вкл. фарофете а като са изкл. няма високото напрежение (24kV)
Като са включени е опасно -да.
То пак има крушки ама по-шукаритетни

То пак има крушки ама по-шукаритетни

А няма ли логика да се каже, че щом ми работи автоматичното регулиране на фаровете, са здрави въпросните водачи? Като включа фаровете и се нагласят веднъж нагоре и веднъж надолу
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Младеж!
Отиди в първото СБА,ако има наблизо,или в най-близкият сервиз където регулират фарове,и те ще ти кажат дали са ти счупени водачите.
Иначе,дори и при счупени водачи машинката за автоматичен реглаж си ги мърда нагоре-надолу,ама рефлекторите като са отпуснати съвсем надолу,и не ги държат водачите,кел файда че виждаш някво помръдване на светлинният лъч!
Ходи на реглаж,че така маже да си говориме до утре едно и също!
Отиди в първото СБА,ако има наблизо,или в най-близкият сервиз където регулират фарове,и те ще ти кажат дали са ти счупени водачите.
Иначе,дори и при счупени водачи машинката за автоматичен реглаж си ги мърда нагоре-надолу,ама рефлекторите като са отпуснати съвсем надолу,и не ги държат водачите,кел файда че виждаш някво помръдване на светлинният лъч!

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
pkaramitev написа:Младеж!
Иначе,дори и при счупени водачи машинката за автоматичен реглаж си ги мърда нагоре-надолу,ама рефлекторите като са отпуснати съвсем надолу,и не ги държат водачите,кел файда че виждаш някво помръдване на светлинният лъч!![]()
Toчно ... И на мене ми мърдат нагоре надолу леко като пусна фаровете, обаче на единия ми фар щипките са счупени усещам ги

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
DaveMF написа:А няма ли логика да се каже, че щом ми работи автоматичното регулиране на фаровете, са здрави въпросните водачи? Като включа фаровете и се нагласят веднъж нагоре и веднъж надолу
Мърда ги на горе и на долу ,защото автоматичния реглаж при включване на фаровете е от електрическа машинка а ръчния реглаж на фара става посредством пластмасовите врътки...тоест,едното няма нищо общо с другото и за това не пречи да са ти счупени врътките а фара да се движи на горе и на долу като го пуснеш
Днес отидох на реглаж.
Единият фар се регулира перфектно, другия не помръдва отдолу, колкото и да въртим.
Какво следва сега? Надявам се да не е нов фар?
Просто зъбното колело се върти, не виждам нищо да виси или подобно, просто вътре фара не помръдва.
Сега като се замисля, си карам така откакто съм купил колата, почти 5 години
И никога не съм се замислял, че струята ми е прекалено близко, докато жена ми и баща ми не ми обърнаха внимание....
Поздрави
Единият фар се регулира перфектно, другия не помръдва отдолу, колкото и да въртим.
Какво следва сега? Надявам се да не е нов фар?
Просто зъбното колело се върти, не виждам нищо да виси или подобно, просто вътре фара не помръдва.
Сега като се замисля, си карам така откакто съм купил колата, почти 5 години

Поздрави
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2