Към 190км няма мощност и прекъсва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- alexsadi
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Re: Към 190км няма мощност и прекъсва
Ето ви снимки. А що се отнася до гумите, вече написах че са еднакви и зимните и летните 195/65/15 а ширината им има значение заради съпротивлението и ако височината им беше различна нямаше да ви занимавам с това. И в двата случая скоростта е измервана в топло време, но проблема е че ВСЕ ЕДНО СПИРА ГОРИВОТО.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
Според мен е хубаво да забележиш дали на определени обороти става,ако си на 5-та при 190км.и 5500об/1мин.(примерно) дали на 4-та при 5500 пак ще забива и няма да върви.Аз все пак подкрепям по горе написано мнение че може да зависи от странични фактори,като скорост на вятъра и от къде духа,от ляво ,от дясно ... . Също така и качеството на горивото.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Колега а със така наречения 100октана бензин прова ли. До колкото знам горивото играя голяма роля... 

- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
аз като гледам тфа си е м40,и просто главата си му е тръгнала на место си стига до край щот няма товар,ма в движение му е по тръдно и просто си забива от износването,от личен опит
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
М40 е. Препоръчвам ти да спазваш правило номер 1: Нещо, което работи, не се пипа. Само ще се охарчиш за глупости, ако тръгнеш да се занимаваш. И ако ще сменяш нещо, то това определено не трябва да е марката, просто смени броя на цилиндрите.
Бай дъ уей: Колата е студена, ти си я настъпал на 7000 оборота

Бай дъ уей: Колата е студена, ти си я настъпал на 7000 оборота

- ////Alpine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Малеее чисто студена в 7000 хил.
Ама тва е м40 няя се плашиш

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Тая тема става все по-интересна. Само един колега (ако съм броил правилно) е посъветвал автора на темата да провери дали колата пълни оборотомера на всяка предавка, за да разбере дали само на 5-та това не се случва. Това бих препоръчал и аз, като най-лесен експеримент. Ако теста мине успешно, изобщо не бих се занимавал. В такъв случай би ми дошло на ум, че просто мотора няма сила за повече. Как е в действителност не мога да знам, казваш че преди е вдигала повече. И наистина недей никога повече да правиш тоя номер - ограничител на студен мотор. Докато загрее, се кара спокойно, аз над 3000 не вдигам, а на теория даже и те са много. Съжалявам, че ще го кажа ама как искаш мотора ти да е в добро състояние, като не знаеш елементарни неща за правилната му експлоатация... Питай - ще ти кажем, ще те посъветваме, нали за това е форума.
- BMW-Beast
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е63 individual
- Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER
Radoslav318i написа:Малеее чисто студена в 7000 хил.![]()
Ама тва е м40 няя се плашиш
![]()
![]()
да м40 това е най здравиа двигател без никакви шумове

Абе бой докат умре и слагаш следващия
и без тва сега се харчат кат топъл хляб на безценица 

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
След няколко дена може да има и тема за крива глава

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
uli4nika написа:Абе бой докат умре и слагаш следващияи без тва сега се харчат кат топъл хляб на безценица
Колегата е прав,а и без това м40та вече е отживелица..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
колега стягаи се за ремонт на главата кобилици повдигачи разпределителен вал и така нататак иначе по добре си копи нов мотор по евтино ще ти доиде защото един мотор от 320 м50б20 варвят по 400 500 лв пак разхода няма да ти е по голям от на м40-ката 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колега , случвало ли ти се е да се оправя понякога сама колата ? Аз имам почти същия проблем и всички като чуят М40 и , че имам проблем , без да се замислят , повтарят : разп вал. , кубилици , повдигачи и т.н .....
Обаче работата е там , че понякога се оправя колата и върви много ! И тези който са спорили с мен , че е от вала като видят колата и започват да вдигат рамене .
Отиди при някой майстор , виж на диагностика какво показва . Да не би новата бенз. помпа която си сложил да е развалена и да няма дебит ? Ама ти каза , че и на газ прави проблеми . Отиди на диагностика като за начало за да видиш дали ще отчете нещо . Тази газ кадето си я сложил ..... Аз съм твърд противник на АГУтата !
Обаче работата е там , че понякога се оправя колата и върви много ! И тези който са спорили с мен , че е от вала като видят колата и започват да вдигат рамене .
Отиди при някой майстор , виж на диагностика какво показва . Да не би новата бенз. помпа която си сложил да е развалена и да няма дебит ? Ама ти каза , че и на газ прави проблеми . Отиди на диагностика като за начало за да видиш дали ще отчете нещо . Тази газ кадето си я сложил ..... Аз съм твърд противник на АГУтата !
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
темата ти наистина стана като коледна елха...
сериозно погледанто с тези обороти ти си в края на възможностите на легендарния М40
нищо против моторетката но Nm са и малко
както си прочел предполагам в други теми този двигател страда много със смазването на главата и от там с износването на вал/кобилици. празния ход до 7000
е ок но при натоварен мотор , толкова километри 190-200 и леко износен вал всичко се умножава по няколко стотин. колата вероятно няма добро газоразпределение в онези обороти и тн
варянт 1: караш спокоино на доизживяване и поддържаш М40 както до сега
варянт 2: ремонт на глава.. шлаифане, напасване на клапани , нови гумички, кобилици и нов вал ( всичко това е добре да го прави човек които е наясн и трябва да се мери прецизно )
сериозно погледанто с тези обороти ти си в края на възможностите на легендарния М40
нищо против моторетката но Nm са и малко
както си прочел предполагам в други теми този двигател страда много със смазването на главата и от там с износването на вал/кобилици. празния ход до 7000

варянт 1: караш спокоино на доизживяване и поддържаш М40 както до сега
варянт 2: ремонт на глава.. шлаифане, напасване на клапани , нови гумички, кобилици и нов вал ( всичко това е добре да го прави човек които е наясн и трябва да се мери прецизно )
Последна промяна ares2 на 06 Дек 2010, 20:25, променена общо 1 път
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3