как се смъкват "инатести" предни дискове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар

как се смъкват "инатести" предни дискове

Мнение от kabal » 04 Дек 2010, 18:30

колеги, не мога да си смъкна спирачните дискове, тотално са закучили на главините и няма мърдане
някой може ли да ми каже къде бъркам. Ето какво правих до сега:
Пръскам ги със спейче обилно от всякъде до като не подгизне цялото, и с леки "вибро" удари с чука почуквам за да съм му в помощ на спрея да прониква, като удрям систематично от всички възможни ъгли. След интензивно пръскане до като не свърши спея и почукване за вибрация, пробвах да смъкна колата на дисковете й върху трупчета, след това вдигам колата и завъртам дисковете малко и пак така... и така зъвартах дисковете и пусках колата, до като дисковете не направиха цял оборот, това го повтарях в продължение на няколко часа, като по едно време реших да удрям с големия чук до като колата е смъкната на дисковете си (естествено че няма да удрям по диска докато е вдигната колата)

има ли някаква друга тактика, щото ЛАДА-джйиските пинизи с горелката.. :conf: ..са за ЛАДАджииски майстори :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Re: как се смъкват "инатести" предни дискове

Мнение от motor » 04 Дек 2010, 19:52

Естествено, че ще удряш с чука докато колата е във въздуха и вземи чук поне 500гр. ако не стане с този вземи 1 кг.
Няма да питам но нали свали болчето което фиксира диска.

пс:като прочетох мнението ти за 2-ри път те съветвам да отидеш на сервиз, че едвали знаеш какво точно правиш
Последна промяна motor на 04 Дек 2010, 19:55, променена общо 1 път
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 04 Дек 2010, 19:52

Фиксиращите болтове ги свали, казваш... :mrgreen: да няма недоразумения, не за друго :yes:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 04 Дек 2010, 20:18

И аз първо за болтчетата си помислих ама чаках някой друг първи да пита :mrgreen: Никъде не е писал колегата ,че ги е развил... :dunno:

Аватар

Мнение от kabal » 04 Дек 2010, 22:38

bmw_n00b написа:Фиксиращите болтове ги свали, казваш... :mrgreen: да няма недоразумения, не за друго :yes:

:mhihi: смъкнал съм ги колега, много ясно ;)

motor написа:Естествено, че ще удряш с чука докато колата е във въздуха и вземи чук поне 500гр. ако не стане с този вземи 1 кг.
Няма да питам но нали свали болчето което фиксира диска.

пс:като прочетох мнението ти за 2-ри път те съветвам да отидеш на сервиз, че едвали знаеш какво точно правиш

колега, искам да си изгладя дисковете на струга, а не да сменям лагери :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Някои друг? Идеи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 04 Дек 2010, 23:01

поредния.
ходи си купи пласмасов чук от Усаг(сигурно е колкото 1 диск) и ще стане, пак имат половин килограмови

и ко викаш като ги нагрееш на жигата нестават за струговане, аман от откачени по тези пътища
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Аватар

Мнение от kabal » 04 Дек 2010, 23:20

motor написа:поредния.
ходи си купи пласмасов чук от Усаг(сигурно е колкото 1 диск) и ще стане, пак имат половин килограмови

и ко викаш като ги нагрееш на жигата нестават за струговане, аман от откачени по тези пътища

стават :) що да не стават.. Само че на е39 са вентилирани ;) нали се сещаш

ПС. Колега.. прочети заглавието на темата ако обичаш :) там НЕ пише:
"искам да се намери някой, които да ме обижда и почнем да спорим и да се дракаме"
Нали така?

Други идеи? Някои? :help:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 04 Дек 2010, 23:23

kabal написа:стават :) що да не стават.. Само че на е39 са вентилирани ;) нали се сещаш

ПС. Колега.. прочети заглавието на темата ако обичаш :) там НЕ пише:
"искам да се намери някой, които да ме обижда и почнем да спорим и да се дракаме"
Нали така?

Други идеи? Някои? :help:

А ти замислял ли си се защо навсякъде където има твои мнения има и караници ???

Аватар

Мнение от kabal » 04 Дек 2010, 23:43

:mhihi: добър си в провокациите, ама не достатчно че да "сбъркам" и да си спечеля бан ;)
Други идеи? Някои?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 04 Дек 2010, 23:47

Аз не разбирам защо търсиш помощ във форума .......
Позволи ми да те цитирам :

kabal написа:еми ок :) ще търся полезна информация другаде ;) то и без това тук много малко хора могат да ми отговорят когато питам, защото само те пишат грамотно. А на такива дето могат да пишат грамотно ми се струва глупаво да вярвам на автомонт1орските им познания, по скоро силата им е в литературата сега разбирам защо хората предпочитат другия форум.
Между другото - поздравления! Вече официално ставам антифен на кирилицата изцяло благодарение на вас :с

Цитата е от тази тема : viewtopic.php?f=35&t=56569&start=15

Между другото сигурен съм ,че не искаш да цитирам и Л.С.-то което ми изпрати /тъй като съдържа доста нецензурни изрази/ ,в което ти тържествено заяви ,че НЯМА ДА ВЛИЗАШ ПОВЕЧЕ ВЪВ ФОРУМА.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Дек 2010, 0:03

мъчиш 39-та пред блока,за да удариш една стружка на диска.
не ползвай чука,че ще намалиш с 200 000км живота на лагерчето :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар

Мнение от kabal » 05 Дек 2010, 0:41

motor написа:ето отговарям ти:
.... Ако случайно те е страх за лагера има скоби ама най-вероято ще ти трябва от камионджийски сервиз да ти услужат, а там като им кажеш, че ще вадиш спирачен диск с нея ще има голям смях.варианта да си купиш такава скоба отпада защото цената ще и е над 300лв. другия вариан е да извадиш диска на преса - сваляш насачи, накрайник и амортесьор и остава целия шенкел - полагаш на преса,а ама е много трудоемък и не си заслужава. съвета ми е да си вземеш нови дискове и накладки...

еи това се казва :) благодаря на колегата

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 05 Дек 2010, 3:20

Колега, виж казвам ти нещо, пък ти сам си решаваш. Според мен е най-голямата излагация да струговаш предни дискове и то на БМВ :) Защо не си купиш два диска, не са толкова скъпи и наистина да идеш в първия квартален сервиз да ти ги смъкнат за 15 минути, а ти да си пиеш кафето и гледаш отстрани ? Колкото и да е скъпо, не вярвам да ти вземат повече от 40 лв. струва ли си после да сменяш лагер после, ей тогаз ще се чудиш кво да праиш.
Един ден отивах към Варна и в едно разградско село видях трима с ужасно голям чук да блъскат задния мост, вадеха втулка някаква, исках да го снимам това.....Жал ми стана за колата, че беше и още с транзитните номера.
Аз съм второ поколение инженер, работил съм със корабни двигатели, по големи от 4 етажна кооперация, с БМВ се занимавам от кажи речи 12 години, има ли хамалска работа, винаги давам на някой дето го е правил 10 пъти и има точния инструмент, и гледам само отстрани. Предпочитам да кажем да свърша на някой услуга и да изкарам парите за ремонта с друг по-лек ремонт, околкото да си потроша пръстите.
Народа е казал и аз го мога и тате го може, но козата си иска пръч :yes:
Ето идея после за украса на колата :lol:

Назад към E39