Метално звънтене около кардана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- gymp
- Потребител
-
- Кара: e34;e39
- Детайли за колата: td;tds
Re: Метално звънтене около кардана
здравеите колеги и при мен има подобно звънтене но се чува и по дупки .проверих кардана,супортите на спирачките да не е от накладките но си го има и това е !!! дали не е от маховика?
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Този проблем го имах на старата ми кола - 520и.
Оказа се задната част на карданния вал - самият вал хлопаше в шлиците на диференциала.
Заврях се и аз в канала - така си беше.
Тъпото беше, че поне според майстора, това е част от диференциала и не се продава отделно.
Така я и продадох.
Оказа се задната част на карданния вал - самият вал хлопаше в шлиците на диференциала.
Заврях се и аз в канала - така си беше.
Тъпото беше, че поне според майстора, това е част от диференциала и не се продава отделно.
Така я и продадох.
Touring & windsurf club
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
LUCIFER'S написа:влизате в канала...хващате кардана с ръце и започвате със сила да го връткате ляво, дясно- ляво, дясно и ще видите как гуменото каре не е здраво, а има луфт при болтовете и звънти...
Е добре де а мойто гумено каре като е чисто ново и истинско на 250км защо го имам същото причукване на метал колата ми е е36купе и ми се чува от задното до дифа и се чудя къде да го търся
Аз имах същия проблем ( дрънках като трамвай 2 ). след като смених задното каре до диференциала проблема не се оправи .
Оказа се карето което е под гаика 12 и 11 , т.е карето което е капсоловано с кардана.
Решението е нов кардан или се слагат шайби на карето и се точкуват .( при мен така го оправих)
100% е от това каре
Оказа се карето което е под гаика 12 и 11 , т.е карето което е капсоловано с кардана.
Решението е нов кардан или се слагат шайби на карето и се точкуват .( при мен така го оправих)
100% е от това каре
NetWar написа:Аз имах същия проблем ( дрънках като трамвай 2 ). след като смених задното каре до диференциала проблема не се оправи .
100% е от това каре
Здравей,
И аз за това каре предполагах или от луфт в шлиците, защото от там ми се чува. Така или иначе още нищо не съм предприел по този проблем.
Но нещо не мога да си представя къде поставяш шайбите и как ги точкуваш? Ако можеш драсни червени стрелкички на схемата.
И какви точно шайби си точкувал - спрямо кой размер ? Заклинват ли се някъде ? Опиши процеса -какво , къде ....
Ще съм ти много благодарен !
Доста кончета в един обор.

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2